Tchýně se nepostaví vlastní mámě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9128
12.12.17 15:36
@inkakřivák píše:
@giny52 Z
Ale tak jo, děvčata, vaše právo - ale pak nevidím rozdílu mezi zlobou staré ženské, která všechno kritizuje, a zlobou vaší, která kazí vánoce svým rodičům. A nevím, zda zrovna vaše míra „tolerance“ vám zajištuje, že jednou ve stáří nezůstanete samy a opuštěné. nakonec je plno domovů důchodců, kam jezdí návštěvy jen tehdy, pokud je bába ochotná sypat prachy, že? protože o ty zde jde v první řadě - ne o pomoc tchyni, to je jasné.

To, jestli někdo nezůstane ve stáří a na vánoce sám ovlivní dost věcí včetně toho, jak se jedna generace postará ve stáří o své rodiče a to pak vidí následující generace, ale těžko říct, je v tom dost faktorů. Výchova, štěstí na to, že děti nebudou patologické, vlastní vzory a chování k dětem i k ostatním v rodině.

Ale zlej člověk, nebo manipulátor, který je takový celý život má větší šanci, že na stáří bude sám. Já nevim, jak se ta babka celý život chovala, ale dokážu si představit dost důvodů, proč se se svými rodiči někdo nechce moc stýkat a často si za to mohou rodiče sami. Každý musí nést následek svého chování a to, že je někdo rodič mu nedává právo chovat se celoživotně hnusně ke svým dětem a pak vyžadovat na stáří péči a ohledy.
V těch domovech důchodců nejsou osamělí jen chudáci staroušci, na které děti kašlou a čekají jen na důchody, takhle černobílé jak ty to vidíš, to není. Oni tam jsou i lidi, kteří si třeba násilným chováním, sobectvím nebo značně tvrdou výchovou a nedostatkem respektu a tolerance proti sobě poštvali celou rodinu.

Jo ta tchyně je asi svatá, nebo možná uťáplá a nešťastná, že se matce nedokáže postavit, každopádně je její rozhodnutí se o matku starat. Staří lidé bývají nároční, není to s nimi lehké, ale sama si musí uvědomit, že nechat po sobě celý život jen šlapat, na to je život krátkej, taky to třeba nemusí ustát její manžel a může zůstat na starý kolena sama. Ale je to jen její volba.

Pratchejně z diskuze má velké štěstí na svou dceru, která se o ní stará ačkoliv dle zakladatelky ji celý život komanduje a není to hodný člověk.

• načítám...
14642
12.12.17 15:42
@ivunak píše:
Víš proč? Protože ono vidět zničenou svoji mámu od nedobré babky a ke všemu zbytečně tě jako dítě nenechá v klidu. Chceš jí pomoci. Ale pokud máma nechce, teda možná by chtěla, ale babka ji hned s každým nápadem na usnadnění její situace pošle někam, tak jak chceš někomu pomoci? Že si ji na vánoce pozvu domů řeší co?
Můj osobní názor je, že by se všichni, včetně manžela tchyně a jejích dětí s rodinami měli domluvit, jak situaci řešit. Po domluvě by se všichni sešli a babku postavili před hotovou věc a pokud se jí to nelíbí, ať jde k sobě do bytu. Ano, může to znít drsně, ale přinese to úlevu do rodiny. Babka se naštve, ale třeba si uvědomí, že není pupek světa a začne se chovat jinak.

Přesně tak.Ona není nemohoucí, a svoje bydlení má. Pokud je pro ni a jejího syna nevyhovující, pak je potřeba to řešit výměnou bytu, případně prodejem, a koupí jiného vhodného bytu. A jak říkáš, svolat rodinnou radu, a domluvit se, jak budou dále postupovat. Babku postavit před hotovou věc, oznámit jí, bude to takto, a basta, jinak si dělej co chceš, ale bez nás.

• načítám...
Anonymní
12.12.17 15:57
@nostress píše:
Přesně tak.Ona není nemohoucí, a svoje bydlení má. Pokud je pro ni a jejího syna nevyhovující, pak je potřeba to řešit výměnou bytu, případně prodejem, a koupí jiného vhodného bytu. A jak říkáš, svolat rodinnou radu, a domluvit se, jak budou dále postupovat. Babku postavit před hotovou věc, oznámit jí, bude to takto, a basta, jinak si dělej co chceš, ale bez nás.

My už jsme tohle jednou navrhovali, že bychom to vyřešili bez babiččino vědomí, že prostě koupí byt bez toho aby do toho kecala, jenže tchýně hned řekla že nechce jít proti ní. Sama se k ničemu rozhodnout nedokáže, a tchán je ještě horší, tomu je tak nějak všechno jedno. Napadlo mě, že bych probrala s manželem, že bychom ji prostě našli byt sami, vím jakou by měli představu, vyjednali to s realitkou a pak je prostě jen odvedli do bytu a před ně dali rezervační smlouvu, jenže nevím, aby do toho tchyně šla je hodně opatrná :think: a taky koupě bytu by nejdřív musela projít přes soud, a to my zařídit nedokážem, to může jen tchyně.

• Upravit
14642
12.12.17 16:04
@Anonymní píše:
My už jsme tohle jednou navrhovali, že bychom to vyřešili bez babiččino vědomí, že prostě koupí byt bez toho aby do toho kecala, jenže tchýně hned řekla že nechce jít proti ní. Sama se k ničemu rozhodnout nedokáže, a tchán je ještě horší, tomu je tak nějak všechno jedno. Napadlo mě, že bych probrala s manželem, že bychom ji prostě našli byt sami, vím jakou by měli představu, vyjednali to s realitkou a pak je prostě jen odvedli do bytu a před ně dali rezervační smlouvu, jenže nevím, aby do toho tchyně šla je hodně opatrná :think: a taky koupě bytu by nejdřív musela projít přes soud, a to my zařídit nedokážem, to může jen tchyně.

Přesně. A zase jsme u tchýně. Je to její rozhodnutí, a pokud to ona nebude chtít změnit, pak vy s tím těžko něco uděláte. Už jedině s ní o tom v klidu mluvit, jak by se jí ulevilo, když by babču odstěhovala do jejího bydlení, a co všechno by mohla podnikat, kolik času by jí zbylo na její koníčky, záliby, vnučku, nebo cokoliv jiného.

• načítám...
80475
12.12.17 16:08
@Anonymní píše:
Ono to není tak jednoduché. V létě před dvěmi lety jsme jim koupili víkend v horách se saunou. Poukaz jim popadl, protože přeci jí tam bratra nenechají víkend na krku a my jsme si ho vzít nemohli, protože dle slov babky bychom se o něj nedokázali postarat ani den.

Však jste se mohli na ten víkend nastěhovat k nim a abička by si dohlédla. Kdo chce pomoci, ten si způsob najde, to si pamatuj.

• načítám...
Anonymní
12.12.17 16:29
@inkakřivák píše:
Však jste se mohli na ten víkend nastěhovat k nim a abička by si dohlédla. Kdo chce pomoci, ten si způsob najde, to si pamatuj.
:mrgreen: Ani minutu bych s babkou nevydržela. Protože já na jejího synáčka nesmím ani sahat, protože když se ho chci dotknout tak mu chci určitě jenom ublížit. Když jsem minule mu sáhla na ruku, tak ode mě chytnul exem! To bys koukala kolik dalších ptákovin si dokáže babka vymyslet.
  • Upravit
4400
12.12.17 16:49

@inkakřivák Jako takhle se vnucovat? Potrebovala pomoct zakladatelka nebo syn? Rada pomuzu, prece mi nikdo nebude diktovat podminky. Bud chce, abych mu pomohla nebo ma smulu.

• načítám...
14642
12.12.17 17:47
@Anonymní píše: :mrgreen: Ani minutu bych s babkou nevydržela. Protože já na jejího synáčka nesmím ani sahat, protože když se ho chci dotknout tak mu chci určitě jenom ublížit. Když jsem minule mu sáhla na ruku, tak ode mě chytnul exem! To bys koukala kolik dalších ptákovin si dokáže babka vymyslet.

Tak to už je na Chocholouška. :)

• načítám...
7006
13.12.17 07:19
@inkakřivák píše:

Vis, ty to porad podavas tak, ze zakladatelka a jeji rodina se malo snazej a kdyby se snazili vic, tak to pujde. Ona tu popsala dost pokusu, ktery udelali. Presto jsou pro tebe tak nejak „spatny“ oni. Fakt tuhle logiku nechapu.

• načítám...
23966
13.12.17 10:55
@Kubula.K píše:
Vis, ty to porad podavas tak, ze zakladatelka a jeji rodina se malo snazej a kdyby se snazili vic, tak to pujde. Ona tu popsala dost pokusu, ktery udelali. Presto jsou pro tebe tak nejak „spatny“ oni. Fakt tuhle logiku nechapu.

To se ani nesnaž pochopit. Ona inoakřivák totiž neuznává možnost, že jsou rodiny kde to nemůže fungovat, tak jako u nich. A vždycky je to chyba mladých :zed:

• načítám...
80475
13.12.17 17:28

@Netopirek Tohle nikde nepíšu, tak si prosím nevymýšlej. Jenom stále říkám - holky trochu nadhled a více tolerance ke stáří. To vás nezabije.

• načítám...
23966
13.12.17 18:38
@inkakřivák píše:
@Netopirek Tohle nikde nepíšu, tak si prosím nevymýšlej. Jenom stále říkám - holky trochu nadhled a více tolerance ke stáří. To vás nezabije.

Jenže tolerance neznamená obětovat svůj život a nebo si nechat sr. t na hlavu. Ale to zas odmítáš ty.

• načítám...
7006
13.12.17 20:58
@inkakřivák píše:

Tak babku by nezabilo platit svoje naklady na bydleni a chovat se slusne, ale o tom nepises, proc? Neni ani nemocna, ani dementni, aby mela omluvu. Proste jen prudi kazdyho, kdo se necha. Omluvu nevidim, pokud je to tak, jak zakladatelka popisuje.

• načítám...
87
13.12.17 21:06
@inkakřivák píše:

Vyborne a ti stari lide maji mit co?? Kdyz ti mladsi maji mit toleranci a nadhled, tak ti stari by (minimalne) meli dodrzovat aspon zakladni pravidla slusnosti. Bohuzel ti kterych se tykaji podobne diskuse tohle nedelaji, naopak se chovaji jako nejvetsi sprostaci a hovada (pardon ale chovani kuprikladu me tchyne takhke oznacily i jeji vlastni deti)

• načítám...
80475
14.12.17 15:52

@Netopirek Myslíš si, že jedny Vánoce znamenají obětovat život? A navíc si vážně myslím, že by to měli udělat kvůli tchyni, ani ne tak kvůli babičce, ale proto, aby měla tchyně klid. Ale když je jeden večer takový hrůzný problém a znamenalo by to tohle všechno, tak jo, budte takové své.
@MarcelaN Samozřejmě - ovšem jde o to, že ten starý člověk své hrubství prostě nemusí vnímat. A znovu - mne jde zejména o to, aby ta tchyně měla klid. Ovšem je mi jasné, jak to dopadne. Takže jo, nechte babičku doma, pozvěte tchyni a ona to bude mít hezky nejmín půl roku na talíři - předvedu - no vidíš, nastěhovat se do tvého bytu chtěli, ale aby mě pozvali na večeři, to ne, to je otravuju. A to jsem se kolem nich taky nastarala a tobě co jsme všechno s tátou a ted se podívej, jaký na mě ty mladý jsou, jak na cizí! Tohle bude ta chudera poslouchat. Ale máte pravdu, zaslouží si to, protože se evidentně rozhodla se o maminku postarat a nenechat ji samotnou na stará kolena.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová