Tchýně se nepostaví vlastní mámě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
11.12.17 15:41
@P4ja píše:
@ivunak Jasně super pohádka, až na to, že se prostě někteří lidi na stáří změní. A to, co by pro ně bylo logické dřív nebo pro nás, tak najednou není. A nevím, jaké máš zkušenosti, ale spousta starších lidí až panicky lpí na nějakém místě.
A nezapomínej možná ty se na stáří změníš a jednou pro někoho budeš protivná baba, kterou nikdo nebude zvát na Vánoce.

problém je v tom že ona se nezměnila. Ona taková byla vždycky, tedy vím jen z toho co mi vypráví manžel. Ona se tchýně právě v 18 odstěhovala, kvůli tomu jak se k ní chovala. A chová se k ní stále stejně…

• Upravit
Anonymní
11.12.17 15:57
@inkakřivák píše:
Představ si, že ta protivná baba je její matka! To je ale, co? Jen si představ, až se o tobě někdo takto vyjádří! A třeba tvoje dítě. No fuj.

Já se takhle ke svému dítěti chovat nehodlám. Kdyby ano, tak nemůžu očekávat, že mě moje dítě bude milovat. Proč taky? Protože jsem na ni celý život jenom hnusná! A svádět to na vysoký věk? Mám dvě babičky, jedna s ní stará a druhá o 10 let starší, a chovají se ke svým vnoučatům a dětem poněkud jinak. Nejspíš to bude tím, že nás mají rády a že my máme rádi je.

• Upravit
9918
11.12.17 17:29
@Anonymní píše:
ano, bere 12 tisíc, ale ležák to není. Je fyzicky naprosto v pořádku, jen psychicky je na tom jak 3leté dítě. Mluvit umí normálně, jen se mu moc nechce. Jíst musí s asintencí, to ano, ale sám, jen se na něj musí dohlížet. Chodí úplně normálně, i rychle běhat umí. A to tříleté dítě umí také, jen ho musíte hlídat, kam běží :roll:

Hoolka ty vubec nemas predstavu, co to je se starat o dospeleho chlapa na urovni trileteho ditete!!!

• načítám...
80475
11.12.17 17:34

@ivunak Musíš si uvědomit, že stáří je všelijaké - a máš štěstí, žes prožila ten život takto. Lidé se ve stáří mohou hodně změnit, i ti, které jsi znala jako pohodové. A není to třeba stařeckou demencí. Oni prostě jen třeba těžce nesou, že jsou náhle závislí na pomoci druhých, že už sami nemohou a že jsou " k ničemu a na obtíž". A z toho jsou zatrpklí a zlí - a pak jsou zlí třeba právě na ty, kteří se starají. A mluvit o nich jako o hnusných je sice lehké, ale skutečně si uvědom, že jsou to přesto rodiče a že ty děti vychovávali se stejnou láskou jako vychováváte vy ty své. Takže vyčítat tchyni a podivovat se, jestli je normální, že má raději svou matku než svou vnučku je jednoduše ujeté. A navíc nadávat tchyni za to, že se stará? fajn, ta babička je třeba zlá a sobecká, ale na druhou stranu - i takto je to pořád té tchyně máma.
Prostě holky uvědomte si, že jednou budete na pozici těch nesnášených tchyní, hnusných babek, a že stejně jako máte cit ted, ho budete mít i potom. Fakt si představte, jak by bylo vám na jejich místě. Zkuste to. Mějte pro ně víc pochopení. Když už tedy nemáte tu úctu k člověku, který vychoval vás či vašeho partnera.

• načítám...
21091
11.12.17 17:38
@Anonymní píše:
Já se takhle ke svému dítěti chovat nehodlám. Kdyby ano, tak nemůžu očekávat, že mě moje dítě bude milovat. Proč taky? Protože jsem na ni celý život jenom hnusná! A svádět to na vysoký věk? Mám dvě babičky, jedna s ní stará a druhá o 10 let starší, a chovají se ke svým vnoučatům a dětem poněkud jinak. Nejspíš to bude tím, že nás mají rády a že my máme rádi je.

No což zakladatelka nesplňuje.
Jinak ono nikdy nevíš, může přijít Alzheimer a nebo jen stařecká demence a to pak člověk kouká, jak se i milující a milovaná babička a nebo rodiče změní.
A ono těžko můžeme vědět proč se tenkrát ta tchýně odstěhovala a jaký byl problém. Zřejmě kdyby to bylo tak černobílé, tak se na svoji maminku vykašle. Spíš je tam něco, o čem nemají ani zakladatelka a možná i manžel vědomí.

• načítám...
80475
11.12.17 17:40
@Anonymní píše:
Já se takhle ke svému dítěti chovat nehodlám. Kdyby ano, tak nemůžu očekávat, že mě moje dítě bude milovat. Proč taky? Protože jsem na ni celý život jenom hnusná! A svádět to na vysoký věk? Mám dvě babičky, jedna s ní stará a druhá o 10 let starší, a chovají se ke svým vnoučatům a dětem poněkud jinak. Nejspíš to bude tím, že nás mají rády a že my máme rádi je.

A ty si myslíš, že si to budeš ve stáří takto uvědomovat? Že budeš třeba schopná si říci - jo byla jsem na ěn hnusná a proto mne logicky nezvou na svátky? Ty jsi mi naivní až na půdu. Ve stáří ti poletí hlavou - obětovala jsem se pro děti, utírala jim posoplené nosy a posmolené dupky, nespala, když řvali - a tohle mám za všechno? tak jsem se jim dala a oni mne opustili. Ještě nevíš, co umí stáří.
@Jana525 Jo to jsem zažila - takový třicetiletý chlap plný sil s hormony a mozek tříletáka! Byla jsem jednou v ústavu takových a povím ti to byla síla. Naprosto bez zábran, síla jak blázen a rozum skutečně nikde. Takže si myslím, že si to zakladatelka neumí představit.
A já jsem nemyslela vzít ho na výlet do zoo, ne, pěkně k nim dojet a říct mami, ty jsi uštvaná jako blázen, seber se a jed si na týden odpočinout a my se budeme ten týden starat. Nemluv a jed. Tomu se říká pomoc, ne tomu radit jí, co má udělat s babiččinými penězi.

• načítám...
9918
11.12.17 17:42

@inkakřivák to si asi neumi nikdo predstavit, ono videt to jen jako navsteva, absolutne neodpovida realite!

• načítám...
80475
11.12.17 17:46

No mně to stačilo vidět, a byla jsem v šoku. Takový to Mirečku pojd sem, já ti spravím tepláky a utřu nos a dovalil se chlap jako hora. To bylo spíš úsměvné, ty ostatní věci už tak ne.

• načítám...
Anonymní
11.12.17 17:48
@Jana525 píše:
Hoolka ty vubec nemas predstavu, co to je se starat o dospeleho chlapa na urovni trileteho ditete!!!

To nevím, ale tohle nebylo myšleno, že je vlastně snadné se o něj starat, ale ze to není ležák a i přesto bere 12 tisíc. Jak někdo podotýkál, ze musí být tělo na posteli aby tu částku dostal.

• Upravit
1972
11.12.17 17:48
@inkakřivák píše:
@ivunak Musíš si uvědomit, že stáří je všelijaké - a máš štěstí, žes prožila ten život takto. Lidé se ve stáří mohou hodně změnit, i ti, které jsi znala jako pohodové. A není to třeba stařeckou demencí. Oni prostě jen třeba těžce nesou, že jsou náhle závislí na pomoci druhých, že už sami nemohou a že jsou " k ničemu a na obtíž". A z toho jsou zatrpklí a zlí - a pak jsou zlí třeba právě na ty, kteří se starají. A mluvit o nich jako o hnusných je sice lehké, ale skutečně si uvědom, že jsou to přesto rodiče a že ty děti vychovávali se stejnou láskou jako vychováváte vy ty své. Takže vyčítat tchyni a podivovat se, jestli je normální, že má raději svou matku než svou vnučku je jednoduše ujeté. A navíc nadávat tchyni za to, že se stará? fajn, ta babička je třeba zlá a sobecká, ale na druhou stranu - i takto je to pořád té tchyně máma.
Prostě holky uvědomte si, že jednou budete na pozici těch nesnášených tchyní, hnusných babek, a že stejně jako máte cit ted, ho budete mít i potom. Fakt si představte, jak by bylo vám na jejich místě. Zkuste to. Mějte pro ně víc pochopení. Když už tedy nemáte tu úctu k člověku, který vychoval vás či vašeho partnera.

Ale to jsi si špatně přečetla, co píši. Já jsem psala, že tchyni patří poklona za to, co dělá. Můžeme ji nechápat, zvlášť pokud zakladatelka píše, že od matky v 18 letech utekla, protože se k ní hnusně chovala celý život a ona jí pak obětuje část svého života tím, že se o ni nejen stará, ale slouží jako hromosvod jejích blbých nálad místo toho, aby si užívala třeba vnučky. Tchyně je super ženská.
S kým nemám až tak soucit je babička - matka tchyně. Podle popisu je to člověk manipulátor, celkem bez empatie a to po celý život, člověk, který pro svoje pohodlí šlape po svých nejbližších. A pak je otázka, jestli když jsem své babičce u zádele, jestli má cenu se s ní stýkat jenom pro to, abych splnila jakousi povinnost vánočních svátků. Já myslím, že ne.

• načítám...
80475
11.12.17 17:53

Ne četla jsem dobře - jenom vysvětluji, že ta babička taková nemusí být úmyslně. Stáří je fakt hnusná věc, nevěřte tomu, že ne. A že je někdo v devadesáti duševně fit a v pohodě, to je prostě dar. A neznamená to, že nemůže být hnusný stařík třeba člověk, kterému ještě není ani sedmdesát.
A myslím si, že kdyby ta babička byla vážně tak hnusná, tak by se asi o ni dcera nepostarala na stáří. Mohlo tam být plno věcí, které nikdo jiný už prakticky neví.
Prostě nadhled a pochopení. Jo?

• načítám...
9918
11.12.17 18:00
@Anonymní píše:
To nevím, ale tohle nebylo myšleno, že je vlastně snadné se o něj starat, ale ze to není ležák a i přesto bere 12 tisíc. Jak někdo podotýkál, ze musí být tělo na posteli aby tu částku dostal.

Muzu se zeptat kolik tchyni je? Ja ji totiz obdivuji. To ho ma doma neustale 24 hodin denne? A jeji mama ji nejak pomaha nebo se jeste musi starat i o ni?
To musi byt v jejim veku silena psychicka a fyzicka zatez.

Hele, mrzet vas to muze, ale meli by jste se umet o sebe postarat sami, protoze tchyne toho ma opravdu az az.

• načítám...
Anonymní
11.12.17 18:01

Jenže děvčata, vy mluvíte o stareckych nemocech. Pokud přijde stařecka demence a teď je babi protivná, protože je nemocna, ale jinak byla celý život hodná, tak nebudu někoho takového zatracovat. Já jsem to kromě manzelovo babičky nezažila, mé obě dvě babičky by pro svou rodinu udělali vše co jim na očích uvidí. Ona je prostě zlá. Podle manzelovo vyprávění byla zlá i před dvaceti lety, kdy ji bylo 50 let. V takovém věku se přeci ještě nemůže o stareckou nemoc. Proste je to zlý člověk a nemá to s jejím věkem nic společného.

• Upravit
80475
11.12.17 18:08

At byla jaká byla, ted je to prostě starý člověk. A nemusí mít ani demenci a může být taková, jaká je. S tím nenaděláš nic. A s demencí už vůbec. Prostě je taková, a její dcera to respektuje a stará se o ni, takže nevidím důvod, proč jí do toho mluvit a proč se na ni zlobit. Naopak je tchyně obdivuhodná žena, že ještě neleží někde totálně na hromadě. Vážně by zasluhovala jen a jen vaši podporu - a třeba i to, že byste babču pozvali na svátky, by jí hodně ulehčilo, protože ona ted musí určo poslouchat plno výčitek, jak vychovala blbě syna, a jak s ním ženská mává a jak ji ani na ty svátky nechcete. v

• načítám...
Anonymní
11.12.17 18:08
@Jana525 píše:
Muzu se zeptat kolik tchyni je? Ja ji totiz obdivuji. To ho ma doma neustale 24 hodin denne? A jeji mama ji nejak pomaha nebo se jeste musi starat i o ni?
To musi byt v jejim veku silena psychicka a fyzicka zatez.Hele, mrzet vas to muze, ale meli by jste se umet o sebe postarat sami, protoze tchyne toho ma opravdu az az.

Tchyni je 55 a babička ji měla v 17, takže te je 72 let. Já ji také obdivuji, ale ono když jsme tam jezdili na návštěvy a viděla jsem, jak se ke tchyni babička chová, o to důvod víc ji nemít ráda, když víte že tchyně má práce dost a babka ji za to ještě buzeruje…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová