Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zakladatelko, zkus hodnotit a kritizovat ostatni, az taky v zivote neco dokazes, zatim jsi dostala zarizene bydleni od tety, penize na stavbu od rodicu, sama se neumis ani zaridit, aby tve dite nezilo v plisni, a to jste pred ditetem jiz mnoho let zili s manzelem a plesnivy barak vam nevadil.
Tak az sama neco vybudujes, dosahnes neceho v zivote, pak ti to bude davat vetsi pravo a vahu kritizovat zivot ostatnich, zejmena o dve generace starsich.
Ty porad cekas, jako male dite, ze vsichni budou kolem tebe skakat a plnit vsechny tve rozmary, uz jsi ale dospela, sama matka, tak je nacase se pricinit o sve blaho sama svou pili.
Jenže já se nechci na vánoce hádat. A babička se hádat chce a stěžovat si jak je tchyně neschopná atd…a já neumím držet hubu a krok, ještě bych ji někam poslala a to opravdu nechci, na Vánoce…
No jako vymluva dobry, takze zas nic, co by tchyni ulehcilo a pomohlo, protoze vanoce. Opravdu se zakladatelko zacni chovat dospele.
@mado píše:
No jako vymluva dobry, takze zas nic, co by tchyni ulehcilo a pomohlo, protoze vanoce. Opravdu se zakladatelko zacni chovat dospele.
Tak mi tedy poraď, co mám udělat, co by tchyni pomohlo. Já ti hned odpovím, jestli jsme jsme to už zkoušeli, protože všechny naše nápady babička zavrhla.
@Anonymní píše:
Tak mi tedy poraď, co mám udělat, co by tchyni pomohlo. Já ti hned odpovím, jestli jsme jsme to už zkoušeli, protože všechny naše nápady babička zavrhla.
No, pokud je mozkem tvé tchyně mozek báby, tak nic nevymyslíš. ![]()
Být vámi, podporuji tchyni a dám jí na vědomí, že když bude potřebovat jste tu pro ni. Pokud je pro ni důležité, abyste se s bábou aspoň na vánoce viděli, tak jí teda kvůli ní vstříc vyjděte a dál záleží na vás, jestli se s babkou stýkat budete nebo ne. ![]()
Jinak být tebou, jako snacha bych se do vztahu tvé tchyně a její matky moc nemontovala. I když to třeba vidíš z venku jako cizí člověk nezkresleně a v reálu, mohlo by se to otočit proti tobě. Můžete se s manželem poradit, ale prezentovat by to měl on, jako syn.
A co se zeptat tchana, pokud tam je, jak to u nich doma vypada a co by videl jako nejvetsi pomoc.Moc se dopredu neptat tchyne, protoze ta asi vzdy a na vse rekne, ze nepotrebuje, zvladne sama. Oprostit se od negativnich predsudku na prababicku a brat ji jaka je a nebrat si jeji reci osobne.
Pokusit se zjistit co nejvice odlehcovacich sluzeb a snazit se tchyni presvedcit, ze to neni jeji selhani, ale pomoc, kdyz vyuzije nejakych sluzeb Charity apod.Od toho tady jsou a ve volnem case si muze odpocinout nebo se potesit s vnuckou.
Idealni by byla i pomoc pro prababicku, kdyz je jeste cila, nejaky klub duchodcu a jeho program.
@advocatus.diaboli
Jenomže problém je v tom, že zakladatelka o babičce toho asi moc neví. Jen to, co má od manžela.
A má s ní problém v tom, že nechce vyklidit byt, který jim byl přislíben. Úplně si nemyslím, že by řešila to, že se babička špatně chová ke své matce (tchýni), kdyby nešlo o ten zmíněný byt.
A taky to, že tím, co s mužem dělají, spíš ubližujou tchýni než té babičce.
Možná bych to udělala obráceně. Na byt se vykašlala, protože to stejně nemá cenu a spíš se zaměřila na to, abych ulevila tchýni, a ne ji předhazovala to, že poslouchá maminku, i když je taková, či onaká. Vždyť kolik dětí nedá dopustit na svoje rodiče, ať jsou všelijací.
@advocatus.diaboli píše:
Třeba mi to dokážeš vysvětlit - z jakého titulu dává samotné stáří nějaké výsady?Možná mne budeš chytat za slovo, tak to předem upřesním.
Pokud se někdo chová za mlada k příbuzným nesnesitelně, tak se nikdo nepozastaví nad tím, že s ní/ním přeruší kontakt.
Z čeho dovozuješ povinnost příbuzných chovat se k takové osobě jinak jen proto, že takovým chováním strávila celý život až do stáří?Ještě jednou zdůrazňuji, že tím nemyslím seniora postiženého demencí, Alzheimerem, sešlostí věkem atd.
Ale když mladý zlý člověk se plynule přemění ve starého zlého člověka - to je pro něj nějaká propustka, povinnost okolí tím trpět nebo co?
@mado tchanovi je všechno jedno. Dělá pro babičku vše, co si navymysli, jen proto aby se nemusel hádat. A ona ho pak za zády pomlouvá. Takže to dopadá tak, ze bere v práci přesčasy aby nemusel být tolik doma. Myslím, že promluvit si s ním by žádné ovoce nepřineslo. Loni jsme se s manželem byli podívat v jednom zařízení, kam by mohl třeba jednou týdně jezdit, malují tam s nimi a vytváří hezké věci, byl by tam mezi svými a stará se tam o ně vyškolený personál. Tchyni se to líbilo, ukazovali jsme ji jejich internetové stránky. A pak přišla babka, ze nikam chodit nebude, že za to nehodlá platit a ze nikdo další nemusí vědět jak na tom je. Babička se totiž za něj stydí, tak s ním nikam nechodí a to samé chce po tchyni. ![]()
@advocatus.diaboli vysoušeč máme, ale i s ním se ta plíseň občas někde objeví. Dámy tu akorát nadávají, ze nechám dítě v plísní, jenže ono je to těžký, když jiné bydlení nemáme a především jsme počítali s tím bytem, který nám sama tchyně nabídla, tak jsme jiné řešení nehledali. A nájem i s energiemi se pohybují kolem 15 tisíc, na to opravdu nemáme a každou kačku šetříme na barák.
@advocatus.diaboli Naprosto souhlasim. Jestli za mlada byl clovek nesnesitelny, proc bych to mela trpet jen kvuli tomu, ze je stary. Vanoce by si mel kazdy uzit po svem a jestli je nekdo sam, at se chova tak, aby je s nim nekdo stravit chtel.
A nesnasim vetu, ze rodice detem utirali zadky a nudle, tak je mou povinnosti pro ne udelat prvni posledni. Rodice dite chteli, dite si rodice nevybralo. Cely zivot se budu chovat tak, aby se o me chtel nekdo postarat a ne ze budu zla a pak se o me nekdo postara, protoze jsem proste stara.
@e008 Jenomze porad neresime to, ze by se o ni mela zakladatelka starat. To dela tchyne a do toho ani zakladatelce nic neni. A tim, ze babicku na Vanoce odmitaji netrestaji tu babicku, ale tchyni. Kdyz je to ona, ktera je prosi, aby ji pozvali taky.
@P4ja takže zakladatelka s manželem najít mít zkažené první Vánoce svojí dcery, aby udělali radost tchýni?
To mi přijde jako blbost.
@Netopirek Já jenom myslím, že pokud je důvod ten, že se babičce chtějí posmtít za to, že jim nenechala byt, tak je to trošku slabé a sobecké.
@P4ja to není pomsta, jen si nechceme kazit Vánoce hádkami a nechceme být s někým, koho nemáme rádi. A nejedná se o večeři, ale o oběd na 1. svátek, takže na Štědrý večer sama nebude.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat