Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@veria píše:
Tak kdyby bojkotovali navstevy tak jedine v tomto pripade dobre ne?
Jinak absolutne nechapu, proc to tak vsichni resi, vzdyt to zdaleka neni aktualni a kdovi co bude. Muze nedejboze zemrit nekdo z nich drive nez rodice, nebo rodice to muze klepnout nahle, nebo tady bude jaderna valka nebo aspon energeticka chudoba, ze, no za mne absolutni nesmysl se timto zabyvat kdyz rodicum neni ani 60. A v tomto duchu bych se bavila i s manzelem. Takovej stres kvuli necemu v budoucnu nejistymu fakt neni dobry.
Oni se tam postupne pristehovavaji uz ted. Proto to resi ted ![]()
@PaníBovaryová nepripada mi dle diskuze, pouze o tom mluvi. Nebo jsem neco prehledla a uz si neco obsadili? ![]()
@veria píše:
@PaníBovaryová nepripada mi dle diskuze, pouze o tom mluvi. Nebo jsem neco prehledla a uz si neco obsadili?
Hostinsky pokoj ala dovolena snachaallinclusive ![]()
@veria ani bych to neřešila, kdyby se tady k nám tcháni tak často necpali a hlavně pořád nevykládali, že o ně musíme v nedaleké budoucnosti pečovat a podobně. Navíc tchánovi je už přes 60 a je v důchodu, tchýně v současné době nepracuje a z pohybového hlediska je na tom špatně (ale zvláštní, že na cestování k nám nebo jinde má čas a energii, ale budiž
), do důchodu ji chybí pár let, takže si chtějí asi zajistit svou budoucnost?
Ještě k tomu „okupování“ našeho bydlení - vtipné, jak se snaží zapomínat tady věci - oblečení, hygienické potřeby a podobně, ale chápu, stát se to může, ale aby někdo ve skříni v hostinském pokoji záměrně nechal svoje oblečení a že si ho tady nechají na příště, to ať se na mě klidně zlobí, ale prostě ne…navíc, nejsou jediní, kteří k nám jezdí…občas se tady staví moji příbuzní nebo naši kamarádi s dětmi, takže tak. Nehledě k tomu, že četnost návštěv v té poslední době byla opravdu nadmíru (ještě s bonusem motání se do výchovy dětí, dirigování domácnosti a zahrady), tak jsme to zkrouhli.
Ten hostinsky pokoj je uz jejich pokoj. Ted to potrebuji oficialne zapsat do katastru ![]()
@Anonymní píše:
@veria ani bych to neřešila, kdyby se tady k nám tcháni tak často necpali a hlavně pořád nevykládali, že o ně musíme v nedaleké budoucnosti pečovat a podobně. Navíc tchánovi je už přes 60 a je v důchodu, tchýně v současné době nepracuje a z pohybového hlediska je na tom špatně (ale zvláštní, že na cestování k nám nebo jinde má čas a energii, ale budiž), do důchodu ji chybí pár let, takže si chtějí asi zajistit svou budoucnost?
Ještě k tomu „okupování“ našeho bydlení - vtipné, jak se snaží zapomínat tady věci - oblečení, hygienické potřeby a podobně, ale chápu, stát se to může, ale aby někdo ve skříni v hostinském pokoji záměrně nechal svoje oblečení a že si ho tady nechají na příště, to ať se na mě klidně zlobí, ale prostě ne…navíc, nejsou jediní, kteří k nám jezdí…občas se tady staví moji příbuzní nebo naši kamarádi s dětmi, takže tak. Nehledě k tomu, že četnost návštěv v té poslední době byla opravdu nadmíru (ještě s bonusem motání se do výchovy dětí, dirigování domácnosti a zahrady), tak jsme to zkrouhli.
No, nedivim se ti.
Diskuzi o tomto odmitej s tim ze to neni aktualni a hotovo.
Tvl. Ja jsem na*rana i za tebe ![]()
Ti uz nevi, jak se k vam vecpat. A jeste driv nez jsem si myslela. ![]()
A dar? To neni zadny dar, ale uplne normalni koupe podilu. Naprosto neuveritelne. A podle me jim ani nejde o peci, ale proste chteji vas barak. Oni maji stary, je treba o nej pecovat, celkove je stary, nemoderni, urcite ma i schody. Jim se proste libi novy a bez prace.
Rekla bych jim, at prodaji ten svuj a postavi si nejaky novy, mensi, bezbarierovy. Zbyle penize muzou pouzit na lepsi peci, pomucky, uzivani si duchodu. Stejne v tom baraku nechteji zustat. Ja bych je tlacila do prodeje, ukazovala krasne male domky. ![]()
Akorat teda manzel tezko rict, jestli ustoji tlak rodicu. Snad jo. ![]()
@zrnko též si říkám, ale kdo ví, za kolik by jej prodali a ceny dnešních domů no potěš, a schody mají, ještě k tomu takové klouzavé, kamenné, už jsem z nich několikrát spadla na za.dek.
Každopádně to stejně někdy do budoucna budou muset nejak vyřešit, ještě než se zvedly ceny energií, platili už tak docela dost a kdo ví, kolik teď, ale jejich věc, též si říkám, jestli má člověk na dovču, tak musí mít na zaplacení bydlení a jídla.
Faktem je, že ten náš je novostavba s novými technologiemi, takže za energie fakt moc nedáme, ale doba jde pořád dopředu a kdo ví, co nového vymyslí za 20-50let?
Ty jo zakladatelko nezávidím. U nás tchyně darovala před pár lety stavební pozemek manželovi a své dceři byt, že to chce udělat ještě za života. Manželovi to bylo jedno, říkal, že je to její, i kdyby mu nedala nic, tak nevadí. A ejhle nedávno se dozvěděl, že je nevděčný syn, že ona si myslela, že si na tom pozemku postavíme a ona tam s námi dožije
Podotýkám nikdy jsme o stavbě domu nemluvili, jsme spokojení v bytě. No tvl, naštěstí jsem u toho nebyla, by mně asi kleplo
Manžel se jí teda zeptal, zda má pozemek vrátit, prý ne, nemá být tak urážlivý, že ona si snad svůj názor říct může… Anonym snad pochopitelný.
@Anonymní píše:
@zrnko též si říkám, ale kdo ví, za kolik by jej prodali a ceny dnešních domů no potěš, a schody mají, ještě k tomu takové klouzavé, kamenné, už jsem z nich několikrát spadla na za.dek.
Každopádně to stejně někdy do budoucna budou muset nejak vyřešit, ještě než se zvedly ceny energií, platili už tak docela dost a kdo ví, kolik teď, ale jejich věc, též si říkám, jestli má člověk na dovču, tak musí mít na zaplacení bydlení a jídla.
Faktem je, že ten náš je novostavba s novými technologiemi, takže za energie fakt moc nedáme, ale doba jde pořád dopředu a kdo ví, co nového vymyslí za 20-50let?
spíš si myslím, že se jim prostě zalíbilo to „pozlátko“ dovolených u vás a myslí si, že to tak mohou mít permanentně, proto se k vám tak chystají
Vstávat pozdě, ty jim nachystáš oběd až pod nos, nemusí ani vařit ani nakupovat a ani se starat o barák a údržbu.
@PaníBovaryová píše:
spíš si myslím, že se jim prostě zalíbilo to „pozlátko“ dovolených u vás a myslí si, že to tak mohou mít permanentně, proto se k vám tak chystajíVstávat pozdě, ty jim nachystáš oběd až pod nos, nemusí ani vařit ani nakupovat a ani se starat o barák a údržbu.
Ja si myslim, ze kdyby slo o ten veget u nich, tak nebudou kecat uz do stavby.
A co jsem videla porad o mamancich, kde podobna matka prohlasila, ze co je synovo, je i jeji, at se to snase libi nebo ne a ze ji nema do toho ona co mluvit, tak toto bude neco podobneho. Kde se takovi lidi berou? ![]()
Ja si zacnu tyhle vsechny emimino story zapisovat a dokud jsem pricetna, tak si natocim video pro sve starsi ja a budu si ho denne prehravat, abych nekdy nedostala stejne napady jak skodit detem.
@Anonymní píše:
Aha, zapomněli jsme tu na ceny energií, to je možná taky jeden z důvodů, proč už se u vás vidí. ![]()
@Anonymní píše:
Ty jo zakladatelko nezávidím. U nás tchyně darovala před pár lety stavební pozemek manželovi a své dceři byt, že to chce udělat ještě za života. Manželovi to bylo jedno, říkal, že je to její, i kdyby mu nedala nic, tak nevadí. A ejhle nedávno se dozvěděl, že je nevděčný syn, že ona si myslela, že si na tom pozemku postavíme a ona tam s námi dožijePodotýkám nikdy jsme o stavbě domu nemluvili, jsme spokojení v bytě. No tvl, naštěstí jsem u toho nebyla, by mně asi kleplo
Manžel se jí teda zeptal, zda má pozemek vrátit, prý ne, nemá být tak urážlivý, že ona si snad svůj názor říct může… Anonym snad pochopitelný.
@Anonymní píše:
Ty jo zakladatelko nezávidím. U nás tchyně darovala před pár lety stavební pozemek manželovi a své dceři byt, že to chce udělat ještě za života. Manželovi to bylo jedno, říkal, že je to její, i kdyby mu nedala nic, tak nevadí. A ejhle nedávno se dozvěděl, že je nevděčný syn, že ona si myslela, že si na tom pozemku postavíme a ona tam s námi dožijePodotýkám nikdy jsme o stavbě domu nemluvili, jsme spokojení v bytě. No tvl, naštěstí jsem u toho nebyla, by mně asi kleplo
Tak to je taky pekně vykutálená tchýně, asi jako ti naši, fakt jsem ráda, že jsme si to všechno zafinancovali sami (dobře byl tam svatební dar od mých rodičů, ale těm bylo jedno, kam ty peníze půjdou),u vás by to bylo asi horší, jestli by pak (pokud byste stavěli a bydleli v domě) mohlo být citové vydírání jako u nás.
@zrnko to by mě taky zajímalo, kde se ti lidi berou. S mou sestrou jsme se jednou tak bavily, je sice učitelka, ale měli i psychologii, sociologii apod. a prostě takoví lidé jsou prý už „od přírody“ a navíc nevychovaní a je jim holt jedno, co okolí říká, oni mají svou pravdu, za kterou si stojí a nic jiného neplatí. Pokud slyší jiný názor, který se jom zrovna nehodí do krámu, vypouští druhým uchem ven a jedou si svoje. Kdybych na takového člověka narazila v běžném životě, už bych se s ním nechtěla vidět, ale bohužel, příbuzné si člověk nevybírá, ani když se přivdá nebo přižení.