Tchyne-tchan k zamysleni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
8.9.22 12:57
@Josefuna píše: Řešíš péči o ně s tím, že tchánovi je UŽ PŘES 60 :D Vždyť je to směšné a hlavně předčasné.

A myslíš si, že by to „řešila“ jen tak z nudy a nečinnosti při kafi sama od sebe? Nebo že naopak vnímá plány těch tchánovců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.22 13:01
@Cimada píše:
A myslíš si, že by to „řešila“ jen tak z nudy a nečinnosti při kafi sama od sebe? Nebo že naopak vnímá plány těch tchánovců?

Víš co, když vidím, co se zde vše řeší za prkotiny a považuje za životně důležité, tak je i pravděpodobné, že tento případ bude stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
8.9.22 13:02

Jinak sama potrebuji vyresit neco trochu podobneho. Nasi tchanovci se k nam nijak necpou - prave naopak, moc je nezajimame, a nezajimaji je ani vnoucata, celkove se hodne izoluji i od ostatnich lidi. Ale tchyne je blazen, ma paranoidni poruchu, zatim zvladaji bydlet sami (bydli od nas pomerne daleko), ale tchan je o 8 let starsi a neni na tom na rozdil od tchyne fyzicky prilis dobre, takze je jasne, ze casem zbyde jen ta blazniva tchyne a ta se obávám nebude v tom dome schopna sama byt (i kdyz ted je o tom samozrejme skalopevne presvedcena, jak nikoho nepotrebuje). S tou diagnozou si nejsem jista, zda by ji vubec vzali do nejakeho pecovatelaku a ja bych fakt nerada, aby ta blazniva baba skoncila najednou u nas… Manzel ji doma taky nechce, ale obavam se, ze az ta situace realne nastane, tak jakoby vymekne. Ted je na tchanovce dost nastvany kvuli tomu nezajmu o vnoucata, coz chapu, ze se ho dotyka vice, kdyz jde zrovna o jeho rodice, ale az dojde na lamani chleba, bude najednou vsechno jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.22 13:05

Zakladatelku spíš štve, že dům má dostat bratr manžela a ne oni, to bude zřejmě ten hlavní problém. Všude je to stejné, jak dojde na majetek rodičů a starání se o ně, tak člověk nezná bratra. Jak typické. Navíc nevím, proč tohle řešit teď, když je tchánovi 60 let, je to celé nesmyslné a zakladatelka si tam zřejmě projektuje to, co tam ani není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 13:19
@Josefuna píše:
Holky, já fakt nevím, ale nepřijde vám někdy vůči tchánovcům už blbé s nimi neustále bojovat, hledat na nich mouchy a naprosto je odstřihnout? Tady tito jezdí na návštěvu jednou za měsíc, zůstávají sice více dnů, ale asi je to tím, že bydlí daleko. Vám fakt není blbé rodiče manžela takhle nepřijmout a řešit blbiny, že si u vás doma dovolní nechat hygienické potřeby nebo domácí oblečení na příště? Mně tohle přijde drsné a hnusné.Přála bych vám to zažít na stáří z opačné strany a hlavně matkám synů bych přála takovou krásnou snachu, pro kterou to budou naprosto cizí lidi, které ji stačí vidět na Vánoce a na narozeniny.

Něco Ti řeknu, co si neuvědomuješ. Každý člověk je jiný. Někdo chce trajdat každý víkend po výletech nebo divadlech jiný si rád sám kutá v zahradě a společnost nepotřebuje.
A je úplně jedno, jak umravňuješ tu mladší generaci vůči jejich tchánovcům, ale v každé rodině je podstatné, aby se respektovali. Podstatné je, jak to cítí a jak chce žít zakladatelka s manželem. Na to mají právo.
Stáří se taky bojím, ale nikdy by mě nenapadlo uvažovat nad tím, že se naperu dceři do baráku. Když vím, že mají svůj způsob života, když vím, že jsem přece měla čas si popřemýšlet nad tím, jak a kým se nechám případně opečovávat - na to by měl myslet každý z nás (a spořit). Všichni víme, že zestárneme.
Ideální by bylo, kdyby se rodiče chovali k potomkům tak, aby jim oni sami navrhli společné bydlení na stáří. Ale takových ideálních vztahů je poskrovnu.

Osobně jsem společenská, mám fůru kamarádek, ráda si zajdu na výstavu atd. Ale domácnost vnímám jako SVOJI.
Pohostím návštěvu, uděláme táborák, přespí u nás, připravím pokoje, po jejich odjezdu uklidím - všecko fajn. A tak se u nás hysterickým extrovertním tchánovcům zalíbilo, viděli u nás pobyt jako jeden fajn mejdan, kde jsou obskakováni a jejich případné jiné názory jsou z mé strany prostě diplomaticky ignorovány, tak ejhle, po 2 letech najednou začaly padat z jejich strany úvahy, že by se k nám nastěhovali.
Přijeli sice jednou za 2 měsíce na ten víkend, ale i tak mi to stačilo - prostě mě to zdržovalo od mých naplánovaných věcí (máme i děti a kamarády a dost práce s domem, zahradou a zvířaty), nicméně ze slušnosti jsem ten čas samozřejmě obětovala, i když nejsou moje krevní skupina, hodně se prosazují, prostě musí být po jejich, nerespektují ničí soukromí a jednou by nešlo jen o to jim dovézt nákup nebo vyprat prádlo.
Já jsem jim tedy jasně řekla, že sestěhování nepřichází v úvahu. Moje rodiče by toto ani nenapadlo.

Řeknu Ti to narovinu: úvahy o nastěhování se k „mladým“ považuju to za neomalenost, za vměšování se do záležitostí té mladší rodiny, dokonce v mnoha případech za vyčůranost.
Navíc - nedělej, že nevíš, že plíny Ti asi měnit nebude Tvůj syn, ale bude to stát změnu životního rytmu snachu. Tak se zamysli, pokud nepatříš mezi ty sobecké stárnoucí osoby, které si myslí, že mají na všechno právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 13:21
@Josefuna píše:
Zakladatelku spíš štve, že dům má dostat bratr manžela a ne oni, to bude zřejmě ten hlavní problém. Všude je to stejné, jak dojde na majetek rodičů a starání se o ně, tak člověk nezná bratra. Jak typické. Navíc nevím, proč tohle řešit teď, když je tchánovi 60 let, je to celé nesmyslné a zakladatelka si tam zřejmě projektuje to, co tam ani není.

Vymýšlíš hlouposti a vytváříš neopodstatněné domněnky. Nebo nerozumíš psanému textu. Zakladatelka JASNĚ napsala, proč se tím zabývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.22 13:26
@Cimada píše:
Vymýšlíš hlouposti a vytváříš neopodstatněné domněnky. Nebo nerozumíš psanému textu. Zakladatelka JASNĚ napsala, proč se tím zabývá.

Ano, zakladatelka nám tu něco popsala ze svého pohledu. Pokud někoho obtěžuje přítomnost rodiny manžela 1× měsíčně a nemohou si tam nechat věci na příště, protože to považuje za drzost, nepůsobí na mě zrovna přívětivě a takovou snachu bych nechtěla. Navíc řeší v 60 letech tchána zbytečně něco, k čemu vůbec neví, kdy dojde. Je zbytečně hysterická. A určitě je v tom i to, že dům má dostat švagr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
8.9.22 13:50
@Josefuna píše:
Já když teď čtu starší komentáře zakladatelky, jak je pro ni nepředstavitelné, aby si u nich nechali svoje věci na příští návštěvu, tak si začínám myslet, jestli hlavním problémem v rodině nebude spíše ona. Pokud návštěvu jednou za měsíc považuje za cpaní se někam a v 60letech tchána řeší, že se o něj budou muset postarat a považuje za drzost, když si u nich nechají věci na příští návštěvu, tak pochybuju, že se jedná o přátelskou snachu…

Je rozdíl nechat roztahane všude svoje krámy nebo : tak si to tu nechte tady v policce… tvoje výroky mi přijdou dost mimo. Jezdí jednou za měsíc, ale jezdili by častěji. Já teda vidím velký problem v tom mít každý měsíc doma kohokoliv na týden. Mám rada svůj klid a aby mi někdo kecal do domacnosti, výchovy a ještě do me ryl jak mu budu muset měnit pleny. No fuck off… řekla bych, ze ty budeš stejný případ jako tchani zakladatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 13:52
@Josefuna píše:
Ano, zakladatelka nám tu něco popsala ze svého pohledu. Pokud někoho obtěžuje přítomnost rodiny manžela 1× měsíčně a nemohou si tam nechat věci na příště, protože to považuje za drzost, nepůsobí na mě zrovna přívětivě a takovou snachu bych nechtěla. Navíc řeší v 60 letech tchána zbytečně něco, k čemu vůbec neví, kdy dojde. Je zbytečně hysterická. A určitě je v tom i to, že dům má dostat švagr.

Ono hodně záleží, jak se tchánovci chovají.
Josefí, Ty pořád opakuješ ten nízký tchánův věk, ale prosím Tě, pochop, že o tom všem zakladatelka nepřemýšlí sama o sobě jen tak z nudy, ale že ten impuls vyšel právě z tchánovců.

Mně např. občas dost trápí, jak to jednou bude s rodiči i tchánovci, až se neobstarají, samozřejmě s nimi soucítím, ale každopádně se netěším na dobu, kdy by tchánovci měli bydlet s námi v domě. Fakt ne. Přitom svoji bývalou tchyni bych si vzala bez problému, přestože má svoje dcery.
Prostě záleží na tom konkrétním vztahu.
Když cítíš, že by Ti při společném bydlení tchánovci převrátili život i domácnost vzhůru nohama, tak Ti to prostě kus kvalitního spánku vezme, to si snad představit dokážeš, nebo ne?. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
8.9.22 14:09
@Josefuna píše:
Ano, zakladatelka nám tu něco popsala ze svého pohledu. Pokud někoho obtěžuje přítomnost rodiny manžela 1× měsíčně a nemohou si tam nechat věci na příště, protože to považuje za drzost, nepůsobí na mě zrovna přívětivě a takovou snachu bych nechtěla. Navíc řeší v 60 letech tchána zbytečně něco, k čemu vůbec neví, kdy dojde. Je zbytečně hysterická. A určitě je v tom i to, že dům má dostat švagr.

A četla jsi tu diskuzi celou? Od první stránky? Tchán se nikam necpe, ale tchyně za nimi chodí a říká jim, že se zbaví domu a že půjdou bydlet k nim, že se o ně musí postarat. Ona to každou návštěvu vytahuje. Dům je obou manželů a tchyně říká, že je jen jejího syna a už u stavby si diktovala, jak to tam má U NĚJ vypadat, protože tam jednou půjdou k nim bydlet, protože od nich chtějí péči 24/7 a nic jiného je nezajímá. Když je neposlechli, urazili se, že si dělají dům podle svého. Panečku, taková drzost, dělat si vlastní dům podle toho, jak chci já. Ty návštěvy a šedesátka tchána je to nejmenší, tam se dějí úplně jiné věci a zakladatelka se bojí oprávněně, protože při každé návštěvě tchyně vykládá, jak se těší, až u nich budou bydlet a jak se o ně budou nonstop k zaměstnání a dětem starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.22 14:26
@utopia píše:
A četla jsi tu diskuzi celou? Od první stránky? Tchán se nikam necpe, ale tchyně za nimi chodí a říká jim, že se zbaví domu a že půjdou bydlet k nim, že se o ně musí postarat. Ona to každou návštěvu vytahuje. Dům je obou manželů a tchyně říká, že je jen jejího syna a už u stavby si diktovala, jak to tam má U NĚJ vypadat, protože tam jednou půjdou k nim bydlet, protože od nich chtějí péči 24/7 a nic jiného je nezajímá. Když je neposlechli, urazili se, že si dělají dům podle svého. Panečku, taková drzost, dělat si vlastní dům podle toho, jak chci já. Ty návštěvy a šedesátka tchána je to nejmenší, tam se dějí úplně jiné věci a zakladatelka se bojí oprávněně, protože při každé návštěvě tchyně vykládá, jak se těší, až u nich budou bydlet a jak se o ně budou nonstop k zaměstnání a dětem starat.

Ony toho někdy snachy o tchýních napovídají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 14:30
@Josefuna píše:

Tak to se Ti divím, že sem chodíš, když přemýšlíš tak, že zdejší příspěvky jsou vylhané. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.22 14:39
@Cimada píše:
Tak to se Ti divím, že sem chodíš, když přemýšlíš tak, že zdejší příspěvky jsou vylhané. :nevim:

Nemusí být vylhané, ale je to prostě pohled z jedné strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.9.22 14:45
@Josefuna píše:

Tak nevím co je na tom spravedlivého, abych dům dala jednomu dítěti a počítala s tím, že se nakvartyruju k druhému, aby se o mě staral. A ještě jim budu kafrat do života a radit jak mají žít. Když budu u někoho chtít bydlet, tak s pokorou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
8.9.22 15:07
@Josefuna píše:

To je možné, ale já reaguji na to, co tu bylo napsáno. Kdyby sem psala tchyně, budu reagovat na to, co píše tchyně. Z toho, co zakladatelka píše mám pocit, že je její tchyně vlezlá. Já takovou tchyni naštěstí nemám, ta moje je skvělá. Ale kdyby se mi někdo cpal takhle do domu a neustále mě kritizoval a obcházel, taky bych ho tam nechtěla. To je prostě neúcta a buranství. Ať se o ně na stáří postará syn, který bude bydlet v jejich domě. Proč by se měli stěhovat k té příšerné snaše, když mají svůj dům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová