Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Evidentně je héérečka a tebe ráda nemá. Hraje jen divadlo před ostatními a když jste samy, tak se chová reálně. Kdyby sis pak na ni stěžovala, tak to to nikdo nebude věřit…vždyť se před nimi k tobě chová tak hezky
@terien píše:
Samozřejmě, že je nevítaná, vždyť ji to tchýně řekla. Když to vezmu z pohledu té tchýně - snachu nemám ráda, představovala jsem si pro syna někoho jiného. Je to jeho žena a matka mých vnoučat, co se dá dělat. Několikrát jsem ji to řekla, dobře to ví, přesto když přijedou, tak se přemůžu a přivítám se s ní. Už kvůli synovi a vnoučatům, jinak si na nic hrát nehodlám. Ji to však asi dodnes nedošlo, neustále k nám jezdí a ještě se mě v mém vlastním domě snaží vychovávat. Asi je opravdu natvrdlá.
Ona ji to rekla, ze nema jezdit?
@Vejanek píše:
Píše zkraje že to je zejména u nich DOMA
Tak si ten úvodní příspěvek přečti znovu.
@PaníBovaryová píše:Řekla jí, co si o ní myslí.
Ona ji to rekla, ze nema jezdit?
Tchyně tě nemá ráda, proto tě nezdraví. Před manželem se přetvařuje, protože s ním nechce mít spory.
Faktem je, že ty nemáš narozdíl od ní ani to nejmenší právo ji poučovat o slušném chování. Ona tebe ano, protože je starší a je tchyně, ale bylo jí to vyčteno, a proto tě nejspíš nemá ráda, protože tuší, že nesynovské chování jejího syna plyne z tvého popudu.
Co čekáš, když jí děláš přednášku jako svému dítěti. Ona není tvoje dítě, ona je starší osoba. A pokud jde o přetvařování, očividně se přetvařuje méně než ty, tak nemoralizuj.
Příspěvek upraven 18.11.23 v 11:27
@Vejanek píše:
Až na to že to bylo u zakladatelka doma
Zakladatelka pise v prvnim prispevku:
Dobré ráno… a… ono nic! (Když je tam ještě někdo-tchán, manžel nebo švagr, tak odpoví), tak jsem se jí ptala, co je, že neodpovídá na pozdrav. Prý, že nemusí, že je u sebe doma.
Já bych se vymezila proti objímání a pusinkovani naoko při přivítání.
A nejvíc se mi ulevilo, když jsem extchyni po rozvodu napsala, že mi nemusí už přát k narozeninám a svátku všechno nejlepší, když vím, že to stejně nemyslí upřímně (protože jinak o mně mluvila dost hnusně). Sice mi zase sprostě vynadala, ale psát přestala a mám klid.
Prosím anonym, nechci aby tahle historka, kterou jsem vyprávěla kamarádům, byla spojená s nickem.
@terien píše: Řekla jí, co si o ní myslí.
Rekla ji, ze ji ukradla syna. Coz neznamena, ze chce, aby nejezdila.
Pokud to chce, at to rekne. A na to bych se ji uplne narovinu zeptala. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Rekla ji, ze ji ukradla syna. Coz neznamena, ze chce, aby nejezdila.
Pokud to chce, at to rekne. A na to bych se ji uplne narovinu zeptala.
No tak trochu inteligentnímu člověku to dojde. Asi ji to neřekne napřímo kvůli synovi a vnoučatům, ale kdyby přijeli bez ní, asi by to bylo pro všechny lepší.
@terien píše:
No tak trochu inteligentnímu člověku to dojde. Asi ji to neřekne napřímo kvůli synovi a vnoučatům, ale kdyby přijeli bez ní, asi by to bylo pro všechny lepší.
Jo, to by udelala asi tu nejvetsi chybu, kdyby si domyslela ze ji tchyne nechce
Tchyne by rekla, ze je vztahovacna a urazliva a prkne by to otočila proti ni. At to pekne pani tchyne rekne nahlas. ![]()
@Sany80s píše:
Tchyně tě nemá ráda, proto tě nezdraví. Před manželem se přetvařuje, protože s ním nechce mít spory.
Faktem je, že ty nemáš narozdíl od ní ani to nejmenší právo ji poučovat o slušném chování. Ona tebe ano, protože je starší a je tchyně, ale bylo jí to vyčteno, a proto tě nejspíš nemá ráda, protože tuší, že nesynovské chování jejího syna plyne z tvého popudu.
Co čekáš, když jí děláš přednášku jako svému dítěti. Ona není tvoje dítě, ona je starší osoba. A pokud jde o přetvařování, očividně se přetvařuje méně než ty, tak nemoralizuj.Příspěvek upraven 18.11.23 v 11:27
Ale prd. Tchýně se nechová slušně, když se přetvařuje při přivítání a pak v soukromí ji dusi. Má se k ní chovat konstantně neutrálně, když už. A rozhodně nemá právo ji poučovat z titulu toho, že je starší a tchýně. Ani zakladatelka samozřejmě nemá.
@Sany80s píše:
Co čekáš, když jí děláš přednášku jako svému dítěti. Ona není tvoje dítě, ona je starší osoba. A pokud jde o přetvařování, očividně se přetvařuje méně než ty, tak nemoralizuj.Příspěvek upraven 18.11.23 v 11:27
Chovej se nesynovsky, ne-sy-nov-sky!
![]()
@PaníBovaryová píše:
Jo, to by udelala asi tu nejvetsi chybu, kdyby si domyslela ze ji tchyne nechceTchyne by rekla, ze je vztahovacna a urazliva a prkne by to otočila proti ni. At to pekne pani tchyne rekne nahlas.
Nebo by se všem ulevilo a byl by klid. Ale tak proč to nenechat vyštengrovat a nedělat si ještě dusno s manželem.
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem,asi nebudu jediná, koho se toto téma týká, ale opravdu mě zajímá, jestli to je všude/někde stejné/obdobné.
Jsem s manželem přes 12let, 3 děti, obojí prarodiče se s vnoučaty vídají, výletují atd. Už od začátku vztahu byla tchýně velmi familiární. Hned po svatbě říkala, jak získala dceru (myšleno mě) a pár měsíců poté, jak jsem jí vzala synaNo nic si říkám v duchu. Když se narodily děti, tak to začalo nevyžádanými radami, necekanými navštěvami, ale vše jsme si uhájili, manžel se s ní docela nemazal a vždy uvedl na pravou míru. Nyní je to ale ve fázi, která mi dost vadí - např. jsme u tchánů na navštěvě, ráno se vzbudím, jdu do kuchyně, kde už tchýně chystá atd, řeknu Dobré ráno… a… ono nic!(Když je tam ještě někdo-tchán, manžel nebo švagr, tak odpoví), tak jsem se jí ptala, co je, že neodpovídá na pozdrav. Prý, že nemusí, že je u sebe doma. Prohodila jsem něco o slušném vychování, ale jako házet hrách na zeď. Že až prý budu tchýně, tak to taky pochopím, že to tak prostě chodívá, ale vlastně, že to nepochopím, když mám dcery a ne syna, že její tchýně byla taky taková, tak teď se ona může takto chovat též, říkám, že teda je mi líto, pokud narazila na takovou, ale nemusí se přece chovat stejně. To už neodpověděla, ale další ráno pozdravově nepozdravové repete. Mě to docela štve, protože to je vždycky uvítání stylem pusinky, zatřesení rukou, obejmutí apod. a pak tedy absolutní ignore mode, když se nikdo nedívá, zkrátka velmi pokrytecké, neupřímné a to se mi fakt nelíbí. Jak tedy „řešit?“ Fakt mě nebaví mluvit do luftu. Zažili jste někdo něco takového?(když dle tchýně je to normální chování tchýní vůči snachám)
Hm, tak když to chce takhle, má to mít. Příště bych jí u přivítání jen pozdravila, žádná pusa, objetí. Ráno bych jí pozdravila, a jestli chce jet stylem nevychovance, její blbost. A ne, není to normální chování ke snaše, slušný člověk pozdraví a na pozdrav odpoví, a myslet si může třeba něco o pr@eli.
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi (zejména ohledně nenavštěvování).
A ještě prosím, jak řešit situace, když se toto děje u nás doma ****
U nás doma
![]()