Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Nebo by se všem ulevilo a byl by klid. Ale tak proč to nenechat vyštengrovat a nedělat si ještě dusno s manželem.
Dusno s manzelem si prave udela, kdyz na zaklade svych domnenek a domysleni si odmitne jezdit. Za zlou bude ona.
@Sany80s píše:
Tchyně tě nemá ráda, proto tě nezdraví. Před manželem se přetvařuje, protože s ním nechce mít spory.
Faktem je, že ty nemáš narozdíl od ní ani to nejmenší právo ji poučovat o slušném chování. Ona tebe ano, protože je starší a je tchyně, ale bylo jí to vyčteno, a proto tě nejspíš nemá ráda, protože tuší, že nesynovské chování jejího syna plyne z tvého popudu.
Co čekáš, když jí děláš přednášku jako svému dítěti. Ona není tvoje dítě, ona je starší osoba. A pokud jde o přetvařování, očividně se přetvařuje méně než ty, tak nemoralizuj.Příspěvek upraven 18.11.23 v 11:27
Cože? A kdo že to právo tchyni dává? Věk? Že je tchyně? Má se chovat slušně, atˇjí je kolik chce.
@terien píše:
Samozřejmě, že je nevítaná, vždyť ji to tchýně řekla. Když to vezmu z pohledu té tchýně - snachu nemám ráda, představovala jsem si pro syna někoho jiného. Je to jeho žena a matka mých vnoučat, co se dá dělat. Několikrát jsem ji to řekla, dobře to ví, přesto když přijedou, tak se přemůžu a přivítám se s ní. Už kvůli synovi a vnoučatům, jinak si na nic hrát nehodlám. Ji to však asi dodnes nedošlo, neustále k nám jezdí a ještě se mě v mém vlastním domě snaží vychovávat. Asi je opravdu natvrdlá.
V podstatě s Tebou souhlasím, ale řešení?
@arinecka píše:
Cože? A kdo že to právo tchyni dává? Věk? Že je tchyně? Má se chovat slušně, atˇjí je kolik chce.
Takove to klasicke boomerske - k nam se tak starsi taky chovali, tak si tu potlacenou zlobu ted vylejeme na vas.
@PaníBovaryová píše:
Dusno s manzelem si prave udela, kdyz na zaklade svych domnenek a domysleni si odmitne jezdit. Za zlou bude ona.
Tak ať přestane řešit ptákoviny. Prostě bych řekla brýráno ať jsem u tchýně nebo doma a když mi neodpoví, tak neodpoví. Já nechápu, proč si nutně potřebuje vydupat odpověď a chce vysvětlení od manžela a nevím kde co ještě. Tchýně ji prostě nemá ráda, dává jí to najevo i za cenu neslušného chování a svým chováním tomu zakl. rozhodně nepřidává. Já bych to třeba vůbec neřešila, někam bych si zalezla s knížkou nebo s vínem a užívala si klid. Ať se tchýně třeba kousne do zadku.
@Lojzísek píše:
V podstatě s Tebou souhlasím, ale řešení?
Buď tam zakl. přestane jezdit nebo jezdit bude a přestane to řešit. Prostě to přijme a finito.
@terien píše:
Tak ať přestane řešit ptákoviny. Prostě bych řekla brýráno ať jsem u tchýně nebo doma a když mi neodpoví, tak neodpoví. Já nechápu, proč si nutně potřebuje vydupat odpověď a chce vysvětlení od manžela a nevím kde co ještě. Tchýně ji prostě nemá ráda, dává jí to najevo i za cenu neslušného chování a svým chováním tomu zakl. rozhodně nepřidává. Já bych to třeba vůbec neřešila, někam bych si zalezla s knížkou nebo s vínem a užívala si klid. Ať se tchýně třeba kousne do zadku.
Jako v poradku, taky reseni
Zakladatelka to ale resit chce, proto jinpisu, aby to resila narovinu. Kdyz se urazi a prestane jezdit - ok - ale vina za toto rozhodnuti padne na jeji hlavu, protože tchyně si nad tim umyje ruce.
@PaníBovaryová píše:
Jako v poradku, taky reseniZakladatelka to ale resit chce, proto jinpisu, aby to resila narovinu. Kdyz se urazi a prestane jezdit - ok - ale vina za toto rozhodnuti padne na jeji hlavu, protože tchyně si nad tim umyje ruce.
Tak ať umyje, vždyť to může být zakl. jedno. Buď bude mít medaili za vítězství nebo klid. Já bych brala to druhé.
@PaníBovaryová píše:
Takove to klasicke boomerske - k nam se tak starsi taky chovali, tak si tu potlacenou zlobu ted vylejeme na vas.
To je ale pekne pokrytecky. Omezila bych to na pozdrav, a at si tchyne trhne.
@terien píše:
Tak ať umyje, vždyť to může být zakl. jedno. Buď bude mít medaili za vítězství nebo klid. Já bych brala to druhé.
Pred chvilkou jso tady psala, ze proč to vystengrovat a udelat si dusno s manželem. Nechat tchyni, at ze sebe udela chudinku, co za nic nemuze, by bylo presne takovy duvod k dusnu s manzelem.
@PaníBovaryová píše:
Pred chvilkou jso tady psala, ze proč to vystengrovat a udelat si dusno s manželem. Nechat tchyni, at ze sebe udela chudinku, co za nic nemuze, by bylo presne takovy duvod k dusnu s manzelem.
Manželovi klidně muže říct, že ji tchýně neodpovídá na pozdrav, a je hotovo. Jaké dusno?
@PaníBovaryová píše:
Ale prosím tě, když bude zakl. trochu chytrá, tak budou mít klid všichni. Ale to ona evidentně není, tak holt potřebuje převychovat tchýni, jezdit tam, kde o ní nestojí a ještě do toho zatáhnout manžela.
@inkakřivák píše:
Manželovi klidně muže říct, že ji tchýně neodpovídá na pozdrav, a je hotovo. Jaké dusno?
Jo, ale on ji rekl, ze nevi, protože u toho nebyl ![]()
O dusnu zacala mluvit terien, ze kdyz tam bude jezdit, bude dusno, protoze zakladatelka nepochopila z naznaku, ze jezdit nema.
Ono je rozdil přestat jezdit, protoze neco vydedukuji, a prestat jezdit, kdyz to nekdo narovinu rekne. To prvni se da poprit a otocit proti ni. Proto ji pred tim varuji ![]()
Ale pkud se rozhodne nejezdit pro svuj klid a bude ji to fuk - taky dobre ![]()
@terien píše:
Ale prosím tě, když bude zakl. trochu chytrá, tak budou mít klid všichni. Ale to ona evidentně není, tak holt potřebuje převychovat tchýni, jezdit tam, kde o ní nestojí a ještě do toho zatáhnout manžela.
Ty to chces silou moci otocit proti ni, vid.
Aby zakladtelka zacala delat ofuky, manzel by se zacal divit, protoze mamka je vzdycky tak rada, kdyz prijede, a nakonec z toho vyjde nejhur ![]()
Nebo jedes svuj obvykly mod - " hlavne si kopnout do zakladatelky! "? ![]()
No tak teď už to ví. Měla jsem takového tchána. Ale jezdili jsme, pozdravila jsem ho, a hotovo. Klidně jsem si vzala knížku a četla si, když jsme náhodou zustali spolu sami. Když mi radil, že mám místo večerní pohádky dát dětem na zadek, normálně jsem odpověděla, že u nás čteme a odešla. Co mu vysvětlovat. A byl klid. On si řekl svoje, já to vypustila a bylo. Manžel to bral, a dusno bylo jen jednou, když jsem tchána školila. Moje chyba, dospělí lidé se nevychovavají.