Tchýnina reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
18.11.23 13:49
@terien píše:
Tak ať umyje, vždyť to může být zakl. jedno. Buď bude mít medaili za vítězství nebo klid. Já bych brala to druhé.

Ty pořád jedeš na vlně, když nepozdraví, tak nepozdraví, nemá cenu se tím užírat. Jenomže ono to obvykle takhle jednoduché není. Ono to začne postupně doutnout více a více, samozřejmě že vznikne dusno v rodině, samozřejmě začnou vadit i další „kraviny“ a ze zakladatelky se úspěšně stane hysterka. Ona nemá vůbec žádný prostor na manévrování, má sklapnout podpatky doma a nechat se deptat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 13:52
@PaníBovaryová píše:
Ty to chces silou moci otocit proti ni, vid.
Aby zakladtelka zacala delat ofuky, manzel by se zacal divit, protoze mamka je vzdycky tak rada, kdyz prijede, a nakonec z toho vyjde nejhur :potlesk:
Nebo jedes svuj obvykly mod - " hlavne si kopnout do zakladatelky! "? 8)

Proč otočit a kopat? Tchýni nezmění a její názor taky ne. Buď se podle toho zařídí nebo se bude pořád něčím užírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 13:53
@dedrichov píše:
Ty pořád jedeš na vlně, když nepozdraví, tak nepozdraví, nemá cenu se tím užírat. Jenomže ono to obvykle takhle jednoduché není. Ono to začne postupně doutnout více a více, samozřejmě že vznikne dusno v rodině, samozřejmě začnou vadit i další „kraviny“ a ze zakladatelky se úspěšně stane hysterka. Ona nemá vůbec žádný prostor na manévrování, má sklapnout podpatky doma a nechat se deptat??

Proto píšu, ať ji přestane řešit. Deptat ji tchýně může jen když se nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
18.11.23 13:57
@PaníBovaryová píše:
Dobra otazka - zmeni se i tak hodne, protoze da jasne najevo, ze chovani vnima a jajy to bude mit dusledek. Uz to nebude, ze prestane jezdit znicehonic a my jsme ji, chudaci, prece nic neudelali.
Udela si jasno. Nastavi hranice, jak se tady na emiminu s oblibou rika. 8)

Tak já myslím, že tchyně hranice nastavila a snacha, která řekla cosi o slušnosti, v podstatě také. Beru zpět, je dobře, že to řekla, proč by ne. Možná by mi to taky vylétlo z pusy tak nějak automaticky (zrovna jako pozdrav).
Karty jsou rozdány. Jela bych na Vánoce, narozeniny.. Žádné pusinkování a objímání (divadélko pro ostatní), slušnost, asertivita.
Co se týče chlapa, toho bych s tím asi nezatěžovala. Ono to vážně ničemu neprospívá. Samozřejmě pouze v případě, že to bude fungovat bez nějakých dalších útoků aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
18.11.23 13:58
@PaníBovaryová píše:
Jako v poradku, taky reseni :nevim: Zakladatelka to ale resit chce, proto jinpisu, aby to resila narovinu. Kdyz se urazi a prestane jezdit - ok - ale vina za toto rozhodnuti padne na jeji hlavu, protože tchyně si nad tim umyje ruce.

Upřímně já ty nedůvtipné urputné řešitelky taky nemám moc ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.11.23 13:59
@terien píše:
Proto píšu, ať ji přestane řešit. Deptat ji tchýně může jen když se nechá.

Nemusí se nechat na návštěvě u tchýně, tam jet opravdu nemusí. Ale když ji má jako hosta doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 14:07
@dedrichov píše:
Nemusí se nechat na návštěvě u tchýně, tam jet opravdu nemusí. Ale když ji má jako hosta doma?

Tak ať se jí věnuje manžel, stejně jede za ním a ne za jeho ženou. Uvařím kafe a jdu si po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 14:21
@dedrichov píše:
Ono to bylo tak plíživě. Nejprve jsem si toho po čase všimla a říkala si, že to ne, že se mi to zdálo nebo to byla náhoda. A začala jsem to sledovat. No, tak to nebyla náhoda, normálně mě nezdravila ani neodpovídala. Po sdělení manželovi, zda si toho všiml, probíhal úplně stejný proces, jako u mě… no a co dál? Třeba se ptala mého muže na kafe. Nebo si natočila židli směrem k němu a ke mě zády, vyprávěla mu a mě si celou tu hodinu ani nevšimla. To byla předposlední návštěva. Pak jsem to utla.

Já mám taky extrovní tchýni. Maminka mého předchozího partnera je super, 8 let po rozchodu jsme v kontaktu, nabízela mi hlídaní našeho dítěte (pro ni cizího), s babičkou ex jsme měly hezký vztah. Ta současná je bohužel hodně sebestředná a zlá. Má v sobě takový mix vlastností, který fakt nechceš. No a jednou, když zrovna hrozně blila hnuj na babičku (92letou a úplně zlatou pani) mého muže, jsem se jí zastala a bylo asi 3 měsíce rádiový ticho (pro mě krásný časy, ale máme malé dítě a nechci mu upírat babičku a dělat nějaké dusno v rodině, zatím to tolik nevyeskalovalo). A první návštěva po tomto incidentu u nás v novém baráku probíhala podobně, jak píšeš. Sama se pozvala, následně nechala přivézt, nic nedovezla, vstoupila, mně neodpověděla na pozdrav a prohlásila, že má hlad. Než jsem nějak stihla reagovat (jelikož se pozvala sama, neměla jsem pro ně oběd), vyklusala po schodech do patra a prolezla skříně a šuplíky :poblion: Pak ještě setrvala asi 2hodinky na gauči, a na odchod (muž na tom baráku hodně udělal, to na 100%, ale já navrhla interiér, poskládala dohromady vizuál všeho, oběhla obchody a firmy, od dlažeb po linku, nábytek, a zaplatila!) a když se loučila (se mnou né), tak na celý barák směr pracovna zakřičela na muže „MÁŠ to tady moc hezký“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tahle historka mě hodně baví dodneška. Ale znám i opravdu super zákeřný její kousky, a pokud někdo tak toxický vysává a zasévá zlobu, je lepší se mu rovnou natrvalo vyhýbat. U nás to k tomu, tipuju, taky jednou dojde :think:

• Citovat
  • Upravit
78489
18.11.23 14:28
@dedrichov píše:
Nemusí se nechat na návštěvě u tchýně, tam jet opravdu nemusí. Ale když ji má jako hosta doma?

tak nesmí tchýni domů zvát, proč by měla trpět návštěvu někoho, kdo jí pohrdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lupilulu
18.11.23 14:32
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem,asi nebudu jediná, koho se toto téma týká, ale opravdu mě zajímá, jestli to je všude/někde stejné/obdobné.
Jsem s manželem přes 12let, 3 děti, obojí prarodiče se s vnoučaty vídají, výletují atd. Už od začátku vztahu byla tchýně velmi familiární. Hned po svatbě říkala, jak získala dceru (myšleno mě) a pár měsíců poté, jak jsem jí vzala syna :? No nic si říkám v duchu. Když se narodily děti, tak to začalo nevyžádanými radami, necekanými navštěvami, ale vše jsme si uhájili, manžel se s ní docela nemazal a vždy uvedl na pravou míru. Nyní je to ale ve fázi, která mi dost vadí - např. jsme u tchánů na navštěvě, ráno se vzbudím, jdu do kuchyně, kde už tchýně chystá atd, řeknu Dobré ráno… a… ono nic! (Když je tam ještě někdo-tchán, manžel nebo švagr, tak odpoví), tak jsem se jí ptala, co je, že neodpovídá na pozdrav. Prý, že nemusí, že je u sebe doma. Prohodila jsem něco o slušném vychování, ale jako házet hrách na zeď. Že až prý budu tchýně, tak to taky pochopím, že to tak prostě chodívá, ale vlastně, že to nepochopím, když mám dcery a ne syna, že její tchýně byla taky taková, tak teď se ona může takto chovat též, říkám, že teda je mi líto, pokud narazila na takovou, ale nemusí se přece chovat stejně. To už neodpověděla, ale další ráno pozdravově nepozdravové repete. Mě to docela štve, protože to je vždycky uvítání stylem pusinky, zatřesení rukou, obejmutí apod. a pak tedy absolutní ignore mode, když se nikdo nedívá, zkrátka velmi pokrytecké, neupřímné a to se mi fakt nelíbí. Jak tedy „řešit?“ Fakt mě nebaví mluvit do luftu. Zažili jste někdo něco takového?(když dle tchýně je to normální chování tchýní vůči snachám)

Pozdravit a neřešit :mrgreen: myslet si něco o prd.li. To čekat nebude…nepoukazovala bych na to.

• Citovat
  • Upravit
7355
18.11.23 17:54
@stinga píše:
tak nesmí tchýni domů zvát, proč by měla trpět návštěvu někoho, kdo jí pohrdá

Proto říkám, že je to ze strany snachy neřešitelné, a prostě to dusno přijde. Když se vymezí, umíš si představit, co bude následovat? To její manžel jen tak nenechá být, je to přece jenom jeho máma, že. Když bude jen mlčky přihlížet a půjde si po svém, bude za divnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
19.11.23 14:43
@dedrichov píše:
Divadýlko ta moje nehrála, ta mě prostě nezdravila a ignorovala. Vždy pro mě měla slovo, až když manžel šel na wc nebo prostě odešel z místnosti.
A víš co? Přestala jsem tam po letech chodit (chodila jsem kvůli dceři, aby měla možnost mít také babičku). A je mi krásně. Naopak tahle babička se o mě neustále otírá, když už tam děti velmi výjimečně jdou. Např. má řeči o mé práci, o váze, o velikosti bot atd.

Velikosti bot?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
19.11.23 14:49
@stinga píše:
ne, ne - pozdravit je slušnost, odpovědět na pozdrav POVINNOST, pokud osoba není hluchá

Presne takhle mne to ucili doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
19.11.23 14:56
@prokr píše:
Tobě přeskočilo :think: :mrgreen:?

Tchýní skvadra asi bude volit novou vůdkyni a tuhle naše Sany zahájila kampaň, jinak si to neumím vysvětlit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
19.11.23 16:41
@Liberalissima píše:
Velikosti bot?? :D

jo, posledně děti přijely od ní s tím, že už tam nejdou, že má pořád nějaké řeči na mě. Tak když máme se synem oba 39/40 velikost, tak to u mě není normální, jim doslova řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová