Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Díky za podrobný popis co za vyšetření. Trochu jsem se toho lekla ![]()
@janninas neboj není toho zase tak moc krev ti řekne hodně to je fakt důležité a dá se to vběhat hodně rychle… hned zítra se objednej na gynekologiji
budu držet palečky ![]()
@ABRILL píše:
já mám doma páreček a teď to byly 3× holky tak nevímu mě je to jednoznačně věk pravit gynekolog a taky to prý může být nějkou malfomací krve tak jsem byla vyslaná na hematologiji i jsem si teď naposled píchala ty injekce do břích, ale už jsme začali pozdě, plod už byl skoro 14 dní pozadu a nakonec zaser zamlkl… tak nějak tomu dávám taky poslední šanci právě za pomocí těch injekcí, tak že pokud se zadaří tak píchám hned jakomila najdu // už mám doma pro jistotu prvních 10 dávek
![]()
![]()
Příspěvek upraven 30.05.12 v 22:04
Abrill, nejsi tak stará, aby jsi měla problém s otěhotněním. Navíc jak sama vidíš, tak otěhotnět tak velký problém nemáš, spíš miminko udržet.
Mojí anabázi s mimíškem znáš, ale nevíš, že těch ZT jsem měla víc, ještě s mým ex.
Vlastně zcela bez problémů byly jen první dvě děti. Před nejmladší dcerkou jsem měla první ZT, do té doby jsem vůbec netušila, že něco takového existuje, byla jsem asi v 9-10tt, ale miminko odpovídalo 6-7tt a vlastně tehdy jsem začala krvácet po milování, takže do nemocnice, tam mi právě řekli, že nevidí
, ale že je třebas ještě moc brzy, ale že je tam hematom .. jenže já jsem přesně věděla, kdy jsem otěhotněla, takže mi bylo jasný hned, že je něco špatně, nechali si mě v nemocnici, píchli injekci proti krvácení, ale já stejně začala krvácet najednou velmi silně a pak při utírání dolejšku mi váček s mimíškem vyplaval do dlaně. To byla první zkušenost se ZT.
Podruhé jsem měla ZT, když nejmladší byly asi 4 roky. Tehdy se nečekaně nedostavila MS, tak spíš tak z recese jsem si koupila test a když za mě během prvních vteřin vykoukly dálnice, mozek mi to nechtěl pobrat, co je to za blbost. Protože jsem věděla, že ten měsíc jsem otěhotnět nemohla ani omylem, neboť jsme byli s manžou rozhádaní a nebyl tudíž ani sexík a že pokud jsem těhu, tak již z minulého měsíce, kdy jsem ale měla klasickou MS. Lékař pak těhu potvrdil, ale bylo to celé špatně, velikostně 5tt a mimi se už koupalo v krvi, chystalo se odloučit, takže revize ..
No a se současným manželem .. první biochemické těhu hned zkraje jara loňského roku. Objevily se //, ale nesílily a MS se dostavila jen se zpožděním 2 dny. Pak to bylo klasické těhu, ale nedopadlo, ZT 9tt, vejce odpovídalo tak 6-7tt, ale mimi nebylo, jen jakýsi shluk buněk (přitom HCG stále rostlo).. pak se přestalo dařit zcela, dlouho nic, až pak 2 biochemické těhu krátce po sobě, v jednom případě už krásné //, ale dostavila se mrcha 36 DC a po ní už test bílý..
No a teprve teď se zadařilo, miminko zatím drží, srdíčko tepe (pravidelně kontroluji přes Angelsounds), jestli je v pořádku, to nevím, utz vypadá dobře, ale já chci mít jistotu, takže v 16tt jdu na plodovku.
Před tímto těhu moje mudr vyslovila domněnku, že možná vytvářím proti embryu protilátky a vlastně ho zabíjím, první pomoc a babská rada byla - jakýkoliv lék na alergii, který je zároveň slučitelný s těhotenstvím, tj. zyrtek, zodak, claritin .. zobat prý každý den. Tak to dělám - nevím, jestli právě tohle pomohlo, ale tonoucí se i stébla chytá, takže jsem to prostě zkoušela.
@hanak taky toho máš hodně za sebouo no já kdybych ten můj součet nezdarů ještě doplnila tak v 2010 jsem biochemické těhu měla ještě v unoru 2010 a pak ještě v říjnu 2010… tak že taky úroda a to že může být příčinou ZT můj věk řekl gynekolog a popřel že by to u mě nešlo jan že moje vajíčka jsou zřejmě geneticky narušená na to už ale nepříjdou genetika napadá do uvahy… tak že budeme zkoušet a uvidíme jak to vše nakonec dopadne
![]()
Když tady čtu co všechno už jste prošly, tak si říkám, že by bylo hloupé to ještě vzdávat. To jenom od začátku týdne mám takou hodně blbou náladu
,kdy po čtrnácti denním zpoždění jsem to dostala, test jsem pozitivní neměla.
@janninas
tak to je mi líto, ale může se stát a už proto bych k líkaři šla co nejdříve je potřeba srovnat cyklus a pak třeba za pomocí clostílu zkusi štěstí ![]()
@denisa 76 no děti máme z předchozích manželství on jednu dceru já dvě…jsou už dospělé… a on o té své pořád mluví… nechápu proč nechce další ![]()
@ABRILL no zkusím to zatím tedy pořešit s doktorem… díky moc za trochu naděje, už jí moc v sobě nemám… ted jedeme spolu na víkend, tak třeba ho něco změní…
Ahojky, můžu se přidat? Mám dvě dospělé děti s prvního manželství, nyní jsem 12 let s přítelem, který vlastní děti nemá, ze začátku jsem o dítěti s ním neuvažovala protože je o 10 let mladší, před 4 roky jsme se rozhodli, že si mimi pořídíme, bohužel po roku marného snažení nám nastalo jen samé vyšetřování a léčení, prošla jsem laparo vaječníků, partner spermiogram, oba v pořádku, nasazen klostík a provera, půl roku žádný výsledek, potom 2× IUI, opět žádný úspěch, nyní mám IVF, 8 den stimulace, včera kontrola na UV žádný zázrak zatím jen 3 folikuly, tak nevím jestli to vyjde, jinak po 40 roce nehradí pojišťovna ani halíř, vše hradíme sami, takže druhé IVF nehrozí. Já mám 42 let a taky si připadám na mimi stará, ale když tady čtu vaše odkazy, tak mě to povzbudilo. Holky držím Vám všem pěstičky ať Vám to vyjde.
@Mííša
ahoj Míšo, já mám také 2 děti z předchozího manželství,přítele 12 let a snažíme se 2 roky, genetika, spermiogram, HP, vše ok, přesto mimi nepřichází, clostík nepomohl, tedy, reagovala jsem dobře a přesto nic, je mi sice „teprve“ 38 ale na IVF přítel nechce, prý jsme v pořádku, tak se jednou povede
Tak se snažíme, někdy víc,někdy míň a uvidíme ![]()
Tobě držím palce na to IVF, zvlášť když máte jeden pokus ![]()
ahoj Míšo,já měla v den opu 3vajucha a oplodnili se dvě,z toho vydrželo jedno a to mě zavedli,ted čekám a čekám…takže neztrácej naděku
a o nativu jste nepřemýšleli?
Ahoj holky, minulý týden jsem postoupila přerušení těhotenství ve 22. týdnu, a to na moje 41. narozeniny ![]()
Jedinou útěchou mi je, že jsme se s manželem dohodli, že to ještě zkusíme.
@Sara200 tak to je mi moc líto
…ale určitě vám to vyjde… máš štěstí, že to chcete oba
@Sara200
to je mi líto drž se a jak píše bezuška je dobře že máš v partenerovi podporu tak jako já
a jsem moc štěstná že jsem nemuse podstoupit to co ty, že to příroda zařídila vždy za mě ![]()
je dobře že jsi nás našla já jsem po revizi 4 týdny ![]()