Těhotenství ve 45

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1339
23.4.21 19:03

Pořídit si v tomhle věku cíleně dítě, jen proto, ze mám nového chlapa mi připadá jako blbost 8o Zvlášť pokud mate vlastní děti už dospěle a život zařízený tak nějak po svém. Ja to samozrejme vidím z jiné perspektivy, je mi o 20 míň. Ovšem moje máma ode mě měla první vnouče právě když ji bylo 45, ted je hodně aktivní a hodně hlidaci babička. S dětmi tráví hodně času, bere si je na víkend, ale sama pak přizná ze toho má dost a jak je rada ze si vnoučata jen,,půjčuje “ :D
Tohle proste už není věk na mimino. Partner co doteď dítě neměl je zvyklý na úplně jiný životní styl a nejspíš na ubrecene mimino a následně na aktivní batole budou taky síly ubývat. Nehledě na to, ze časem už partner nemusí být a budete v padesáti sama s predskolakem.
Nechci předjímat ani rýpat, jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
23.4.21 19:05
@Russet píše:
Vzhledem k tomu, že otěhotní i nemocná, feťačka nebo holka ve 14, neřekla bych, že tělo ví, kdy otěhotnět. Prostě se jen ve stejný okamžik setká spermie a vajíčko.

ono vůbec, takové ty hlášky typu… „tělo ví“ :think:

nevím zda tělo něco ví, raritně se přirozeně povede otěhotnět i po 40, ale je to skutečně raritní, vzácné, nicméně je pak vysoké riziko nejen Down. syndromu ale i jiných vrozených vad

neříkala bych tomu „tělo ví“…prostě náhoda…s vysokým rizikem vrozených vad :think:

většina gravidit v tomto věku je po umělém oplodnění a je to pak prostě riziko pro tu ženu, s tím se nic nenadělá…je to dost lámání přes koleno, není dobrý si před tím zakrývat oči natož to jakkoliv nadšeně doporučovat, to věru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.21 19:06
@Zumpa píše:
Hele, to nemá cenu, ať si staré nalhávačky žijí dál ve svém umělém, na růžovo natřeném světě. Věk okecat nejde.

S tím souhlasím. A věk kalendářní a biologický, může být odlišný. Loni jsem byla poprvé na mamografu u zakladatelky Mammocenter, Dr. Skovajsové. Vedly jsme řeč na toto téma. Řekla mi, když se podívám na váš obličej, na absenci vrásek, na stav vaší pokožky a pleti, na vaše prsa, tak soudím, že Vaše fertilita je posunuta. Dala mi naději. Když jsem v roce 2015 v Gennetu podstupovala genetické vyšetření v rámci přípravy na IVF, z něhož mám první dítě narozené po IVF, genetička Dr. Rašková mi při čtení výsledků řekl, odečtěte si 10 let. To samé mi říkala lékařka, která mi vedla stimulaci. Nemáte vrásky, máte vysokou ovariální zásobu, hodnota FSH je jako u mladých holek, u vás se nebojím, že nebudeme mít zdravé embryo. Říkej si co chceš, klidně si to vytesej do kamene, mně je to jedno, můj život tvým názorům neodpovídá ;) A jsou tady holky, které mě z tohoto psaní velice snadno identifikují a znají mou tvář, mohou se vyjádřit.

Příspěvek upraven 23.04.21 v 19:07

• Citovat
  • Upravit
15877
23.4.21 19:07
@Borrealis píše:
ono vůbec, takové ty hlášky typu… „tělo ví“ :think:

nevím zda tělo něco ví, raritně se přirozeně povede otěhotnět i po 40, ale je to skutečně raritní, vzácné, nicméně je pak vysoké riziko nejen Down. syndromu ale i jiných vrozených vad

neříkala bych tomu „tělo ví“…prostě náhoda…s vysokým rizikem vrozených vad :think:

většina gravidit v tomto věku je po umělém oplodnění a je to pak prostě riziko pro tu ženu, s tím se nic nenadělá…je to dost lámání přes koleno, není dobrý si před tím zakrývat oči natož to jakkoliv nadšeně doporučovat, to věru

Tělo ví, hlava neví. Ono se stačí jen podívat na „výchovu“ dětí starých matek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
23.4.21 19:08
@Any9 píše:
Pořídit si v tomhle věku cíleně dítě, jen proto, ze mám nového chlapa mi připadá jako blbost 8o Zvlášť pokud mate vlastní děti už dospěle a život zařízený tak nějak po svém. Ja to samozrejme vidím z jiné perspektivy, je mi o 20 míň. Ovšem moje máma ode mě měla první vnouče právě když ji bylo 45, ted je hodně aktivní a hodně hlidaci babička. S dětmi tráví hodně času, bere si je na víkend, ale sama pak přizná ze toho má dost a jak je rada ze si vnoučata jen,,půjčuje “ :D
Tohle proste už není věk na mimino. Partner co doteď dítě neměl je zvyklý na úplně jiný životní styl a nejspíš na ubrecene mimino a následně na aktivní batole budou taky síly ubývat. Nehledě na to, ze časem už partner nemusí být a budete v padesáti sama s predskolakem.
Nechci předjímat ani rýpat, jen můj názor.

Pod tohle se muzu podepsat. Nasim je v rozmezi 50-58let. Oba aktivni sportovci (lyze, bezky, brusle, kola, tury, hory,…). Malou si berou strasne radi (temer 3 roky), jsou hodne akcni, jezdi na kole i s ni…ale taky jsou radi, ze ji vraci pak :lol: a ten zakladatelky partner je zvykly na svuj klid, pak to bude obrat o 360°, hlavne pro nej kdyz deti jeste nemel… Ale jak pises, je to taky jen muj nazor, s tvym souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15175
23.4.21 19:09
@Zumpa píše:
Hele, to nemá cenu, ať si staré nalhávačky žijí dál ve svém umělém, na růžovo natřeném světě. Věk okecat nejde.

Souhlas. Někdo prostě používá jen tělo, ale ne rozum. A po 45 je většina dětí po ivf a ještě z darovanych vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
23.4.21 19:09
@Anonymní píše:
Jihomoravský kraj není ČR. ;) A protože se v tom pohybuju, vím o tom víc než někdo, kdo se v tom nepohybuje vůbec. Nic to nemění na tom, že je to každého věc. Mám spolužačku, která je už dvojnásobná babička a taky bohužel zjevem tomu odpovídá. Porodila dcery velmi brzy po škole, vychovala, postavila do života a začala žít usedavě.

Neuraz se, ale ty jsi takovy ten zaslepeny fanatik. Svet je plny tehuli, kterym tahne na padesat ;), jsou v luxusni forme a vetsina tech, ktere mely deti v odpovidajicim veku a nepovazuji tyhle ruske rulety za rozumne, jsou zapskle baby, ktere na to nemaji (financne i fyzicky). Jeste chybi dodat, ze vam urcite zavidi.

• Citovat
  • Upravit
13010
23.4.21 19:10
@lleennttiillkkaa píše:
Mě by zajímalo, kdy má člověk plodit děti. Ve 20 ti ti říkaj, jsi mladá, cestuj, ve 45 ti říkaj, cestuj :-D

jjj

ve 20 holce na pohovoru řeknou, jste mladá, bez praxe, vás nechceme

ve 25… joooo ta půjde na mateřskou, tu nechceme

ve 30…joo ta půjde na druhou mateřskou, nechceme

ve 35 ---- eee ta mą malý děti, nechceme jí

ve 45 — eeee ta je stará a za zenitem, a co když má malý dítě ještě k tomu, nechceme jí

v 55…ani nemluvit…co tady ta stará vykopávka dělá??

:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
23.4.21 19:11
@Anonymní píše:
S tím souhlasím. A věk kalendářní a biologický, může být odlišný. Loni jsem byla poprvé na mamografu u zakladatelky Mammocenter, Dr. Skovajsové. Vedly jsme řeč na toto téma. Řekla mi, když se podívám na váš obličej, na absenci vrásek, na stav vaší pokožky a pleti, na vaše prsa, tak soudím, že Vaše fertilita je posunuta. Dala mi naději. Když jsem v roce 2015 v Gennetu podstupovala genetické vyšetření v rámci přípravy na IVF, z něhož mám první dítě narozené po IVF, genetička Dr. Rašková mi při čtení výsledků řekl, odečtěte si 10 let. To samé mi říkala lékařka, která mi vedla stimulaci. Nemáte vrásky, máte vysokou ovariální zásobu, hodnota FSH je jako u mladých holek, u vás se nebojím, že nebudeme mít zdravé embryo. Říkej si co chceš, klidně si to vytesej do kamene, mně je to jedno, můj život tvým názorům neodpovídá ;) A jsou tady holky, které mě z tohoto psaní velice snadno identifikují a znají mou tvář, mohou se vyjádřit.Příspěvek upraven 23.04.21 v 19:07

Jo, hlavně si to připomínej, až budeš v 50 učit dítě jezdit na kole či hrát tenis. Až s ním pak v 55 půjdeš na celodenní tůru. Až s ním půjdeš v 60 na maturák. Až ti bude v 65 promovat. Až mu v 90 budeš chtít pomoci s čerstvě narozeným vnukem. Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.21 19:12
@Russet píše:
Vzhledem k tomu, že otěhotní i nemocná, feťačka nebo holka ve 14, neřekla bych, že tělo ví, kdy otěhotnět. Prostě se jen ve stejný okamžik setká spermie a vajíčko.

Ve svém úsudku nemáš zahrnuty skutečnosti, že ve věku nad 40 už je přeci jen ovariální zásoba tenčí a nemusí být příznivý hormonální profil. Ve věku 20, 30 pak skutečně otěhotní i feťačka, nebo vyhladovělá Afričanka, protože tyto faktory jsou pro otěhotnění a donošení zcela zásadní. Já píšu o tom, že kdo to má OK ještě po čtyřicítce, má bonus a chce-li děti, má i podmínky (vajíčka, hormony).
A tím končím své příspěvky a zdravím všechny optimisty :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15877
23.4.21 19:13
@karkarka píše:
Souhlas. Někdo prostě používá jen tělo, ale ne rozum. A po 45 je většina dětí po ivf a ještě z darovanych vajíček.

Jo, jsou v tak skvělé kondici, že pro plození musí používat různé hacky. To už není ani k smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
23.4.21 19:13
@karkarka píše:

ano, z těch darovaných, to především, je to prostě tak

:nevim:

hele a mám paní co poprvé rodila ve 44 už teď z hlavy nevím zda uměle nebo ne, ale byla hrozně roztomilá jak byla v těhot. vykulená 8) ze všeho

no a nyní to moc nedává, dítěti jsou 2, je totálně orvaná, vyřízená, utahaná…ale bere to sportovně, to se mi zase na ní líbí, že se tomu nediví a chápe že jí halt není 20 a už ta energie na dítě, jako u mladice není…je to fajn paní, naštěstí je dítě OK a všechno dobrý jinak…jen je úplně kaput :)

Příspěvek upraven 23.04.21 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
23.4.21 19:14
@Zumpa píše:
Jo, hlavně si to připomínej, až budeš v 50 učit dítě jezdit na kole či hrát tenis. Až s ním pak v 55 půjdeš na celodenní tůru. Až s ním půjdeš v 60 na maturák. Až ti bude v 65 promovat. Až mu v 90 budeš chtít pomoci s čerstvě narozeným vnukem. Atd.

V jejich sedesati bude tomu druhemu ctrnact a bude mit pred sebou jeste rok na zakladce.
Ja samozrejme chapu, ze nekdy se nezadari, potkas partnera pozdeji a mas dite treba ve ctyriceti. Nakonec proc ne, ale pokouset ten osud jeste v sestactyriceti?

• Citovat
  • Upravit
13993
23.4.21 19:15
@Anonymní píše:
Jihomoravský kraj není ČR. ;) A protože se v tom pohybuju, vím o tom víc než někdo, kdo se v tom nepohybuje vůbec. Nic to nemění na tom, že je to každého věc. Mám spolužačku, která je už dvojnásobná babička a taky bohužel zjevem tomu odpovídá. Porodila dcery velmi brzy po škole, vychovala, postavila do života a začala žít usedavě.

Ale toto jsou taky kecy… Moje máma nás mělav 18 a 24, dneska je ji 54, nikdo ji to nehádá, když ji někdo potka s moji dcerou (4), tak si všichni myslí, že je její. Stejně říká, jaky je to zahul a je ráda, že do toho už nešla (ve 41 si po rozvodu našla nového mladšího bezdětného partnera).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
23.4.21 19:18
@ontarova.stara píše:
V jejich sedesati bude tomu druhemu ctrnact a bude mit pred sebou jeste rok na zakladce.
Ja samozrejme chapu, ze nekdy se nezadari, potkas partnera pozdeji a mas dite treba ve ctyriceti. Nakonec proc ne, ale pokouset ten osud jeste v sestactyriceti?

No jo, nějak neumím počítat. Holt to stáří :mrgreen: A to bych se podle exotek měl starat o novorozeně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí