Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda Álo, snažím se nebát, ale to víš, z minulé zkušenosti mám trošku strach. Ale to je asi normální. Dokud neuvidím mimi na ultrazvuku a neuslyším srdíčko, budu hodně napnutá. Ale věřím v dobré zprávy. To bříško mě bolelo jako kdybych to skutečně měla dostat, ale od víkendu bych řekla, že zesílili. Měla jsem to dostat nějak kolem víkendu. V neděli, kdy bolesti byly největší, ale ne tak hrozný, jsem měla i malý hnědý výtok, ale opravdu mooooc slabounký. Tak jsem si nejdřív říkala, že to je v háji, ale nevím jak to říct, pořád jsem si říkala, že se tohle stává i v těhu. No a dopadla jsem tak jak jsem dopadla. Na gyndě jsou až odpoledne, zatím mi to neberou, tak ještě nic nevím.
Jen abys věděla. HA jsem přestala brát v listopadu roku 2002. Pak jsem to prostě bez injekce nedostala. V březnu loňského roku jsem otěhotněla, ale v 5.tt jsem potratila. Od září jsem dostávala olejovky na úpravu MS. A teď po třech MS, které přišli sami, bez injekce mám pozitivní tt. Takže taky to nebyla procházka růžovým
em, to mi věř.
Ale vše špatné se v dobré obrátí. Po potratu jsme začali tulínkovat zase tak od července až teď snad úspěch.
Cesta k miminku je někdy složitější, než si myslíme, ale stojí to za to. Odkud jsi? Šárka
Ahoj holciny, vubec to nestiham cist ![]()
Ja mam tedka spoustu prace. Litam od kamosky(hlidam ji klucinu) a pak zase za nemocnou tetou. Dneska jsem v tom spechu malem zapomela rano merit BT ![]()
Vitam mezi nami nove holciny…
Taky jsem zacala zase cvicit. Tak doufam, ze mi ta sukynka v tom obchode pocka, nez neco shodim ![]()
Jo jinak u nas je na slunku dneska 36 supnu no nadhera
Uz se tesim az se vyplajznu ven na lehatko. Opaluju se docela rychle ![]()
Papa Maxi
Ahoj Šárko, jsem z Prahy a ty? kolik je ti let ?(snad se neurazíš:). Vidím, že jsi to opravdu neměla lehké. Ten první potrat byl, jak píšeš, v 5tt. Jestli se nemýlím tak jsi teď také v 5tt. Je to hodně ranné, takže když jsi o to přišla určitě tě to nijak nepoškodilo a tělíčko se z toho vzpamatovalo tychle. Dobré je, že existuje ta hormonální léčba. To je asi záchrana pro mnoho toužících párečků. Víš proč se to poprvé nepovedlo? Řekl ti doktor příčinu? Ála
Ahojky Álo, jsem od Náchoda a je mi 23 let. Ale duševně jsem podstatně starší a na mimíska připravená. Proč se to minulý rok stalo nikdo neví. Něco se stalo, nikdo neví co. Zřejmě se plod špatně vyvíjel a příroda si s tím poradila sama. Horší by bylo, kdyby mi někde v 5 mt řekli, že je to postižené. Takže příroda zasáhla. Doufám, že teď to bude dobré.
Prý se to po druhé stává jen opravdu zřídka, tak doufám. Jo a na gyndě mi řekli, že můj lékař tam bude zítra, tak ať si ráno zavolám. Takže do zítřka zase nic nevím.
Teď v práci křoupám mrkvičku, dodávám vitamínky.
A ty se cítíš třeba nějak jinak? Máš nějaké příznaky, které jsi před MS neměla? Šárka
Ahojte,
Evčo,papírky zavedu asi na půl minutky a dám je ne mic daleko-abych je neztratila
navíc je to zcela zbytečné dávat je nějak daleko protože indikační proužek je jen na konci.
podle těchto papírků jsem měla ovu 20 a 21.dc.Což by sedělo,jelikož mám nepravidelný cklus-klem 35dní.No jsem zvědavá co mi zítra řekne Dr.-jdu na UTZ-koukne se na folikuly a sliznici.A vezme mi krev,jenže testy budou až za týden-testy na rozbor hormonů.Už mi je jednou bral-asi v půlce menstruace a teď chce v půli cyklu.Tak na mě holky myslete,jo a moc gratuluji všem nově těhotným holkám a přeji hooodně zdravíčka a klidu
.Ahojky Gabka…jo a pište ![]()
Ahoj Šárko. Máš pravdu, že je to tak lepší. Prý takhle končí velké množství těhotenství a dokonce to ani není nic nenormálního. Moje příznaky nebo nepříznaky: Bolí mě už 12-tý den prsa jako blázen (obvykle mě bolí jen max 5 dní před MS a méně), bolí mě bříško jako před MS (to je úplně stejné). Jinak mi nic není. Pokud má MS přijít opravdu zítra, tak to znamená, že OVU proběhla 14.4. S manžílkem jsme se tulili 13.4. Takže šance určitá je. Nicméně minulý měsíc jsme se tulili také den před OVU a nic. Stejně to ale byl ten minulý měsíc divný. Nemohla jsem se dočkat a udělala si 11 dní po OVU těh.testík. Asi za 10 minut (ne za 3, jak psali), se objevila jasná druhá růžová čárka. Jistě chápeš, že jsem se radovala. Pak jsem tt dělala za dva dny a nic. A pak MS. Opravdu nevím co to mohlo být. Doufám, že nejsem takový blázen, že jsem si to těhotenství nevsugerovala a on se ten HCG hormon vytvořil jen tak. Opravdu nevím, co si mám o tom myslet. Ála
Ahojky Álo, no já nevím člověče!
Ty tvoje příznaky, nepříznaky. Docela bych těhu věřila, bolest prsou, bříško, fakt to svědčí i o těhu. Ale raději nechme dohadování, může taky přijet červená teta. Nechej to osudu. Buď už mimíska máš v bříšku nebo se tam teprve třeba tvoří to správné vajíčko. Uvidíš, každopádně doufám, že dáš vědět. Moc ti držím palečky, aby se to povedlo!
Co se falešně pozitivních testů týče, mám s tím své zkušenosti. Jmenoval se Seratec Direct a v loni v prosinci před vánocemi se mi ukázal pozitivní. A FALEŠNĚ! Ale tady na emimču jsem se dočetla, že nejsem sama. Nedělala sis tenhle test? Taky jsme byli natešeni.
Taky jsem docela překvapená, že mám tentokrát testy pozitivní. Zřejmě funguje ta psychika. Celou dobu jsem se soustředila, jestli náhodou nejsem těhu.
Tento měsíc jsem se na to vybodla. Sehnala si novou práci
, každý víkend chodila s partičkou popíjet a doma jsme se tulili opravdu ne tak často. No a jak to dopadlo?
To se dozvím snad zítra. Holky, jsem strašně moc nervózní, ale hrooooozně moc. Nemůžu se zbavit zážitků z minulého těhu, takže se fakt bojím, až si lehnu na UTZ. Modlím se, aby se tam mrňousek vrňel. Bojím, bojím, bojím.
Určitě zítra podám info. A Álo, držím palečky a opravdu se moc nestresuj a taky se moc nehlídej, všechno přijde samo. Jsem toho sama důkazem.
Šárka
Ahoj, no to je síla, opravdu to byl Seratec Direct. Jaký si mám tedy koupit tt? (Pokud zítra nepřijde MS) Ála
Ty brďo, tak to je fakt mazec.
Alespoň je vidět, že si nevymýšlím. No já těch těhu testů zkusila už nespočítaně. Včera mi vyšel pozitivní BEST, v krabičce jsou testy dva a stojí okolo 35 Kč, jestli se nepletu. Pak jsem ještě zainvestovala do testu ClearBlue. Stojí sice něco okolo 180 Kč, alespoň u nás. Ten je srovnatelný s laboratorní zkouškou. Ale myslím, že testy typu BEST, BABY TEST nebo HCG test nejsou nekvalitní a cenově mnohem dostupnější.
Hlavně buď opravdu v klidu, nějak to dopadne. Kolik je tobě let, jestli se můžu zeptat? V Praze jsem byla minulý týden na školení. ![]()
Holky těhulky, stalo se některé z vás na začátku těhu, že jste chodili několikrát denně na velkou? Myslím třeba třikrát nebo čtyřikrát? A taky mě trápí větry.
Máte některá s tím zkušenosti? Co s tím? Šárka
Ahojky, díky za typy. Je mi 27 let. Asi se budeš divit, proč jsme se rozhoupali až teď. Je to z mnoha důvodů. Zaprvé jsme svoji teprve rok a půl a zadruhé stavíme domeček. Ten by měl být hotov v létě. Ráda bych se stěhovala s mimčem v bříšku. Aby si hned zvykal a nikdy nepoznal poezii panelových sídlišť:)) pa Ála
Ahoj holky, já co vím ze svého okolí tak nejspolehlivější jsou právě TT ClearBlue - jsou to bohužel ty nejdražší ![]()
Jinak Álo, my se s manželem zatím nesnažíme, začínáme až za 3 týdny na dovolené, na kterou už se strašně těšim. A doufám, že si odvezeme i ten „suvenýr“ v bříšku
![]()
Evča
Ahojky, proč bych se měla divit? To si spíš myslím, že se někdo bude divit nademnou, že ve 23 letech čeká mimčo. Já si myslím, že to je velice individuální. Každý se musí rozhodnout dle svých potřeb a pocitů. Já budu teď v červnu vdaná rok. Už teď jsem moc zvědavá, jaký výsledek zítra napíšeš. Testuj z raní moči, ta má nejvyšší hladinu hormonu. Tak pak hned písánkuj.
![]()
Šárka
Jo holky, koho by to zajímalo, tak jsem objevila docela zajímavý článek k určení ovulace:
http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
Mějte se Evča
Ahojky,
Evčo máš pravdu, na www.rodina.cz je mnoho zajímavých článků. Vidím, že jsi ve své přípravě na těhotenství ještě preciznější než já. Takže OVU u sebe poznáš?
Dnes budu končit, máme tady v práci menší oslavičku. Pít však raději nebudu, nemá smysl riskovat. Zítra napíšu jak jsem na tom a vy taky pište, Ála
Ahoj Šárko, podle toho co jsem četla bych se být tebou nebála. To, že ti HCG stoupá pomalu může mí tu příčinu, že jsi prostě otěhotněla později než počítáš. Také ne všechny TT jsou stejně spolehlivé. Kdy jdeš k doktorovi? Řekni mu všechny své pocity. Až budeš mít po vyšetření uklidní tě. Bohužel nic není podle tabulek takže neboj se nic a držím ti palce.
Opravdu máš stejné bolení břicha jako před MS když jsi těhotná? Ála