Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ale beruško… omlouvat??? ZA CO???
To spíš já tady blbnu, nakonec budu zklamaná… ![]()
Víš co? Kašleme na to. Ono to vyjde, uvidíš!!!
Teď už jdu vážně spát, nebo jinak nevím, kdo za mě vstane!!!
Ja uz taky letim neco delat. Musim vyprat tu perinu, jinak nemame pod cim spat. ![]()
Gabriela
Ahoj holky,
Radko a Gabrielko, by jste taky včera večer řádily
![]()
WC papír je taky můj oblíbený nedostatkový materiál
![]()
No s tím hladem nevim, ale to už bych byla těhotná pár let - hi hi hi , já mám furt hlad jako blázen a hlavně chuť. Už se těším na těhotenství,až budu moc papat beztrestně
Ale samozřejmě se budu hlídat abych nebyla jako koule ![]()
Gabrielko, nelámej nad tím hůl, Radka má pravdu, včera bylo na test ještě fakt brzy, počkej do toho pondělí (sakra, to už tu nebudu) a uvidíš!
jinak vítám všechny nováčky
brzy hlašte // ![]()
Evča
Ahoj holky,
za včerejšek toho tady hooodně přibylo:-) Včera mě bolelo strášně břicho jako, že by měla přijet teta a nic. Dnes mi dokonce zase stoupla teplota a jsem 17 po OV, tak nevím, ale TT byl včera neg. Ale je pravda, že hodně holkám se TT potvrdil až třeba 19 den po OV, takže neházejme flintu do žita:-)
Gabrielko: Podle mého názoru testuješ moc brzy a ještě máš spousty času, veř mi, zbytečně se strešuješ. Já jsem teda úplně stejná, ale koukni na stránky www.fertilityfriend.com a tak je tolik grafů měření BT k nahládnutí, že se ti z toho budou točit panenky.
Možná holky ty stránky znáte, ale jestli ne a rozumíte anglicky, tak tam koukněte, je to super a na první měsíc dostanete VIP vstup a můžete si tam zadávat teploty a všechny hodnoty a ono vám to radí, jako kdy byla OV, kdy máte třeba testovat a tak. Je to fakt super a zajímavé.
Mám na vás ještě jeden, trochu intimní dotaz. Včera jsem měla bolesti jako když tetka přijede, ale nakonec nic, ale strašně jsem trpěla plynatosti - pardón - neslyšely jste o tom, jako o jednom z příznaku?
Já mám fakt otázky, já vím:-))
Takže se mějte hezky a pište.
Jane
Ahoj,
Jane - myslím že o tom už tu někdo psal, že „prdíky“ jsou jedním z příznaků. Ovšem pokud jsi nesnědla kýbl zelí
![]()
zatím pa a držím palce ať máš brzy //
Karkulka:
Díky za odpověď a právě, že jsem nic takového nesnědla:)
Tak jsem to samozřejmě nevydržela a testovala…
a druhá čárka nikde… fnuk.. zatím ještě náznak „tety“, tak uvidím a počkám, jestli jsem netestovala příliš brzy.. Byl to test za 33,– mamatest, nebo nějak tak.. Rovnou jsem si koupila calibrum babyplan.. tak uvidíme.. Zítra rano odjíždím na 4 dny pryč, tak se těším na ponělí, kolik tady zase bude počteníčka… Holky činíte se.. Kolik přibude // čárek… ??
Hezký den, vypadá že bude hezký..
Ahoj holky, jsem stálá nakukovatelka a všechny vaše radosti i zklamání prožívám s váma (i když se aktivně neúčastním dizkuze). Ale teď bych potřebovala radu a na koho jinýho se obrátit když né na vás… ![]()
S přítelem se snažíme o miminko od února…zatím marně.....tento měsíc jsem začala měřit BT a moje poslední teploty byli 36,4; 36,4; 36,1; a dneska ráno 36,7 což podle všeho naznačuje ovulaci.....můj problém je v tom že jsme se naposledy tulili v neděli…takže jsme to prošvihli… ![]()
chtěla bych se zeptat jak dlouho vydrží spermie „čekat“ u mě? A může dojít k oplodnění když to zkusíme dneska (1 den po údajné ovu)?
Jinak všem přeji hodně štěstí při hledání // a hlavně zdravé mimísky…
Vaše věrná nakukovatelka Linda
Ahoj Lindo,
nejlepší čas pro tulení byl těsně před vzestupem, tedy když jsi měla těch 36,1. Spermie by měly vydržet čekat až 48 hodin, ale už jsem viděla i delší uváděný údaj. Každopádně dnešním tulením nic nezkazíte - takže hurá na to a třeba to zrovna vyjde! ![]()
Evča
Nazdárek kašpárek!!!
![]()
Gabrielo, co blázníš?Ještě je na tt moc brzy. Podívej na mě, já ho měla neg. ještě 2 týdny po vynecháí MS. Ale já byla asi jiný případ, protože já musela otěhotnět až tak kolem 35 DC.
Takže myslím, že máš velkou šanci!
Jane, tak to jsem měla před dvěma týdny, když jsem ještě nevěděla, že jsem v tom. Chvilkový bolesti jako že to dostanua do toho hroznej pocit nafouklosti, úplně to ve mně vřelo. ![]()
Teď sice nemám pocit hladu, ale pamatuji si, že při prvním těhu jsem ho měla úplně děsně. Budila jsem se tím i v noci a chodila jíst. Hrůza! Taky jsem podle toho vypadala. Čekala jsem totiž holčičku a to se říká, že je děsná chuť na sladký. A to já jsem měla, cpala jsem se čokoládama jak o život. Takže v závěru jsem měla 18 kg navíc. Ale po půl roce jsem se dostala zátky na svých celoživotních 48 kg.
Radko, to vypadá výborně - nadějně!!!
Zatím ahojky holky
DELLY
![]()
Ahoj holky
jsem tu poprvé a tak zkouším, jestli se mi povede odeslat scou zprávu.
Zkouším otěhotnět teprve první měsíc. HAK jsem užívala 12 let. Teď je mi 37 let. Mám už dva velké kluky (18 a 15 let) a „na stará“ kolena na mě přišly mateřské touhy. Měsíčky se mi zatím nedostavily (PM 13.4.), ale zatím se nevzrušuju. Je mi ale dost špatně, bolí mě prsa a při zmáčkuntí bradavky mi vyteče kapka mléka. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?
Při minulém těhotenství jsem to nezažila. Při prvním těhotenství mi nebylo vůbec špatně, při druhém hrozně. Těším se na odpovědi a držím všem snažilkám palce!
Ahoj holky,
tak se tu mějte krásně, já odjíždím a dostanu se sem až 26. 5. Takže pápápápá a už se těšim na velké noviny po návratu z dovolené
Jo a holky, mě taky držte palce, ať se na dovolené zahnízdí fazolka ![]()
Jinak Bury - vítám tě, mít takové třetí miminko s větším odstupem mi připradá super
Držím palečky
Evča
ahoj holčiny, dlouho jsem se neozvala, ale pročítala jsem Vaše zprávičky, blahopřeji všem holčinám ke // a snažilkám přeji co nejdříve // také, no já čekám až mi příjde ta „teta“, no měla jsem to dostat včera a nic, jsem docela z toho nezvozní, přes víkend mě bolely příšerně záda a bříško, a od pondělí mě bolesti zad přestaly, nebo sem tam mě zabolí, mám pocit jako kdybych to měla každou chvíli dostat, a nic, prsa mě tak divně svědí. až bolí, jako kdybyste je měly odřené od prádla, nemyslím, že jsem těhu, protože takové příznaky kromě zad jsem měla teď snad pokaždé, lékař mi řekl, že je nepravděpodobné, že bych otěhotněnla normálně, můj přítel má špatný spermiogram, tak jsem docela vyděšená, bojím se udělat test, ale opravdu se cítím nějak divně, asi mě opět začíná fantas, chtěla jsem pozeptat jestli některá z Vás měla taky takové pocity, děkuji
zdenka
Čauky holčata,
Bury,
vy:,–(ila jsem v lednu HA po 7 letech a v únoru jsem zjistila výtok z levého prsa.Dr.mi vzal krev na rozbor hormonů,jestli není zvýšený prolaktin a nebyl.Tak mě poslali na onkologii a teprve včera jsem měla všechna vyšetření za sebou a vše je OK.Prostě mám rozšířené mléčné žlázky.
Alr tobě bych radila si nechat udělal rozbor krve,protože většinou bývá zvýšený prolaktin a ten brání otěhotnění.Musí se nějak snížit-léky.
Zdeni,
ty jsi brala Clostilbegyt?Mě ho teďkom Dr.předepsal.Dneska jsem byla na vyvolávačku a UTZ-jsem 39DC.A v novém cyklu budu brát Clostil.Jaký máš s tím zkušenosti a proč ti ho napsal??
Holky,držme si navzájem palečky!!
Pište,pište.
Gabka ![]()
gabko mě ho doktor napsal protože jsem neměla ovulaci, nerostly mi folikuly, měla jsem je jen 8mm a mají být od 18 - 22mm a potom praskají no a mě se to nedělalo, tak mi lékař předepsal clostilbegyt na vyvolání ovulace, a opravdu to pomohlo po prvním balení užívání jsem měla ukázkové folikuly, ale bohužel jsem neotěhotněla , přítel šel na vyšetření a bylo mu řečeno, že má jen 10% pohyblivých spermií, tak má příští týden jít na opakovaný test, no ale já jsem to včera měla dostat a nic, takjsem docela v nervech, co se dělej, protože lékař mi řekl, že normálně neotěhotním, a že mi napíše dokumentaci a pojedu do asistovaného centra do brna
gabko, neměj strach, uvidíš, že ti to taky pomůže, držím ti palečky
zdenka