Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holčinky,
tak nejprve co je u nás nového: zatím nic - ale zítra jdu na první ultrazvuk a mám strašněj strach. Jsem fakt nervní, strašně si přeju, aby to bylo v pořádku. Doufám, že dnes usnu, nebo to bude zítra den jako vyšitej.
loneless A proč zrovna ty bys neměla mít //
Víš, já jsem si to říkala taky, že se štěstí otočilo,ale pak to na testu bylo a teš se - máš na co - protože až tam ty // najdeš, budeš úplně štěstí vyřízená. Je to super a moc ti to přeju. ![]()
sasenko Přeju ti krásnou svatbu, halvně hezké počasí a super fotky - ať máte hezké vzpomínky. ![]()
Monoliso Já jsem te´d po večeři, ale normálně jsi mi rozbouřila chuťové pohárky. takže až se odpojím, cesta vede k lednici !
![]()
Martino V přechodu je strašně brzo, jsi ještě mladá. Teď se něco podobného stalo mojí kamarádce - nedostala to 2 měsíce, už byla hotová, že je těhu - tak jsem jí koupila těhu testy a samo nebyla. Ale doktorka jí řekla, že to na přechod v 37 nevypadá, a dostala 3 pigára. Teď už je zase v poho i její tělo se umoudřilo.
![]()
Ahojky holky,
tak jsem se vzbudila docela brzy(posledních pár dnů se budím okolo 6hod.ranní)a jelikož MS ještě nedorazila frčím po 14hodině k Dr.(stejně si fakt myslím že buď dorazí,nebo folikul neprasknul)
Začaly mě trochu více bolet prsa,ale není to brnění-spíše když se jich dotknu tak ze strany a shora jsou bolavé.Asi opět hlásí příchod rudé mršky.
Jo a co mě ještě trochu zarazilo(možná že už jsem to psala)byl průjem.
Je to asi týden…nemám problémy s chozením na velkou…takže jsem si zašla ráno a normální a pak odpoledne jsem byla ještě a průjem…jenže…Nejedla jsem nic co by ho mohlo způsobit a navíc nebyl žádný průvodní jev(křeče-však to jistě znáte)který by naznačoval střevní chřipajznu-jenom byla prostě řídká stolice.
No tak to bylo trochu divné…ale asi to nic nebylo. ![]()
No holky jdu se chystat do práce a myslete na mě…vidím to na injekci Agolutinu-vyvolávačka a další měsíc snaženíčka ![]()
tak papa Gabka ![]()
Ahoj holčiny,
tak je to tady, doktor mi včera těhu potvrdil
Jsem v 6 tt a klubíčko už jsem viděla jako takovou černou kuličku na ultrazvuku. Měří 4 mm
Na kontrolu jdu za 3 týdny a to, pokud bude všechno v pořádku, už uslyším bít srdíčko. Jo a holky je to takový „Valentýnek“ protože termín mám 14. února ![]()
Takže všem super holkám a snažilkám tady v diskusi:
RRRRRRRRRSSSSSSSSSSSSSSKKKKKKKKKKKKKKKK
![]()
Tenhel obrosvský prskanec zasáhne určitě všechny ![]()
Tak strašně moc bych Vám to všem upřímě přála!!!! Jste naprosto úžasné a já jsem šťastná, že tu můžu být s Vámi.
A dále:
Raduško - chodím do soukromé gyn. ordince - doktor má každý den do 22 hodin a je tam i v sobotu dopoledne, takže to je pohodička. Jak je to vůbec s tebou, zkusíš si udělat další test??
Gabko - dej určitě vědět, jak jsi dneska dopadla! Mě prsa tady bolí po stranách jako na MS, takže proč by ne těhu! ![]()
Lonelles - hmm, má to vidím na ty //. Tyhle příznaky si přece nemůžeš vymyslet… ![]()
Sasenko , Káčulko - určitě se brzy dočkáte velikánského štěstí, mimísek si prostě vybírá tu správnou dobu…
Holčiny zlatý, dneska je mi ráno teda pěkně šoufl, při čistění zubů se mi zvedal žaludek jako blázen..... no uvidíme jak se ty nevolnosti budou vyvíjet dál. A taky jsem včera u doktora měla hrozně nízký tlak 90/50 - skoro to nemohla sestra změřit. Taky se motám jak po 5 pivech ![]()
Ahojky holcinky ![]()
Jak vidim, mame dalsi tehulku !!!!!!
![]()
Obrovska gratulace Karkulce k //, preji tobe a mimisku hoooodne zdravicka , spokojene tehu a proste jen to nej..... ![]()
Abych rekla pravdu, prozivam s vami uplne vsechno. Zklamani i radost . Chodim k vam pravidelne nakukovat ikdyz nic nepisu a jenom ctu moooc na vas vsechny myslim a drzim palecky at vam to vyjde co nejdriv a nahlasite ty vytouzene // . ![]()
Preju vam spoustu stesti
![]()
Tak papa verna nakukovatelka Eva
![]()
Ahojky
Bury , domeček si stavíme svépomocí. Dost mám u toho pomáhají rodiče a moji brášci a navíc mám strašně šikovného manžílka (a to opravdu nemyslím ironicky. Kdybys ho viděla, jak běhá po střeše, nebo jak se mu při práci rýsujou svaly - pohádka), ale stejně je to pěkná dřina. Vždycky se povíkendu vracím úplně zmordovaná a bouchám v práci hlavou o monitor (jak říkají moje kolegyňky
). Ale jsem strašně ráda, že jsme se do toho dali. Dřív jsme taky hledali nějaký hotový dům, protože jsme si říkali, že na nový nemáme peníze a čas a ....., ale pak jsme našli nádherný pozemek u lesa 10 km od Olomouce a věděli jsme, že tam musíme bydlet. A navíc už teď (a to máme teprve hrubou stavbu) si vážím každého hřebíčku v té stavbě, protože vím, že mi prošel pod rukama (no každý ne, ale hodně jich je
) Takže pokud máte dostatek času, tak stavbu svépomocí můžu jedině doporučit ( nebo aspoň částečnou svépomoc - třeba si nechat hrubou stavbu postavit a zbytek si dělat sami).
Kakulko , tak ti ještě jednou gratuluju a přeju mooooc štěstíčka.
Holčiny, tak to vypadá že jsem ten prskanec zachytla první já
, ale já myslím, že je tak veliký, že doprskne na každou. Tak se mějte pěkně
Handa
Ahojky holky!
Karkulce posílám veeeeelkou gratulaci k miminku!Mooooc ti to,Karkulko přeji!Jsem ráda,že se ti to povedlo.
Já půjdu k doktorovi někdy asi příští týden.Tak jsem zvědavá,jak dopadnu.Mám docela strach z toho,že mi řekne,že těhu nejsem.
Miminko bych si moc přála.Tak uvidíme.
Tak se zatím mějte pěkně!
Ahoooojky!
Lucka A.
Holky, jste fajn… Nekdy si říkám, že sem přestanu nakukovat, třeba na to přestanu myslet, ale táhne mne to sem jako magnet, rituálně každé ráno, šup na emimino..
Navíc jsem zjistili že mi to tady pomáhá přečkat dny do příchodu tety a čekání v naději na dvě //..
Včera jsem odvezla přítele na basket a na rozlučku s jeho kamarádem se svobodou a vyrazila jsem do schoping centra v Praze Letnanech… Vyfotit na pas a schánim ty botky na svatbu.. Nakonec jsem své vysněné sehnala, měla jsem velkou radost! Po vyfoceni mne prodavač poslal na 10min pryč, tak jsem si udělala radost jestě v obchůdku ORSAY bílým pleteným tílkem s třemi žirafáky a pořád jsem kroužila kolem lékárny, že bych si koupila test abych po víkendu testovala.. U pokladny jsem si to rozmyslela a koupila si novy intim myci gel.. Kdybych test koupila, zaručeně bych už ráno testovala, a já nechci být ještě zklamaná.. Chci si tu naději nechat do příštího týdne, chci si užívat na svatbě a ne být smutná,.,. Už mám dneska 29-30 DC, žádné menstr. příznaky.. žádné špinění, bolesti.. Stále přetrvává jakoby zánet močáku, tlak v podbříšku, jakoby pnutí.. Rano jsem zaspala, tak jsem si ani nezmerila teplotu kolik mam.. abych zkusila vychytat klesnuti pred prichodem tety..
Hezky den, a hodně // čárek..na testech !!!!
A.
Karkulko přeji ti hodně štěstíčka s bobečkem a nechám se překvapit, třeba se mi to také poštěstí, když už se tak všichni snažíme ![]()
Radko,díky za podržení ,uvidíme ,a co ty
jak jsem se dočetla zatím také jen čekáš,to HA ti může pomoct,ale jestli si pamatuju tak jsem po něm při první dávce taky špinila , ale test mě teda nikdy nenapadl dělat.Ale držím ti pak palce,jsem teď pořád nějak unavená,buď to to způsobuje to snaženíčko
nebo ten časový posun mezi Bankokem a Prahou je tu rozdíl šesti hodin asi to doháním
jsem utahaná tak, že spím i ve stoje,ale drž palečky a´t se ta tetka červená tentokrát neukáže,no uvidíme.
Sašenko držím také palečky ať se nemusíte snažit tak dlouho jako já a Radka, to víš ono se řekne nemyslete na to, ale člověk si to užívá jen do té doby dokud mu připadá, že má spousty času,ale my se nevzdáme !
Holky!jedena čárka na TT za jednu nesnažilku a všechny čárky na TT za nás všechny !
Teď se loučím ,musím jít pracovat už se mi tam v zasedačce chlapi množí,a uvidíme jaký bude den ,někdy z nich šílím,ale ber to čert, teď si s manžílkem zase chvilku po večerech budeme užívat.Přeji vám všem hezký den a hlavně tulící vášnivou noc
dokud nepadneme únavou Ahoj Eva
Ahoj snažilky!
Moooc gratuluju Karkulce k jejímu štěstíčku v bříšku. Ten prskanec teda byl! Já jsem měla mokrý i parapet u okna. Nebo že by to byl déšť…
Doufám, že jsem si kouse taky ukradla. Teta by měla přijet v sobotu, ale já ji nechci ani vidět. pořád věřím, že bych mohla být těhu. BT pořád po stupínku stoupá, tak uvidím. Zatím s měřením BT nemám moc praxe. teprve to zkouším 10 dní, tak nevím nic určitého.
Hando díky za informace o domečku. Já bych moc chtěla stavět. Máme i docela dobrý základ - dva třípokojové byty na prodej. Takže milionek bychom dali dohromady. Teď už zbývá jen to odhodlání začít stavět. Mému příteli se zatím do toho moc nechce, protože je dost zaměstnaný a na stavění nemá moc času ani zkušeností. Museli bychom si ho nechat postavit od firmy. Když ale vidím ty starší domky a co by s nima bylo práce, pořád jsem víc a víc pro ten nový. Bydlím nedaleko Olomouce. V které části stavíte? Teď je tu okolo spousta novostaveb, že se divím, kde na to lidi berou.
Holky, tak mám pocit, že se na této stránce orientuju líp než v deníčkách.
Zatím musím jít zase vytvářet hodnoty. Mějte se krásně a milujte se a množte se!
Martina
Zdravím Vás všechny,
jsem celou dobu od vzniku těchto stránek pilně nakukuji. Až teď jsem se rozhodla se do debaty zapojit. S manželem se snažíme už více jak dva roky. Prošli jsme různými stádii snažení, od počátečního pokusů ? máme chuť na tulení a buď to vyjde nebo ne ? až po vědecké metody (zejména v posledním roce). Manžel co by vědec, to pojal opravdu ze široka. Občas jsem se kvůli vypůjčeným knihám pomalu nevešla do postele já ? tedy skoro ten nejdůležitější.
Minulý cyklus se konečně zadařilo, doktor mi potvrdil těhotenství (odhadoval ho tak na 5-6 týden), bohužel ani ne za týden jsem při další návštěvě lékaře potratila. Utěšoval mne, že v mém věku je to bohužel dost běžné (bude mi 36 let), ale prý jinak jsem v pořádku. Informoval mne, že další cyklus bude anovulační, nemám prý panikařit a přijít asi za měsíc na kontrolu. Měřím si víc jak rok bazální teplotu a sleduji hlen, takže vím 100%, že ovulace proběhla.
Nechtěla jsem otěhotnět hned, myslela jsem, že bychom měli alespoň 3 měsíce počkat? někde jsem to četla. Jenže manžel nějak vyšel ze cviku a přes ujišťování, že si dá pozor, se prostě zapomněl hlídat. Strefil se s tím zrovna do plodných dní.
Dneska bych měla začít menstruovat. Bazální teplota ráno v 5 hodin 37°C, držím si ji víc jak týden, prsa mne bolí už víc jak 10 dní , u prvního těhotenství jsem neměla prakticky žádné příznaky, kromě vynechání MS. Nevíte, co jsou další příznaky těhotenství?
Veronika
Bury , my stavíme v Radíkově, za Sv. Kopečkem - jestli to tam trochu znáš, tak za přehradou (kanadský srub). Je pravda, že stvaba přijde hooodně draho, zvlášť ta naše (všechno, co vybočuje z normálu je drahé
), ale můj taťka je projektant, tak se v tom docela vyzná a říká, že dneska jsou super montované domky. Vůbec to není poznat, že to je montovačka, má to dobré izolační vlastnosti a není to drahé
. Myslím, že se dají pořídit i za ten miliónek. Hodně se dá ušetřit i za typový domek z katalogu - projekt ti vyjde asi na 40 tisíc vč. elektřiny, vody…, ale za originální domek se za projekty na 100 000 nezastavíš. My jsme měli štěstí, že nám to dělal taťka - což bylo zadarmo a rozvody jeho známí, takže vcelku levně. Můj manžel prcuje na ŽL, takže času má dost ( když nedělá, nevydělá), ale hlavně, když ho potřebuje a navíc je, jak jsem už psala, manuálně dost šikovný, ale zkušenosti se stavbou jsme taky neměli. Snad jenom taťka trošku teorie. Takže chodíme do knihovny, vždycky nějakou část nastudujeme a pak to zkoušíme naostro. Zatím nám to vychází a stavba roste a vypadá pěkně. Teda aspoň mě se líbí, protože je moje. O víkendu jsem vytahala, spolu s mamkou a taťkou na střechu 4 tuny tašek a byla jsem úpně grogy, ale jak jsem se pak na to se zalíbením dívala ![]()
Niko , my jsme teda zatím ve fázi „máme chuť na tulení a buď to vyjde nebo ne“, takže moc mluvit nemůžu, ale u hodně holek ( i v mém okolí) to je tak, že když to nejmíň čekají, tak to přijde. Moc bych ti to přála.
Ahoj holčinky,
tak jsme viděli malé Cipátko. Pěkně se mrskalo a bylo krásně vidět srdíčko.
Podle doktora a hodnot UZT jsem 9+5tt ( tak to je v relaci, ja myslela, ze dnes je to 9+6tt) ![]()
Večer napíšu více.
ALe jedna velká gratulace Karkulce a Klubíčku ![]()
Nepřihlášená Desty a Cipátko, 9+5tt
Ahoj holkýýýýýý,
střevní chřipka mě asi pomalu opouští, atakže zítra pomažu do práce ![]()
Hando, máte ro super, budete mít baráček o kterém se mi ani nesní! Švagrová taký přemýšlí, že začnou stavět, tak jsem zvědavá. Každopádně dnešní domky jsou překrásný! Bude se Vám tam suprově bydlet! Přeju Ti, ať se Vám ten mrňousek nečekaně povede!
Niko2, neboj, pokud tam ten pidi človíček přeci jen je, tak to bude určitě v pohodě! Jinak by se tam přeci neuchytil! Znám pár holek, který na tom byly jstejně jako Ty a teď manjí doma pořádný lumpy! Držím pěsti ![]()
Bury, já BT projistou neměřím, jsem člověk, který se hned stresuje, takže bych byla z každýho měření pořádně vystresovaná. Ale na druhou stranu, už to pár holkám pomohlo, takže měření BT zdar ![]()
Třeba už měříš zbytečně !!!! Hodně štěstíčka!
Evo2, dík. Snad to půjde „samo“. Ale neboj, příroda je mocná čarodějka, a Ty se ani nenaděješ a budeš hlásit // To budeš valit kukadla ![]()
Loneless, zkus vydržet s tím testováním co nejdýl. Jednat budeš vědět, že je to přesnější (testovat moc brzy je nejistý, jak už jsme tu párkrát četli), a tak budeš mít klidnější víkend! A v pondělí //, že by? ![]()
Laifo, budu na Tebe myslet (jako ostatně na každou z Vás ) aby to vyšlo!!! ![]()
Monoliso 24, Martino, Káčulkodráčulko, Martinko, Jani222, Gabko, Desty a vůbec všechny, na které jsme omylem zapomněla, myslím, že léto je ideální doba, aby se dalo naše tělíčko pořádně dohromady a aby nám všem všechno vyšlo tak jak chceme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nakonec Karkulko, blahopřejůůů a Tfuj, tfuj, tfuj ať je vše tak jak má!!!
Desty, ![]()
to je prima, jsem skoro stejně, jen já asi o 3 dny před tebou. Ale to nevím přesně. Podle poslední MS to z pochopitelných důvodů vypočítat nemůžu, tak to jen odhaduji. ![]()
To je super, tak to se budeme v lednu předhánět kdo dřív!!!Hahaha.
Tak zatím
DELLY
![]()