Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ivu tak to teda koukám ,že se ještě něco a tolik dáva zadarmo
To máte super dárečky§ ![]()
Ahoj holky zprajske ne ale mame tu nej starostu na svete bydlim v Děhylově taková prdel vesnice
V Děhylově si tak maminky předcházejí
.No a zas taková prdel není.Do Poruby přes kopec dolů nebo vlakem do Svinova.Takže žádná prdel.Já jsem původně ze Vřesiny u Krpole.
Frogy zalezi jak to vezmes velikostne to neni prdel a ja soudim dle lidi rikam tomu prdel protoze kazdej vi vsechno a i toco nema
Já jsem z Radvanic a dostala jsem froté brindáček s nápisem radvanice a bártovice a jeden karafiát. Fotky, naprosto neprofesionálně pokažené profesionálem mě stály 375,– a bylo tam 5ks. Chjo
Ne, že bych tak prahla po dárcích, ale je vidět jak si kde cení přírůstků obyvatel…
EvaOstrava píše:
Já jsem z Radvanic a dostala jsem froté brindáček s nápisem radvanice a bártovice a jeden karafiát. Fotky, naprosto neprofesionálně pokažené profesionálem mě stály 375,– a bylo tam 5ks. ChjoNe, že bych tak prahla po dárcích, ale je vidět jak si kde cení přírůstků obyvatel…
Evy naprosto stebou souhlasim no ja jsem sama naty udajne profi fotky take zvedava a darecky tu davaji takove uz pekne dlouho sice je o darkovy poukaz snizily o 500,– ale i tak toje dost ani jsem to pri dnesni krizy necekla starosta mne prekvapil mame nej starostu na svete kdyz ho potkam poklabosime on se mne casto psa co ten kamil uz dostal rozum kdyz reknu ze ne tak mi rekne neboj nekde ceka ten pravej hlavne ze deti jsou zdrave…Holky toje moje mala kelyska nemuzu se dockat az snima bude delat lumparny na fotce je mala Adrianka a Tadik jsou od sebe o 2mesice
Já jsem z centra Ostravy a vítání občánků jsme měli na Nové radnici. Bylo to moc hezké, zpívali tam děti a malá dostala pěkné věci. Malý stříbrný fotorámeček, pak tvrdá Moje první knížka, moje knížečka (kde se píše vývoj miminka a lepí fotky) a od librexu dvě malé knížečky do koupele a pamětní list. Celý ten ceremoniál byl opravdu pěkný. Za 250,– budeme mít 6ks fotek s datem, ta fotografka fotila i naší svatbu a udělala nám super fotky. Já jsem ani víc nečekala, jsem ráda, že ty fotky jsou jenom za 250,–. Ještě se mi strašně líbilo, že při podpisu nám tam miminka držely zdravotní sestry. Kdyby tam byla nějaká úřednice měla bych trochu nervy. Ivunce to teda závidím. ![]()
Holky a od kdy jste dávali prckům pití? Malá má skoro 4 měsíce, plně kojím a po nemoci se nějak změnila frekvence kojení (naštěstí v noci ok). Pořád je hladová, když se mi pauza podaří natáhnout na 2 hoďky, tak je to úspěch. Tak jsem si říkala, jestli nemá žízeň. Mlíka mám dost a vždycky sosá jak drak. Na kojení.net jsem četla, že si mohla kojení zamilovat, tak to vyžaduje
.
Savik při kojení jsem napít nedávala. Jen v jeden extrémně tropický den jsem ji lžičkou dávala převařenou vodu. Ten den se potily snad i kliky ode dveří
brrr. Čajík jsem začala dávat až při zavedení příkrmů.
Savik a s tím zamilováním si kojení, to je fakt. Ono se říká, že dítě efektivně pije jen prvních deset minut, kdy do sebe dostane skoro 100% celé mléčné dávky. Do dvaceti minut ještě něco do sebe vycucne, ale to už je jen tak na chuť a po dvaceti minutách je z tebe zaručeně dudlík. Mimču se líbí tvoje blízkost, teplá náruč a bradavka je přece jen příjemnější než nějaká guma. Ze mě Kačka měla dudlíka, ke konci kojení se chtěla kojit třeba i co půl hodiny, byla furt u prsu, jinak řvala a to už se nedalo vydržet. ![]()
EvaOstrava: Děkuju moc.
Právě jsem chtěla taky dávat čajík až s příkrmama.
S tím kojením… už bývá občas trošku hysterka, ale spíš k večeru. Dodržuju minimálně 1,5 hodiny v tom jsem docela neoblomná. Hlavně kvůli trávení, bolení bříška by mi ještě chybělo
.
Zdravím!
Saviku-nemá spurtík?,to by odpovídalo tomu častému kojení,ale myslím,že to děláš dobře,když ti v noci neřve,tak buď v klidu a hlavně pij a odpočívej,pokud se to dá.
Ivu-právě tohle se mi líbí,když se lidi mezi sebou znají,ale až takhle dopodrobna tě nikdo ,krom tvých nejbližšších stejně nezná a já na klepy nehledím,asi je mi to jedno,já mám svůj život.Starosta je tedy dobrý týpek. ![]()
froggy22: Já jsem prvně taky myslela, že je to spurt, ale už to trvá přes 2 týdny. Ale včera se mi přestala konečně odtrhávat a řvát při kojení
. Tak možná, že jo. Uvidíme.
![]()
Savík já začla dávat čajík pytlíkový až jsem přestala kojit což bylo po druhém měsíci.
Frogy no chlap přijede buď zítra
a nebo až ve čtvrtek
a kde je ten tvůj?