Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Venesí Tak to jsem zvedava… Pry motivace pro zalozeni rodiny
To zni, jak kdyby to platilo az pro deti, ktere se od 1.1.2020 narodi… Uvidime, co tim ta nase slavna vlada myslela - nicmene do podzimu, kdy maji teda nakonec rozhodnout, casu dost, ze…
@Venesí Maláčová psala na FB, že prý se to bude týkat pouze děti narozených po 1.1.2020! Přesně jak jsem čekala…aby to získalo co nejméně lidí! Fakt hajzli
![]()
Nicmene zalohovane vyzivne mi prijde jako cesta do pekel… Je zodpovednost kazdeho cloveka, aby si poridil rodinu se zodpovednym protejskem… A ne, ze „hajzly“, co nedokazou platit za sve vlastni deti, bude dotovat stat… Teda tot muj nazor… Co bude za chvili - zalohovane splatky pujcek? Hlavne, ze nejsou penize a musi se setrit na RP nebo na duchodech… ![]()
@Planetka85 tak to jsem moc rada, me prave v kazdem seznamu vzdy neco chybelo. Je fajn, ze se da pod seznamem i diskutovat, psat pripominky ![]()
No fakt to ta Malacova má na fb, tak to mame smulu holky… děti narozené po 1.1.2020
Holky moje švagrová šije mantinely do postýlky, hnízda a zavinovačky pro mimčo. Vzor látky si můžete vybrat. Kdyby byl zájem můžu sem vložit ceny a kontakt. ![]()
Ahoj. Napadlo mě napsat petici za rozšíření zákona pro děti do čtyř let. Nejenže by to podepsaly matky co mají termín na silvestra, ale i matky s dětmi do 4 let věku a i jejich partneři a rodiče s prarodiče. Napsali bychom tam že pokud nezmění podmínky tak při volbách nebudeme volit ANO. Tohle by mohlo Babiše trochu vylekat a mohl by svůj vliv nasměrovat správným směrem ![]()
Mimochodem já Babiše nevolíme ale věřím že hodně lidí ano.
No jo myslím , že s tím asi nic nenaděláme .. bohužel .. nás to zasáhne až teda jedine na 2 dítko jestli se pak rozhodneme mít druhý
nejvíc to zamrzí asi ty co se jim narodí třeba na Silvestra ![]()
@Káťa19 super děkujeme hodí se … zrovna jsem si ho chtěla začít pomalu sepisovat co vše budu muset ještě koupit ![]()
Nu co k tomu říct… Těm co plánují ještě druhý ty penízky moc přeji a doufám že si je užijí. Zaslouží si to. Naší vládu bych těžce nakopala, doufám že jsou spokojení. Já mít třetí po dvojčátkach dost pravděpodobně nebudu. Jen teď doufám že další hlasování nebude opět o zvyšování jejich platů ![]()
@Misutapro no jasně, platy by si taky mohly zamrazit na několik let
![]()
petice je úplně k ničemu podle mě… spíš se měli teda vykašlat na nějaký navýšení o tolik a investovat spíše do školek, vždyť není kam ty děti dávat ![]()
@Káťa19
Jedna věc a druhá když chtěji někde peníze je porodny. Ruku na srdce normální ženská byť samozivitelka na něj taky nedosáhne. Jediný kdo na něj reálně dosáhnou jsou ciganky, cožpak už je stát nepodporuje dost. Proč do zákona nepodstrcit nějakou podmínky typu, že žena musela být vedená minimálně dva roky před otěhotněním v pracovním vztahu nebo že se bude vyprávět těm co odvádí daně? Co si nenasetrime před otěhotněním to nemáme. Třeba my měli nasetreno na jedno, bum a dvojčátka. Nebýt příbuzných jsme v těžkým loji.
@Misutapro přesně to nechápu též, at ho zruší to porodný úplně, normální smrtelník na něj nedosáhne ![]()
@Káťa19 já na porodné s prvním dosáhla. Byla jsem studentka a partner vydělával málo. A ciganka nejsem.
@Lynette Řekla bych, že obě s Katou to myslíme tak, že pokud již normálně vyděláváš tak již na porodné nedosáhnes, ani kdyby jsi byla bez partnera. Je jasný, že pokud někdo otehotní při studium, kde se nemůže porodný vypočítat na měsíční mzdu, pak na porodný nárok máš.
Vtipné je že já nemám šanci ani s dvojčaty ani pokud bych neuvedla partnera.