Termín září 2019

• Otevřená skupina

Termín 09/2019

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
816
20.2.19 20:48

Já chci tento styl, určitě aby měl všechny kola v jedné rovině, ty s malýma kolečkama či jen se třema se mi nelíbí. A v zimním období i nepraktický, protlačovat kočár ve sněhu s jedním kolem nic moc :D ale osobně jsem se podívat ještě nikde nebyla, abych viděla jak peruje a pod. Na to ještě čas, jen představu máme.
 https://www.supersektor.cz/…-modry-81257

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.2.19 07:17

@Mimisek135 Ahoj, já jsem pro ně rozhodnutá dávno. Hodně doma řešíme planetu a určitě jí nechci zanášet jendorázovejma plenama. Taky jsem někde četla článek s výpočtem jednorázovky vs látkovky a vyšlo to,že počáteční investice je sice u látkovejch vysoká, cca 12 000,ale tolik se dá za jednorázovky za rok, kdežto látkovky vydrží klidně na další dítě. Jediný,co mě děsí je,že nemáme balkon. Vůbec netušim,kde ten kýbl budu skladovat natož kde to pak budu sušit :D chci to ale zkombinovat a pokusit se i o bezplenkovku a na cesty budou jednorázovky určitě potřeba…
@Tyncam není :) Baby design husky. Přečetla jsem pár recenzí a testů a vychází mi pro moje potřeby úplně nejlíp… Nový ale stojí (s autosedačkou) cca 16 000, tak koukám po bazarech, jestli někdo neprodává loňský model :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.2.19 07:20

@Tyncam ty retro jsou krásný :srdce: ale bojim se,že míň praktický. třeba ten koš dole,to bude v zimě celej obsah zacákanej a přijde mi,že jsou míň skladovatelný a my máme malej byt a malý auto… ale třeba je to jen pocit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
21.2.19 08:38

@Polykarpa7
Jo je to možné, že bude těžký a neskladný. To prave chci osobně se ještě podívat. Ale ty dnešní kočárky s malyma kolama se mi fakt nelíbí.. Jo tak ten co máš vybraný vypadá dobře, tam by ty kolečka byli jeste schůdny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.2.19 09:29

@Tyncam Chtěla bych myslet víc ekologicky, nelíbí se mi, že odpad (obsah plenky), který je snadno rozložitelný se v plence stává odpadem, který je problémem pro celou planetu. Navíc se mi moderní látkové plenky líbí, určitě nechci klasické čtverce, chci svrchňáčky s jednoduchou vkládačkou nebo vícevrstvou plenkou, navíc máme sušičku, tak odpadá problém se sušením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.2.19 09:30

@Polykarpa7 my si koupili sušičku, takže sušení mám vyřešené a taky budu moct o to koupit menší sadu, protože ji během 3 hodin mužů mít kdykoliv k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.2.19 09:48

@Mimisek135 já sušičku určitě kupovat nebudu, zase kvůli planetě a obrovský spotřebě energie, tak se snad nějak vejdem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
21.2.19 10:13
@Mimisek135 píše:
@Tyncam Chtěla bych myslet víc ekologicky, nelíbí se mi, že odpad (obsah plenky), který je snadno rozložitelný se v plence stává odpadem, který je problémem pro celou planetu. Navíc se mi moderní látkové plenky líbí, určitě nechci klasické čtverce, chci svrchňáčky s jednoduchou vkládačkou nebo vícevrstvou plenkou, navíc máme sušičku, tak odpadá problém se sušením.

Aha, tak já zas tak ekologicky založená nejsem. Tím nechci říct, že jsem nějaká sobecká teroristka a nejsem šetrná k planetě. Jsem zahradnice, takže jsem hodně spjatá s přírodou. Jenže u těch plenek, nemáme zas tak velký byt, sušičku určitě nechci a pendluju mezi Prahou a Kolínem mezi rodinama, což s prckem určitě bude pořád. Tak si myslím že jednorázovky budou praktičtější. Ale ne že bych o těch látkových nepřemýšlela, třeba ještě změním názor :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.2.19 12:27

@Polykarpa7 A už máš vyhlídlou nějakou značku plenek? Hlavně teda těch svrchňáčků, já to počítala a chtěli by jsme se vejít do cca 8-9 tisíc. Jo, je to velká investice, ale pak zas ušetříme…My určitě koupíme novorozenecké, co jsem četla, tak ty rostoucí většinou těm nejmenším nejsou dobře, ale na cesty a do porodnice určitě koupíme jednorázovky, ale nějaké rozložitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
22.2.19 10:46

@Mimisek135 plenky mam vyhlídlý zatim obyčejný Kikko - Lux i Staré časy, do toho asi budu vkládat vícevrstvý a na to svrchní (asi Kikko, Petit Lulu nebo Bobánek, možná nakombinuju). Separační a all in one jsou prej nesmysl a navíc drahý :nevim: ale kolik toho bude potřeba,to zatim spočítaný vůbec nemam… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.2.19 12:51

Ahoj holky, já to teď tady nějak pročítám a nejdříve bych chtěla napsat holkám, co o miminko přišly, že mi je to moc líto. Žádná nad tím nechceme přemýšlet a každá se toho bojíme. :( Moc vám přeju, aby vám to co nejdříve vyšlo. :srdce:

A pak k tomu látkování. Já jsem u prvního látkovala. Na noc jsem teda dávala jednorázovku, ale mně malej spal téměř od narození celou noc a ráno ty látkovky byly vždycky pročuraný, takže jsem dala jednorázovku a do rána byl „v suchu“. Ale za sebe musím říct, že nejlepší byly čtverce, dobře se praly a sušily. Ty kalhotkový (mám Popolini a pak ještě nějaký dvě značky) se strašně špatně suší díky jejich skvělé savosti a to mám fakt výkonnou sušičku, takže když dám program na ručníky, tak mi to pleny vysuší z poloviny. V létě je super, že je dáte ještě třeba na sluníčko dosušit, ale v zimě se mi v sušiččce sušily třeba i půl dne. To mám fakt ze zkušenosti, kdy mě to málem odradilo, když jsem je v těhotenství nakoupila a dala vyprat. Pak jsem byla šťastná za čtverce. To jen z mojí zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
22.2.19 13:40

@Polykarpa7 Já chci koupit novorozenecké Pop-in, jsou od narození do 5,5kg (je to už sada včetně vkládaček) a pak koupím cca 5 jednovelikostních svrchních kalhotek. Mě ty separační přijdou fajn, zas to oddělí to nejhorší pryč a je to. A cca 10 plenek asi pořídíme a pak pro jistotu pár čtverců. Potom podle potřeby dokoupíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
22.2.19 13:41

@KáťaStř A když lépe schnou, tak ty čtverce méně sajou, ne? Stačila ti jedna plena nebo jsi jich musela dávat víc? Zas bych nechtěla, aby to byl velký bal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.2.19 14:05

@Mimisek135 z počátku, když je to miminko malinký (a to mě už se malej narodil, že měl přes 4 kg), tak úplně ty čtverce dostačující, dovnitř jsem dávala separačku, spíchla to sponou a supr. Větší bal jsou ty kalhotky, ať s vkládačkou nebo bez, vždycky potřebuješ o číslo větší dupačky nebo kalhoty na mimčo. I přes ty čtverce můžeš dát svrchní (ty slabounký, nepromokavý) kalhotky, co zadrží vlhkost. Já jsem si to totiž v těhotenství všechno představovala jinak, než pak byla realita. Dokonce jsem nakoupila i ty rostoucí, ty jsou fakt na prd, od malinkýho miminka se nedají dávat, až když je větší. Hodně mě rozhodilo to sušení těch savých kalhotkových plen. To jen jsem vám chtěla napsat svojí zkušenost. Jinak samozřejmě teď budu zase látkovat, to je jasný :lol: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.2.19 13:52

Holky, tak jsem dnes byla na „velkém“ ultrazvuku a naše miminko má přesně to co by mělo mít a vypadá, jak by vypadat mělo, měří už 13 cm a podle Dr. jsem v 13+0. jsem tak ráda, že je všechno v pořádku……

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny