Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79964
27.9.19 09:17

Ovšem vidím že ockovala az ve 20 měsících. Tak jo, tam už těch slov může být dost. A pak se dítě sekne a místo řeči zacne rozvíjet třeba motoriku. Ne že by vědomě, ale je to tak. V oblasti řeči nic, stagnace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 09:18
@Baba píše:
Ty si to nepamatuješ taky :jazyk:
Děti se vyvíjejí, že něco chvíli dělají a pak přestanou, je normální.

nikdy jsem se nesetkala s dítětem, které by zapomnělo většinu své slovní zásoby a vzpomnělo si na ní až po několika letech..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 09:18
@inkakřivák píše:
Ovšem vidím že ockovala az ve 20 měsících. Tak jo, tam už těch slov může být dost. A pak se dítě sekne a místo řeči zacne rozvíjet třeba motoriku. Ne že by vědomě, ale je to tak. V oblasti řeči nic, stagnace

opět neumíš číst ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 09:19
@Baba píše:
Neodpovídá. K tomu došla až zpětně po přečtení diskuzí.

ne nedospěla jsem k tomu, že to je následek očkování zpětně po přečtení diskuzí. Ty mě jen utvrdily v tom, že v tom nejsem sama ;)

• Citovat
  • Upravit
60142
27.9.19 09:31
@lucenka píše:
ne nedospěla jsem k tomu, že to je následek očkování zpětně po přečtení diskuzí. Ty mě jen utvrdily v tom, že v tom nejsem sama ;)

No jasne :roll: Utvrdily te priklady kastinky, Evuliny a jim podobnych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
27.9.19 09:32

@Baba a co presne ta doktorka udelala spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.9.19 09:33
@sakota píše:
@Baba a co presne ta doktorka udelala spatne?

Ktera doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
27.9.19 09:36

@Baba Jak popisujes na minule strance, ze kdyz jsi chtela odlozit ockovani mimo kalendar, tak to resila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.9.19 09:38
@sakota píše:
@Baba Jak popisujes na minule strance, ze kdyz jsi chtela odlozit ockovani mimo kalendar, tak to resila…

Sorry, to byla citace Lucenky z neockodiskuze. O poruse reci ani tuk. Zvlastni, zrovna v neockodiskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.19 09:41
@lucenka píše:
nikdy jsem se nesetkala s dítětem, které by zapomnělo většinu své slovní zásoby a vzpomnělo si na ní až po několika letech..

Já jo. Třeba moje nejmladší. V roce pár slov, pak přestalo mluvit až do čtyř. Ovšem s očkováním to nemá spojitost, prostě to dítě nemělo potřebu mluvit.
Aktuálně sekunda na gymplu, v primě vyznamenání. :nevim: Takže retardované fakt není.

A jestli si myslíš, že to tu vytahuju účelně, dohledej si starší diskuse o nemluvení, kde o tom píšu. Předem upozozorňuji, že já ti nic dohledávat nebudu, jak většinou požaduješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.9.19 09:42
@MartinKa36 píše:
V tomto případě matku chápu, doktoři nedokázali že u ní RS nespustilo očkování a tak se oprávněně bála. Riziko spojené s tetanem vyhodnotila jako menší než riziko spojené s očkováním.

S tím souhlasím, samotné neočkování v tomto případě chápu, ale nechápu, když teda neočkuje, že není víc opatrná na různá zranění a ani ta atb. u takového poranění odmítá dát. Neříkám každou prkotinu léčit chemickými sajrajtíky (typicky kašel místo jitrocelového sirupu nějakým „zaručeným“ sirupem z lékárny plným umělých sladidel a konzervantů), ale jsou prostě případy, kdy ta atb. potřeba jsou a tohle právě byl ten případ. Myslím, že matka byla až moc alternativně-konzervativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35900
27.9.19 09:53
@Evulina píše:Myslím, že matka byla až moc alternativně-konzervativní.

Myslím, že ani ne, jelikož těžko ji mohlo napadnout, že baterky v nose může být tetanus. A jak je vidět, nenapadlo to ani doktory, jinak by se jí na to zeptali. A informace z tisku jsou rovněž různorodé - jednou byla baterka v nose tak dlouho, až se narušil obal a elektrolyt poškodil sliznici, podruhé byla zkorodovaná již při zasunutí a v nose byla jenom pár hodin, což se ale vzájemně nevylučuje (zkorodovaná baterka, které se po pár hodinách nose narušil obal a elektrolyt poškodil sliznici).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.9.19 09:54
@Evulina píše:
S tím souhlasím, samotné neočkování v tomto případě chápu, ale nechápu, když teda neočkuje, že není víc opatrná na různá zranění a ani ta atb. u takového poranění odmítá dát. Neříkám každou prkotinu léčit chemickými sajrajtíky (typicky kašel místo jitrocelového sirupu nějakým „zaručeným“ sirupem z lékárny plným umělých sladidel a konzervantů), ale jsou prostě případy, kdy ta atb. potřeba jsou a tohle právě byl ten případ. Myslím, že matka byla až moc alternativně-konzervativní.

Matka byla zblbla internetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 09:57
@Baba píše:
Sorry, to byla citace Lucenky z neockodiskuze. O poruse reci ani tuk. Zvlastni, zrovna v neockodiskuzi

a proč bych se o tom měla rozepisovat? 8o to musím do každé diskuze psát o sobě a své rodině všechno?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.9.19 09:57
@SAJ píše:
Já jo. Třeba moje nejmladší. V roce pár slov, pak přestalo mluvit až do čtyř. Ovšem s očkováním to nemá spojitost, prostě to dítě nemělo potřebu mluvit.
Aktuálně sekunda na gymplu, v primě vyznamenání. :nevim: Takže retardované fakt není.A jestli si myslíš, že to tu vytahuju účelně, dohledej si starší diskuse o nemluvení, kde o tom píšu. Předem upozozorňuji, že já ti nic dohledávat nebudu, jak většinou požaduješ.

tvoje dítě nemělo potřebu mluvit… moje chtělo mluvit, ale ty slova zapomnělo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek