Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kralovnicka Joo tak to je supr. Jdu na poradnu 20., tak oni mi budou brat urcite i krev. ![]()
@skubaneq nejspis jo
. Ja jdu k doktorce poprve 21.10., tak u se taky moc tesim i kdyz na druhou stranu i docela bojim, otehotnela jsem totiz fakt necekane a navic pres ochranu
, meli jsme v planu zacit az nekdy ke konci roku, takze doufam, ze se na me nebude zlobit
.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Ja akorát dnes začínám 6 týden
A doktor me chce vidět až 26.10. Já druhou čárku objevila den před svými narozeninami 9.10 a 10.10 bylo hcg 326 a dnes už krásný tmavý testik. Já nějak zapomněla na to že to mám
@kralovnicka Kdo? Manzel/pritel? KDyz jste miminko chteli, tak si nemyslim, ze by se zlobil. Aspon nebudete mit nervy, kdyby to pak neslo. My se museli pekelne snazit a jeste mi to 2× nevyslo.. Vzdycky minimalne 5 mesicu. ![]()
@skubaneq neee pritel ten je prave nadseny, ten si spis dela srandu, ze se o me staci jen otrit a jsem v tom, ale doktorka. V srpnu jsem prodelala ZT v 14tt, ale mimi odpovidalo 11tt, tak si rikam, ze to bylo male a navic to bylo jako SP, takze zadne cisteni nic. V nemocnici mi rekli pockat pul roku, moje mudr 3menstruace.My chteli pockat 3menstruace, proto jsme se extremne chranili, takhle jsem si nedavala pozor snad v zadnem sexu jako prave na dovolene, kde jsme to s pritelem delali nekolikrat denne
.Navic se rika, ze cim casteji sex, tim mensi sance na tehu, protoze spermie nejsou dozrale. No a ja jsem i tak otehotnela. Pres ochranu a s maximalni pozornosti na to, ze TED PROSTE JESTE NESMIS OTEHOTNET, tak se stalo
.S pritelem to bereme jako osud, ze ted uz to proste musi vyjit
.
@skubaneq no my otehotneli vzdy napoprve. Zacali jsme min rok v listopadu a hned //, pak ZT v lednu, pak jsem otehotnela hned v dubnu no a v srpnu zase ZT, takze ted jsem si fakt chtela dat ty 3mesice oraz.
@kralovnicka Tak to mas velky ststi. Hodne holek tady tehotnelo i roky. At si naprdnou, pokud se citis dobre a nemela jsi zadny komplikace, tak co..
Kazdej doktor ti rekne jiny terminy kdy muzes tehotnet. Mne rekli napriklad profici pres tehotneni, ze tehotnet ma baba ve chvili, kdy je psychicky vyporadana se ztratou plodu. Takze klidne hned nasledujici mesic, nejlip ale aspon jeden mesic pauza ![]()
@skubaneq no ja si to tez tak myslim, ja jsem s tim po psychicke strance byla srovnana hned, takze si rikam, ze proste to tak melo byt a to miminko k nam proste chce
.
Ja si teda nedokazu predstavit, ze bych se mela treba rok snazit, pak se to podela, pak zase rok atd. to musi byt tak silene vycerpavajici, ze si rikam, ze pri tom vsem, mam fakt stesti, ze otehotnim na prvni dobrou. A vam to trvalo tech 5mesicu pokazde? To je ale jeste v pohode.
@kralovnicka No prave.. No prvne nam to trvalo 6 měsíců, to bylo mimoděložní, takže jsem přišla o roh dělohy a vejcovod. Pak po 4 měsíční pauze jsem otěhotněla hned, ale v 8tt potratila. No a s jedním vejcovodem je to složitý. Potom mě sledovali na reprodukčním a pořád ovuloval ten druhej vaječník, ne bylo potřeba. 5 měsíců po sobě! Tak jsem se na to vybodla, přestala chodit na pozorování a hned další měsíc to vyšlo. Ono jak je stres že něco nejde rychle nebo jak má, tak to kor nejde. Buď šťastná, že ti to vyšlo hned a bez problému a bez snažení. Co bychom z to my ostatní daly!
![]()
@skubaneq jeee tys mela i MD??? Chudacku, toho se taky dost bojim, navic jsem u mudr. jeste nebyla a nic moc me neboli az na ty prsa, tak ta myslenka taky obcas sklouzne k tomu „a co kdyz…“.Nicmene snazim se myslet pozitivne a rikam si, ze kdyz jsem otehotnela pokazde z jineho vajecniku, tak snad je to tam pruchozi a tim padem MD nehrozi, ale clovek nikdy nevi.
Chudaku tez sis zazila
. Ted uz to 100% vyjde
.
Sice jsem si řekla, že vydržím už netestovat do první kontroly, ale nevydržela jsem
vyběhlo to tam během pár vteřin, ani jsem to nestihla položit na stůl
holky, já mám takovou radost ![]()
@kralovnicka Snad jo kočko, už toho mám plné zuby a skrz snažení už mi dost hrabalo. Přítel už byl taky otrávenej. ![]()
@mmia25 gratulace
, to je jasny HCG v krvi je uz ted dost vysoke, takze // vybehnou vicemene okamzite
.
@skubaneq verim,ze je to na psychiku dost narocne, u nas to paradoxne asi snasel hur pritel nez ja. Ja si myslim, ze jsem dost silna, takze jsem zatla zuby a vzdy se zacala soustredit na neco jineho, my se o tom doma ani nebavili, nebylo vicemene o cem ze.Ale co vim, ze pritel bude uzasny tata, ted na dovolene tam mel zmapovane vsechny deti v hotelu a dokazal je treba u more dlouhe hodiny jen tak pozorovat jak si hraji, ja si cetla knizku a on mi vykladal co ktere dite dela nebo treba stavi z pisku.No mela jsem z toho uplne slzy na krajicku. Tak pevne verim, ze se i my uz konecne dockame
.
@kralovnicka Tak to je krasny. Muj pritel si zacal deti trochu vsimat az kdyz mel byt taky tatka. Oni na to vsecko prijdou casem ![]()