Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, já se vrátila do práce, byla jsem na neschopence 3M, teď treti týden v práci, tak to začlo ještě více utíkat ze sem nestíhám psát. Všem gratuluji k UTZ a k chlapeckum nebo holcickam. Já jsem teď 23+2 a plus 10kg
nyní 178/68.
@Palaladou To já k miminu v břichu nemluvim, ale zase ráda nakupuju hadříky a ty neutrální se mi většinou až tak nelíbí, takže pro mě by to bylo nepraktický ![]()
@Cristyna Sakra, ty tři kluky, já tři holky
A já bych si zas taaaaak přála toho chlapečka! No ale do čtvrtýho už fakt nejdu.
@JetLi Ještě existuje zásyp? Já ho na žádný svý mimino teda nepoužila
Za mě určitě na opruzeniny nejlepší sudocream ![]()
@Sopťule Asi záleží na tom, co je pro tebe „krátce po sobě“. Já mám holky od sebe přesně 2,5 roku a ta třetí bude taky tak. (Od tý starší teda o pět let.)
@sylwikk
Určitě existuje. V práci jsme ho používali na potnocky u seniorů. Byl to zásyp od Avirilu a nemohli jsme si ho vynachválit ![]()
Proto se ptam jestli je ještě nekdo, kdo ho používá na miminka ![]()
Asi by měli změnit fotku na obale ![]()
@Cristyna nebud smutna, hlavne aby byl zdravi, a co vic si prat?
myslis ze holcicky jsou hodnejsi nebo proc tak prahnes po holcicce? ![]()
@Sopťule ja mam deti po dvou letech.. nevim co je u tebe hodne kratce
a manzelovi je kolik? neni to spis o zene nez o muzi? ![]()
@lalalaaa už 50. Je o dost starší než já, ale pokud podědil geny rodičů, tak mě nejspíš ještě o dvacet let přežije
Jenom déle už by nám to přišlo nevhodné k dětem. Už tak budou poslouchat, že je tatínek starý. Každopádně to je jiné téma, které mám v hlavě dostatečně srovnané.
Rozdíl tak ty dva roky by byl ideální. Ale s tím, že se nejspíš nezadaří hned. Mám polycistické vaječníky a na našeho kloučka jsme čekali přes rok.
@Sopťule je fakt ze rozdil dvou let si nemuzu vynachvalit, deti jsou desny partaci ikdyz zacatek byl drsnej
nez si vsichni zvykly a sedlo se to a muj cas delit mezi dve deti na coz syn si musel zvyknout kdyz predtim jsem tu byla jen pro nej.. no urcite to znas ![]()
@sylwikk udelame vymenu? ![]()
@lalalaaa protoze nikdy nezaziju ten vztah matka-dcera..jsou proste veci, se kteryma jdu vzdy za svou mamou a vim, ze tohle me nikdy neceka…ja budu vzdy jen ta tchyne…
Si to zkus porodit tri kluky a uvidime co mi povis ![]()
Ja chapu, ze ty kdyz tu dceru mas, tak to neresis…to je jasne, jasne ze bych svoje dva kluky za nic nedala, ale nebudi rikat, ze jsem si prala dalsiho, kdyz to tak nebylo…proste ta touha mit dceru ve mne je a nestydim se za to…a vim, ze kamaradky co maji take jen syny to maji naprosto stejne…
@Cristyna píše:
@sylwikk udelame vymenu?
@lalalaaa protoze nikdy nezaziju ten vztah matka-dcera..jsou proste veci, se kteryma jdu vzdy za svou mamou a vim, ze tohle me nikdy neceka…ja budu vzdy jen ta tchyne…
Si to zkus porodit tri kluky a uvidime co mi povis
Ja chapu, ze ty kdyz tu dceru mas, tak to neresis…to je jasne, jasne ze bych svoje dva kluky za nic nedala, ale nebudi rikat, ze jsem si prala dalsiho, kdyz to tak nebylo…proste ta touha mit dceru ve mne je a nestydim se za to…a vim, ze kamaradky co maji take jen syny to maji naprosto stejne…
smutne vnímání vztahu rodic-dite, resp. rodic-syn.To neni o pohlaví ale o schopnosti vybudovat důvěrný vztah.To co si mysli s, ze najdeš jen u dcery klidne můžeš mit i se synem. ![]()
@Kamilaa7 tak pochybuju ze se synem budu chodit na nakupy napr.
vztah se synem a s dcerou je rozdilny, nerikam ze nemuze byt pekny se synem stejne tak jako spatny s dcerou…ale rozhodne ne nikdy stejny…
@lalalaaa děkuju za postřeh. Uvidíme. Kdo ví co budu říkat nevyspalá pár měsíců po porodu
ale třeba bude hodné miminko ![]()
@Kamilaa7 já to třeba úplně chápu. Ten vztah není lepší nebo horší, ale je prostě jiný. Mám se svým synkem myslím krásný vztah, zatím přijde se vším ( bude mu teprve 10, uvidíme v pubertě ) a nemá proč by nepřišel. Podnikáme spoustu společných věcí jenom ve dvou, ale stejně i kdybych se třeba postavila na hlavu, tak největší vzor a motivace bude tatínek. A myslím že to tak i má být ![]()
@Kyli Dívala jsem se, že organizují předporodní kurzy, tak se asi půjdu mrknout a uvidím ![]()
@sylwikk Tak já s mimčem taky nemluvim jako nahlas, ale je takový divný, když na něj myslim třeba pár dní jako na kluka a pak zas vždycky pár dní jako na holku - řikám si, jestli to mimčo třeba nějak nevycítí a nevadí mu to
Jinak barvu výbavičky nějak neřešim, i kdybych věděla, že to třeba bude holka, tak na růžovou stejně moc ujetá nejsem ![]()
Holky a jak to plánujete - budete mít všechny tatínka u porodu?
@Cristyna ja ti do jisty miry rozumim, lec s mamkou nemam vztah idealni, tak nechci opakovat ty chyby u svoji dcery, ale myslim, ze tohle co pises je individualni, celkove se rika ze kluci vic tahnou k mame, proto taky jsou mamanci a zadna holka neni mamanka, nerikam ze tihnou vic k tatum, protoze jsou veci co proberou jen s mamou, to i kluci pujdou s jistymi vecmi za mamou a s nekterymi zas za tatou… ja mam treba syna a s nim mam paradni vzah - lec mu je teprve skoro 5 rika mi co ve skolce atd. nez skoro 3leta dcera, ta vsechno sama, nenecha si pomoct ani poradi, vim ze jsou jeste maly a dcera je desnej palicak
ale prijde mi, ze jestli to zustane takhle jak to je, tak ona si pojede to svoje a syn je takovej mazel a citlivka… jak rikam, do jisty miry te chapu, ale zase vsechno je individualni, nasla jsem si na kazdem pohlavi neco, mas pravdu, v mem okoli kdo ma dva tri kluky tak chtela ta maminka holcicku, ale zase kdo ma v mem okoli dve tri holky tak zase prahne po klucikovi.. proste kazdej chce to, co nema.. takze hlavne zdravicko pro vsechny miminka, ne? ![]()
Ja osobne mam doma kluka a holku, ted cekame treti a ja si vubec neprala ani jedno pohlavi vic nebo min, ve stredu jdu na kontrolu tak tam snad mi to dr. uz upresni jestli to je fakt klucik coz typovala minule nebo holcicka… doma mam hodnyho kluka a zlobivejsi holcicku
tak snad to bude zas nejaky hodny dite a ne zadny raubir/ka
myslim, ze je fajn ze jsou na svete veci, ktery se nedaji nijak naprogramovat, pak by bylo prechlapovano nebo prebabovano ![]()