Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lalalaaa tripl test uz spousta dr. nedela, kdyz vyjde dobre 1.screening je to uplne zbytecne, dost casto vychazeji falesne pozitivne, tak se od nich ustupuje.
Vsechny zdravim, mam termin taky v cervnu.
@sylwikk super diky za info, ja ani nevedela ze ma nekdo volat a ze se mi ma ozvat, v nemocnici mi delaly prvni screening, a rovnou mi daly vysledky downa a ostatnich nemoci jaka je pravdepodobnost.. krev mi brala moje dr a vysledky ok tak ted cekam na druhy screening koncem unora…
@Jindřiš super diky moc za vysvetleni, dekuju moc, a preju pohodovy tehotenstvi ![]()
Ahoj holky, mam termin ve druhe polovine června, nyni jsem ve 20tt a teda ty pohyby zatím dost slabé, nebo spis zadne, moc nevim jak to poznat
Zato mi hodne vyskocilo břicho, za posledni dva tydny.Uz se mi rozevira i kabat
Tripple testy jsou na nic, jen je pojišťovna proplaci, tak se dělají. Zatimco screeningy, ktere maji daleko cenejsi hodnotu neproplaci
Jdu na 2.screening v polovine unora, dneska na tehotenskou Pedikuru, tak to se tesim. A pak i do Tawanu na tehotenskou masaz. Nebyla jste nektera? Jak se citite? Ja skvele, neni mi vubec nic, jako kdybych těhotná nebyla.Uz se docela tesim na jaro, uz jsem 2× spadla na chodniku.Je to peknej otloukanek, ta nase holcicka
No, zivot neni pericko ![]()
@Kamilaa7 Já jsem 21tt a ještě minulý týden jsem taky necítila skoro nic a teď už každý den a celkem dost znatelně
2. screening mám teď ve čtvrtek a těhotně se teda cítím celkem dost - sice už jsem přestala zvracet, ale blbě od žaludku je mi pořád, tak mám strach, aby bylo všechno OK ![]()
Jinak ty chodníky a pohyb venku mi taky dávají docela zabrat. Už aby bylo jaro ![]()
A s tou masáží bych taky nějaké zkušenosti uvítala - dříve mi občas nebývalo úplně dobře ani po klasické masáži, tak jsem teď v těhotenství zatím nebyla, ale mám od Vánoc poukaz na těhotenskou, tak to zvažuju.
@Kamilaa7
ahojky, já jsem 22 t (21+3) a ještě moc necítím, respektive cítím, že se tam něco děje, ale že by to bylo vyloženě kopání to ne. Možná je to i tím, že mám placentu na přední straně břicha (někde jsem četla, že je to méně cítit, než když jí máš na zadní straně brišní).
Jinak se cítím fajn…jako od začátku - ani jedna nevolnost, spíše jsem měla ze začátku (do 3. měsíce) spíš furt pocit hladu a plného žaludku naráz
. Jen únava mě trápila a to nic nedělání první trimestr. Měla jsem přísnýho pana doktora, který mi povolil pouze dlouhé procházky, což pro mě, která jsem byla zvyklá cvičit max. ob den fakt peklo
. Od druhého trimestru chodím 1× týdně na těhotenské cvičení (pak si to ještě tak 1-2× do týdne cvičím doma na míči) a ještě chodím plavat.
Jinak na masáž co jsem těhotná nechodím, ale klidně bych uvítala. Na pedikúru chodím klasickou (doufám, že teď v těhu nevadí
..zrovna dneska se chystám.
Bříško mi taky povyskočilo, ikdyž je tu ještě hodně lidí v práci, kteří ani netuší (oznamovala jsem to na 20 tt a dost lidí na mě koukalo a nechápalo
).
![]()
@Kamilaa7 Ahoj, já jsem dnes 19+5 a termín mám 22.6. ![]()
Pohyby zatím necítím, občas možná nějaký bublinky, ale ještě si netroufám říct, jestli to je mimčo nebo střeva ![]()
Břicho mi povyrostlo během posledního týdne už celkem znatelně a hezky se zakulacuje předtím to vypadalo spíš jak „vánoční přežírání“
Nahoře mám zatím 1,5 kg.
K těhotenským obtížím - moc nemůžu jíst maso, hlavně kuřecí, ze zeleniny mi bývá těžko a občas mě chytají vazy a celkem to teda bolí. A nemůžu ležet na zádech, pak se mi úplně blokne bederka a bolí to jak čert - s tou jsem ale měla problémy už dřív. Jinak zítra mám prevenci u zubaře, tak s ním musím pořešit menší krvácení dásní, ale snad to nebude nic hroznýho
Já mám termín 26.6.2017, jsem zvědavá, jak přesně se to trefí ![]()
Holky, a kde budete rodit? Já si pozítří jedu prohlédnout porodnici a porodní sály a mám sraz se soukromou porodní asistentkou.
Tak já dnes taky 19+5. Pohyby hlavně večer a pak v klidu cítím docela hodně. Hlavně posledních pár dní. Pocit plného břicha a zároveň hladu znám dost důvěrně.
Do toho mi ještě dělá trochu problém vařit a čichat ty vůně z toho. Trochu mi tvrdne bříško, takže mám nasazené magnesium a vazy taky bolí, ale jinak je mi dobře a zvládám všechno jako předtím. Cvičení zatím speciální nepraktikuji, ale hodně se nachodím v práci i bez něj. O víkendu jsem ještě zvládla lehce běžky a byla to paráda ![]()
@Kamilaa7 me se u prvniho trefili skoro presne. Termin jsem mela 2.8 a malej se narodil 1.8.. A kam se jedes divat na porodnici? Ja mam misto jiste. U nas ve meste je jen jedna porodnice a nepojedu urco 20 km jinam do nejblizsi. Takze ja Zlin.
@Kamilaa7 Já v Podolí, ale o Neratovicích jsem uvažovala. Můj dr. tam posílá rád.
@Sopťule píše:
@Kamilaa7 Já v Podolí, ale o Neratovicích jsem uvažovala. Můj dr. tam posílá rád.
Tak to ráda slyším:-)
Ahoj holky, dnešní screening dopadl dobře, tak se mi malinko ulevilo
A vydrželi jsme, pořád nevíme, co to bude
Mám žádanku na test na cukrovku a toho se teda fakt bojim - co jsem těhotná, nemůžu si osladit ani čaj nebo dát kousek čokolády - nesnesu vůbec nic sladkého ![]()
Ohledně porodnice - mě čeká Jičín nebo Mladá Boleslav, ale MB mám blíž, tak asi tam.