Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lalalaaa jojo kazde pohlavi ma neco a mne to proste mrzi z te stranky, ze to nikdy nepoznam…moji kluci jsou skvely, prvni syn je doslova vymodleny milacek, je chytry, sikovny, nic bych na nem nemenila…druhy je vztekloun, ale zas je to takovy muj mazlinek…oba je miluju, to je jasne a je mi jasne, ze az se narodi ten treti, bude to stejne, taky bude muj…ale stejne tak vim, ze kdyby to byla holka, byla by to pro me tresnicka na dortu
ja svadim porad takovy vnitrni pocit, ze nejsme kompletni, ze nam porad neco chybi…ze ani s tretim ditetem nebudem vsichni, i kdyz jsem si myslela, ze ano…manzel uz ted mluvi i o ctvrtem a to jeste neni treti na svete
no jsem zvedava u kolikateho ditete se ten pocit, ze jsme vsichni naplni
a prave jeden cas, kdy jsrm si myslela, ze by to mohla byt ta holcicka jsem ten pocit uplnosti mela…proste stale citim, ze mi to chybi a nemuzu si pomoct…dost pravdepodobne by se nepovedla ani na podesate, tak doufam, ze ten pocit uplnosti prijde driv nez s ni ![]()
@Palaladou u nás tatínek na jeho vlastní žádost rozhodně bude
a já jsem za to ráda, takže jsme se v názoru potkali.
@Cristyna plne souhlasim, az do toho radku s tim vnitrnim pocitem, taky jsme s muzem planovali dve deti, dum postavili pro dve deti, a po druhem porodu jsem se jeste na porodnim sale ptala jestli muzu mit jeste treti, ja ikdyz jsem holcicku drzela v naruci, porad jsem necitila kompletnost rodiny… no muz rikal ze ne treti ne, tak jsem prodala plno veci, obleceni po synovi, autosedacku atd. no a holcicka povyrostla a muzovi zacalo chybet to miminko, atd. tak ted cekame to treti, ja asi vim, jak to myslis s tou holcickou, nebudu tvrdit ze jsem si ji neprala, ale zas (mozna je to tim jak jsou jeste maly), uplne rozdil v holce a klukovi nevidim… oba si radi vybiraji obleceni, dcera si hraje s panenkama ale i s brachou s autama… tak pokud je ctyri nebo dalsi deti uzivite, a mate je kam dat, tak proc ne ![]()
@lalalaaa tak podle mne dokud jsou deti maly, tak je to fuk, milacci jsou vsichni
mne jde spis o tu budoucnost, o to az budou dospely…ten vztah do budoucna…proste ruzny drobnosti co delam s mamou a bracha ne…ale to je fuk..vim, ze mi to bude chybet, ale neni mi prano a nenadelam nic…
My s manzelem oba chteli velkou rodinu, manzel ctyri ja tri…po klukach rekl, ze by mu mozna dve stacili
tak jsem rekla ze teda fajn, ze vse prodam a to on zas jakoze neeee…takze my bylo jasne, ze jeste neco bude, ale necekala jsem ze tak brzy…kdyz jsem otehotnela potreti, casto mi rikal, at si to uziji, ze je to naposled…i ja jsem si zprvu nedovedla predstavit ze bysme uvazovali o dalsim…a najednou zacal muz mluvit o dalsim a mluvi o tom cim dal casteji…uvidime, uplne to neodsuzuju, ale zatim nevim, jestli bych chtela…jestli ta touha tam bude nebo ne…uvidime…nam hodne nahrava, ze jsme mlady, ze si to muzem nechat jeste chvili projit hlavou a uvidime ![]()
Ahoj holky, já si vás občas čtu, mám termín 3.7. ![]()
@Cristyna moc jsem ti přála tu holčičku, jak jsem tu četla tvé pocity a teď mě to mrzí za tebe, ale neužírej se tím co bys mohla mít, ale žij pro to, co máš. Máš zdravé děti, čekáš další, co víc si přát. Hrozně si ten vztah matka-dcera idealizuješ, jde hlavně o povahu. Já mám s mamčou výborný vztah, ale rozhodně na nákupy s ní jdu jen v krajní nouzi
a brácha s ní má taky super vztah, staví se na pokec, na kafčo několikrát do týdne ![]()
taky mám dva klučíky, miláčky moje a teď čekáme třetí mimi a já si zas umím představit třetího klučíka, holka by byla velká změna a mě to celkem děsí. Pohlaví se dozvím až na porodním sále, je mi to fakt jedno ![]()
@luc31 vidis, tobe to je jedno, mne ne
kazda mame sve duvody a predstavy…kazda si prejem neco jineho, vsak by to taky jinak byla nuda ne? ![]()
Treti dite jsem nechtela, ne ted a holt mam pocity takove jake mam…verim, ze se to casem zlepsi, ale potrebuji cas to vstrebat, snad se to do porodu podari…
Ahoj holky, tak dneska jsem byla u dr. na kontrole, a vsechno je v poradku
aaaaa… cekame klucika!!!
![]()
@Cristyna Hele, taky mě to napadlo, ale ne
Nikdo neumí vyrobit tak krásný děti, jako my, tak si tu třetí holčičku přeci jenom nechám ![]()
Tak mě zas třeba hrozně mrzí, že si nezatancuju se synem na jeho plese, anebo že ho nepovedu jako ženicha k nevěstě… Všecko má svý pro i proti
Moje holky třeba strašně milujou tatínka a vim, že některý kluci zas tíhnou k mámě. Taky bych chtěla zažít vztah matka-syn, ale holt nemůžu mít všecko
Každopádně mý děti jsou to nejlepší a nejúžasnější, co jsem si kdy mohla přát
Beru to tak, že mám dvě krásný zdravý holky a čekám třetí. Je spoustu lidí, který zdaleka takový štěstí nemaj ![]()
@Palaladou Jo, tak to chápu. Já teda na růžovou taky zrovna nejsem, ale zase ráda kupuju šatičky a sponečky ![]()
A já určitě přítele u porodu mít budu ![]()
@lalalaaa Gratuluju k chlapečkovi ![]()
@sylwikk diky moc
mam oboji a jako na vsem, jsou plusy a minusy… gratuluju k holcicce
hlavne zdravicko obema, co vic si prat…
Ahoj,
Během týdne jsem byla na testu cukrovky a hodnoty v pohodě (4,0-7,3-7,5). Jen mě trochu překvapuje, že mám tu poslední hodnotu nejvyšší, stalo se to někomu? Znamená to, že třeba nějak pomalu trávím?
@Naay Ahoj,
tak to ti neporadím, ale hlavně že je to v pořádku ![]()
Já byla včera a hodnoty mám 4,5-6,5-6,0 tak jsem ráda ![]()
@MaťulkaH já si taky říkám, že to dopadlo v pohodě a spíš se tak nad sebou zamýšlím, protože jsem měla posledně i ketony a malá je o dva týdny pozadu. Tak jestli nemám třeba špatný stravovací návyky… Tak možná mrknu jaký porce bych měla jist, když je na to teď ten čas (jsem doma) ![]()
@Naay Aha, tak s ketonama nevím, ale v těhotenství to asi bude mít souvislost spíš s něčím jiným než s jídlem. Důležitý je jíst normálně a pestrou stravu. Hlavně si hlídej tlak, otoky a bílkovinu v moči ![]()
Já teď moc zdravě teda nejím, jím všechno možný, ale moc masa a zeleniny nesním… Je mi z toho těžko, ale snažím se. Aspoň to kompenzuju jogurtama a ovocem a těhuvitamínama
Miminko je v pořádku a hezky roste, tak snad je to v pohodě ![]()
@MaťulkaH taky mi právě maso moc nechybí když ho nejím, ale doktorka říkala ať si dávám každý den kvůli té velikosti tak teď poslední měsíc jím
a furt bych pila mléko, to mám ráda
jinak žádný problémy s tlakem nebo otoky nejsou, ten 2. Trimestr je takový pohodový ![]()