Poradna duly
Jana Čurdová
@Olčík
Fialový nefialový
hlavně, ať máte oba klid a pohodu!!!
Prď na cvičení a běž se natáhnout ![]()
@Angli Jj,zkusila jsem te´d a něco málo jsem odsála, ale fakt malinko.Taky se ale říká, že nadměrným odsáváním se může laktace zastavit
Já to nechci vzdát, už s tou retencí jsem zabojovala a dotáhnu to do konce, ale ty myšlenky během kojení, když vidím, že to neteče a malej nepolyká - to je zoufalost. Pořád na to musím myslet a teď mi malý usl, ale nevím, na jak dlouho - moc toho nanatahal, spíš žužlal.
Amgli jj přesně tak jsme zvládla i čáats cvičení jdu taky odsát a jdu spát, tak papa
@zizaluska
Já třeba odsávačkou nevytáhnu po kojení ani bohový a rukama něco málo alespoň. Tak to, co vytáhneš, tak mu dávej. Kdyby ti jóó řval hlady, tak mu dej UM, když řvát nebude, nedávala bych mu nic
.
I třeba zkus měnit polohu při kojení, u nás je oblíbená ta z boku, myslím fotbalová se jí říká?
.
Já vím, když kojím, tak si říkám, kdy zase začn ten vztek
.Určitě se to časem zlepší, chce to čas, není to hned…
Nalejvá se ti to zdravý prso, třeba přes noc? Já mám formovače bradavek, nepoužívám je, ale jsou výborný k zachycení mlíka, co mi odkapává, když kojím, tak z druhého prsa. A čím víc je mám nalitý-teď už neee a čím dýl kojím, tím víc toho je…je to třeba 10ml, ale dobrých, ne? A zadarmo…
@Olčík
Ty jsi blázínek!!!
Musíš být hotová…dobrou a klidnou nocccc ![]()
Angli jj to jsme, ale musím se sebou něco dělat, když se narvu do kalhot tak mě všude všechno vyleze převyslí břicho, boky no děs a v srpnu jedeme na dovču
@Angli Fotbalovou používám na to bolavé prso te´d nejvíc, jinak vsedě, vleže..jak kdy, ale střídáme to. Hm, jenže mi při kojení neukápne ani slza, prostě nemám takový reflex asik ateď se mi zdá, že i to druhé zdravé mám vycuclé. Odsaju fakt minimum a tou ruční nebo ručně, ale to není ani na lžičku ![]()
Malej ještě k tomu dost ublinkne, když ho dám odhříhnout a dr říkala, že když nepřibírá, tak to budem muset řešit. Prostě se to pěkně… a moje hlava asik brzo praskne.
@Olčík
Co cvičíš? Já dám max leh sedy a podobně…taky začnu. Manža mi ukazoval fotky pře pár lety a to tělooooo
. Paráda a to jsem si nikdy nemyslela, že ho mám pěkný, ale když to vidím teď, co bych za to dala
.
Angli hodím ti fotky, na té druhé fotce se cvičí sedy lehy, plus cvičím s gymanstickou gumou a dělám kliky, ale jen ty dámský, at moc nezabírám na prsa…
@zizaluska
Chápu, chápu. Víš, co říká moje mamka, hlavně, že přibírá, ne? A je to pravda, ten přírůstek není přečiš tak malej. Mé předchozí dr. fakt stačilo 100g za týden.
První syn mi špatně přibíral a nechala nás asi 14dní a pak až jsme to začali řešit.
Děláš, co můžeš, jak píšu, při nejhorším bys něco málo dokrmovala a znám ženský, co kojí i s jedním prsem. Chtělo by to možná zkusit odsávat i to zdravé prso, aby se i v něm dělalo víc mlíka a pak by mu mohlo i jedno stačit
.Já vím, mě se to radí, je to těžký jak psycho, tak časově..ale pár dní bych to určitě zkusila.
Ahojky devcata, tak kdyz to tu tak procitam, tak koukam, ze spousta z Vas ma nejake to trapeni bud s kojenim nebo uplakanym miminkem:o(To me moc mrzi a doufam, ze se to u Vas vsech zlepsi. Chtela jsem se zeptat, pomahaji Vam Vasi partneri, nechaji Vas nekdy odpocinout? A jak zvladate domacnost, vareni, uklid atd.?Ja jsem od porodu porad unavena a ne a ne to dospat abych byla v pohode. Kazdy den chodim spat okolo 1 rano a kojim 2krat za noc a mame to vzdy, tak na 30-45min.mala se u toho krouti a pak ji trva si odkrknout, tak proto tak dlouho. Potrebovala bych, tak na par hodin vypnout.2 deti, domacnost a chlap je nekdy fakt narocny:o(
@asiris Jak budou mrňousci větší, tak se to snad zlepší… u nás je to podobně, před porodem jsem každý den uklízela, jsem trošku úchyl na pořádek… teď už vím, že prach stačí utřít 2× do týdne a zem umýt 1× týdně
![]()
Jinak manža teda přítel
se snaží pomáhat, ale ráno v 7 jede do práce, přijede v 5 a pak valí něco dělat na zahradu, nebo doma, máme asi 30 papoušků a kozy kamerunský, takže se musí někdo postarat, takže s tou jeho pomocí to taky není tak horký… ale zas na druhou stranu musím říct, že když něco potřebuju udělat, tak malou třeba pochová, vezme ji ven, nebo občas uvaří
takže docela dobrý, ale mohlo by to být i lepší
![]()
@asiris Jinak obdivuju maminky, co maji doma mimčo a ještě další děti… já jsem ráda, že to zvládám… přijde mě, že jenom kojím, kojím, odsávám, odsávám a mezitím sem tam něco zvládnu doma
A taky se snažím odpočívat, třeba po obědě si lehnout, ale malá zrovna vždycky když já chci, tak ona ne
![]()
Jo a musím teda říct, že vařím jen občas, chodím si pro obědy tady k nám do JZD
takže jen občas pro přítele ![]()
![]()
@asiris Ahojky, tak nás krom občasného bolení bříška teď naštěstí nic netrápí, ťuk ťuk
Já malého večer nakojím kolem půl 9 a v noci kojím většinou kolem půl 1, pak půl 4 a nakonec kolem sedmé ráno. Ale teď poslední dva dny přes den hodně spinkal a v noci se budil často, dneska o půlnoci, o půl 3, v pět, v sedm…takže jsem teď taky trošku nevypsaná. Ale dá se to:) Přítel mi pomáhá, myje nádobí, chodí s košem, malého přebaluje, v noci k němu vstane když náhodou pláče, takže si nemůžu stěžovat. A náročný není, třeba co se týká jídla tak sní cokoliv, takže vařím takové jednoduché věci nenáročné na čas. Ale se dvěmi dětmi je to určitě mnohem náročnější, to věřím.
Holky taky se na vás mrňousci už usmívají a povídají si s váma? Radovánek se na nás už široce usmívá, teda hlavně na přítele, když na něj vydává srandovní zvuky, a snaží se mu odpovídat
Je to naprosto úžasné ![]()