Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1523
5.2.18 08:13

@CZtka samozřejmě chápu, kdybych byla aspoň trochu manuálně zručná, tak bych také volila část sama a něco koupila, jelikož toho času nemám bůh ví kolik :-)

@Danlea není obyčejná :* Je krásná a určitě udělá radost ;-). To je háčkované viď? To je jedna z mála věcí co umím, tak se možná taky do něčeho pustím, jen jak konečně skončím s chystáním a vyřizováním nutných věcí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
5.2.18 08:45

Danlea je moc pěkná, určitě udělá radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.2.18 09:20

Tak holky, včera jsme museli smužem do lékárny, jelikož mě potkalo to co asi mnoho žen…nesnesitelné svědění a suchost vnějších rodidel :zed: Tak jsme koupili probiotika a mastičku antimykotickou a anti všechno možné…nikomu nepřeji, hned po prvním namazání úleva jako sviňa :pankac: je škoda, že se o těchto problémech málo mluví. Já na záněty i mykozu trpěla kolem 17 roků a strašně jsem se styděla, jelikož se většinou v té době říkalo, že je to zanedbanou hygienou. Takže jsem byla docela v šoku, když mi tehdy gyndař řekl, že to může být i přehnanou hygienou. Paní vlékárně mě uklidnila, že v těhotenství to je většinou nedostatkem probiotik v těle, jelikož se jich spálí víc a pak to odskáčí žensképartie…bomba :cert: Navíc mám nervy s tchýní, a fakt už nevim co sní. Posledních pár týdnů ob den chodila za manželem (bydlíme ve zrekonstruovaném podkrovním bytě v jejich domě), že něco potřebuje, ale takové blbosti jako stáhnout seriály na externí disc, stáhnout seriály a filmy na torrentu (jak se to dělá jsme ji učili už asi tisíckrát), říct nám, ať nezapomeneme přiložit do kotle, když odjedou pryč, nebo aby ji odvezl do práce (jede jí autobus a tchán má auto)…nějak se to nakupilo a když si začala stěžovat, že už dva dny muže prosí o to stažení filmů, tak jsem jí řekla, že má nahoře těhotnou manželku, a že spolu třeba chceme taky trávit nějaký čas. Její odpověď mě odpálila…cituji: No a co, já jsem maminka a snad když ho o něco poprosím, tak to přece může udělat…ten povýšenecký tón jakým to řekla mě dostal. Vzhledem k tomu, že to nebylo porvé co prohlásila, že ona je maminka a má přednost, když chtěla po manželovi v práci udělat knihovnu(je truhlář) a já konstatovala, že mám slíbenou skříňku do kuchyně a komodičku pro malýho…tak už jsems e neudržela a řekla jsem jí, že chceme taky být spolu, no a vyšla jsem z toho jako ta špatná, ona byla chudinka smutná, já se blbka ještě cítím provinile a už druhý den mě totálně ignoruje, ani nepozdraví, když mě vidí, a to před tím byla schopná vyjít po schodech jen aby mi řekla ahoj…samožřejmě jednou zaklepe a vstoupí, aniž by byla vyzvána, že může. Zajímavé je, že tchán naše soukromí respektuje a po manželovi chce opravdu důležité věci, jako pomct se dřevem…
:pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
5.2.18 09:32
@Novaska píše:
Holky, tak dnes jsem taky zkoušela, jak to bude vypadat, nebojte, nejsem takový blázen, že to u nás teď tak bude až do porodu, pěkně všechno půjde vyprat a schovat do skříně a až před porodem nachystám, ale musela jsem se pokochat :srdce: :dance:

Jééé to máme taky, objednala jsem si a jedna paní mi ušila, mám tedy jen hvězdičky :-)a to jsem si ještě nechala nakombinovat, polštářek z jedné strany bílý, z druhé šedy a deku z jedné strany bílou a z druhé mentolovou :mrgreen: tak to jsem zvědavá jak to bude vypadat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
5.2.18 09:39

Xacxa vůbec se tím netrap, pokud je taková tak ji nezmenis akorát máš nervy v pr… :cert: ale udělala jsi dobře :palec: je potřeba si občas pročistit vzduch. Hlavně se nestresuj že bydlíte v jednom baráku a pro klid raději sklapnout paty k sobě to fakt ne. Je to už i tvůj byt tak jak pak co pak :pankac: však ono vymekne až se miminko narodí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
5.2.18 09:40
@lajnis píše:
Tak dnes se bohužel návštěva nekonala, protože je zákaz. máme fotecku.tak uz ma 800g. krásně pribira.. :D :srdce:

To je kočička :srdce: moc držím nadále palečky ať ji stále chutná a přibírá a může s vámi domu :hug: ten zákaz návštěv je hrozný, ale je to dobré opatření, kort kůli těmto drobečkům, zrovna minulý týden jsem si na Tebe vzpomněla, známá má takhle taky holčičku, porodila tedy 1500 g v půlce ledna, ale dnes už má malá 1850 g, a právě zrovna asi dva dny před tím zákazem, tu známou hospitalizovali na šestinedělí, aby tam mohla bát už s ní a jsou na normálním pokoji a už ji normálně i kojí. Tak si říkám, že měla taky štěstí, být to o dva dny déle nemohla by tam. Tak až Viky určitě přibere více, taky budeš moct tam být už zase s ní :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
5.2.18 09:41
@Staworowski píše:
Holky já jsem konečně vybrala kočárek… Byla to tedy fuška, jsme s přítelem vysocí, tak to bylo hlavní kritérium a pak taky aby se mi líbil, což byl dost oříšek…jinak téměř vše podedim po sestře a kamarádkach. Už máme myslím vše, jen kosmetiku pro mimi ještě nakoupit a něco do porodnice

Pěkná kombinace barev :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
5.2.18 09:44

Já jdu ve středu k doktorce tak už to vydržím k ní ale taky mě v těhotenství trápí „spodek“ :mrgreen: mám strach si něco brát sama počkám až co mě řekne, ale je to nepříjemné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.18 10:11

@xacxa S tou mykózou.. já na ni trpim prakticky co jsem měla antibiotika a nejlepší je nesladit, vyhodila jsem pšeničkou mouku a beru preventivně jednou za čas probiotika a mám klid. Když přijde hryzavá, tak mi pomáhá zevně řepík a heřmánkem a měsíčkem. Měsíčková kvalitní mast je zázrak :) Pokud to neustoupí, skoč si na gyndu pro globule macmiror. Budeš teda žlutá až na zadku, ale druhý den už je fakt klid ;)
Na tchýni se vy a zvysoka. Chlap si tě ubrání a tchýně žárlí.. holt do některé tchýně dělají. Já jsem s tou svojí bojovala ještě dost dlouho po svatbě, než pochopila, že nemá cenu se mnou bojovat. Teď jsme spolu za dobře, pokecáme, dáme kafe.. teda já čaj. Udělaly jsme ústupek obě. Já jí víc zapojuju do přípravy na Bětušku a já jí odpustím i tu šílenou výzdobu splečného WC na chodbě, které je snad nejděsivějším místem pro zatvrzelého minimalistu :lol: Prej aby tam chodily děti, když přijedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.2.18 10:49

@lenina28 Pro mě bylo to svědění už nesnesitelné a doktor ti maximálně napíše globule, ale je několik antimykotických krémů, které jsou jako první pomoc super. @Veronika.Berta No já právě s tchýní vycházím na pohodu, ale ty drobnosti dokáží dovézt k šílenství, a nejde jí to vysvětlit. Nicméně manžel jí důrazně vysvětlil, že já a prďola jsme pro něj na prvním místě, že prvně udělá nábytek pro naši domácnost, že knížky narozdl od mimča počkají a že mi musí být k ruce i teď, člověk nikdy neví, kdy budeme muset frčet do nemocnice a po porodu tuplem na blbosti pro maminku nebude mít čas. Tak snad jí to konečně dojde. Je to ten typ člověka, kterému to musíš říct na plnou hubu, i za cenu, že se jí to dotkne, jinak jí to nedojde. První co jsem ji vyloženě musela naučit bylo, že než vstoupí do bytové jednostky někoho jiného, je slušné aspoň zaklepat…teď jsme ji doučili, že po zaklepání má vyčkat vyzvání…byla schopná nám vlézt až do ložnice :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
5.2.18 11:20

:) já o víkendu taky sila. Vložky do podprsenky.
Ještě se chystám na muchláčka, čepičkou a polodupačky. Nejdříve to zkusím z vyřazených triček, ať nepokazím drahou látku :)

Také jsem se dnes objednala na sepsání porodopisu. Už se to blíží… :think: @xacxa No, bydlení s rodinou má bohužel své pro a proti. Také jsem s bývalým zažila bydlení v domě u tchyně, naštěstí byla v pohodě. No nezávidím tuto situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
5.2.18 12:08

Holky mám dotaz, zítra jdu na cukr :P :zed: a slyšela jsem tedy že si můžu dát do toho čaje na klamačku trošku citronu? :mrgreen: mno sladké mi jako moc nevadí to asi dám, ale spíše být o hladu a ještě nevyspalá už před sedmou :think: a nemůžu se ráno napít až vstanu ani trošku vody čisté? Bez toho už tuplem nepřežívám :think: motá se mi hlava a mám sucho v krku, takže má pravidelná cesta z postele je ke kohoutku a vypiju 0.3 vody :think:

Jinak s tim svěděním, já to měla před 14 dny, oteklá a svědivá :nevim: 8o ale asi jsem to měla z bazénu byla jsem s malým a zlákal mě na deset min do bazénu a to se mi asi vymstilo :? ale dobrý do týdne mě to přešlo mytím čisté vody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.18 12:15

@svlucka Mě tam citron dali sami, abychom to vypili :) Není to takové peklo, jak některé tvrdí a to sladké nemám ráda. Vody se může vypít čtvrt litru před cestou na odběry. My jsme si během toho čekání mohly svlažit rty čistou vodou. Jinak hačat a čekat nikam nelítat. Zvládnout se to dá. Já jsem po hodině po vypití měla hroznou potřebu spát. Všechno bude ok 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
5.2.18 12:19

@svlucka super :palec: určitě to bude vypadat parádně, v těchto barvičkách to snad ani nejde zkazit, já mám deku a polšťář taky nakombinovaný ale ne s bílou ale s šedá / mint a jsem spokojená :potlesk:
@xacxa udělala jsi moc dobře, některé maminky bohužel trpí tím, že mají pocit, že svému synovi musí neustále dodávat,,opičí lásku,, a připomínat se, že ony jsou vlastně to nejdůležitější na světě a je super, že se nebojí a nastavuješ si pravidla a hranice. Když se nebude bavit a bude uražená, ty z toho špatný pocit neměj, je na ní, aby se umoudřila a přišla sama, ty si užívej těhu, rodinku a těšte se na mimčo. Navíc máš vedle sebe manžela, který evidetně stojí na tvé straně a tak to má být :potlesk: :srdce: pokud se ani on tohle mámě nebojí říct, můžete slavit, jednou to prostě pochopí. Já už taky párkrát musela tchyni ukázat kde jsou hranice a mantinely a naštěstí to rychle pochopila a teď je klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
5.2.18 12:22

@svlucka mě příjde, že to má každá nemocnice úplně jinak a bůh ví, jak je to vlastně správně, já jsem měla zakázanou vodu před prvním odběrem uplně, pak po vypití sirupu jsem mohla vypít půl kelímku vody, podle potřeby a když byla velká žízeň tak v každé hodině max toho půl kelímku vody. Sedět jsem tam nemusela, jen jsem dostala instrukce v kolik se vrátit na další odběry. Citron mi tam nabídli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí