Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@letníček rekla bych gratuluji, ale ty jsi z toho spis smutna
tak at se to brzy vyresi a snad bude i nejaky ten tatinek, každopádně zde vitej ![]()
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím… vetu gratuluji klidne vezmu. Nevadi mi to. Jsem jen smutna z toho ze jsem sama a nevim kdo je otec. Mit jednoho tatinka v domacnosti pracujiciho jsem stastna. Chtela jsem chlapecka. Takze me tehotenstvi tesi jen jsem to nechtela ted v tuhle situaci. ![]()
Chtela bych se na miminko tesit s biologickym tatinkem. Chtela bych aby se o me tatinek hodne zajimal aby prozil vsechno semnou co se tyce tehotenstvi. Chute, objimani v posteli, zdravotni problemy treba kdyz mi bude spatne, chodit na ultrazvuky. Tesit se na mimco. Dle testu bych tipla 5-6 tt.ale uvidim az na prohlidce. ![]()
@letníček tak snad se to brzo vytribi a myslim ze nejak jdou delat testy i pred narozenim z neceho, neco mi prijde ze jsem takoveho slysela ![]()
@Rielka píše:
@letníček tak snad se to brzo vytribi a myslim ze nejak jdou delat testy i pred narozenim z neceho, neco mi prijde ze jsem takoveho slysela
No to by bylo nejlepsi. Myslim ze jo no ale az tak v 6tem mesici. Ja se zeptam gynekologa pri prvni prohlidce
@letníček dívala jsem se mělo by to ji od 8tt..ale je to teda mega drahé 29 tis..nevím jestli je pak nějaká jiná možnost
vůbec ti tu situaci nezávidím..
@neria55 jasny, to chapu..ja jsem v podobne situaci. Mam smlouvu do 31.12.2017..taky mi ji urco neprodlouzi, tak me zajima, kdyz pujdu na neschopenku a pak mi daj vypoved ke konci roku, tak co vlastne budu pobirat. Mam odpracovany rok, predtim jsem byla na matersky do zari 2016.
@sabinasa myslis ze je lepsi utect na tu neschopenku? Ja myslim ze tim ze ti zkonci smlouva, tak to stejne vyprší jejich zodpovednost.
@Rielka delam v soc. sluzbach, kde se taham i s tezkymi lidmi..takze ano, neschopenka me nemine..me spis jde o to, zda se hlasit na pracaku a co budu vlastne pobirat do matersky.
@devi píše:
@letníček dívala jsem se mělo by to ji od 8tt..ale je to teda mega drahé 29 tis..nevím jestli je pak nějaká jiná možnostvůbec ti tu situaci nezávidím..
Taky jsem dnes na to koukala. Nasla jsem jeste drazsi 36000. Nechapu proc je to tak drahe.
@letníček asi proto, že je to jediná bezpečná možnost jak to zjistit před porodem.tak se na tom musi vydelat…
..pak plodovka, ale to je podle mne zbytečně riziko
@letníček taky jsem otehotnela pres PCOS, cekam druhé dite a prirozene.. Ona to neplodnost je ale jen částečná;)
Preju at se to u vas co nejdříve rozsekne a můžeš si užívat klidné těhotenství bez stresu:)
@Ljucy Jsem taky po ivf. A můj dr pracuje přímo v tom centru, kam dojíždím. Uvidím, co mi zítra řekne, jestli mi utz rovnou udělá, nebo jestli jen krev. Zítra budu 5+1tt tak to bude ještě asi moc brzy na utz.
@sabinasa Ahojky, ctu si to tady a jsme ve stejne situaci. Pracuji ve zdravotnictvi na luzkovem, takze taky me nejspis ceka PN. Smlouva mi konci 31.12.17 a to mam odpracovano 5 let a vim, ze mi ji neprodlouzi. Kazdopadne jsem vse zjistovala uz drive a je to nejak takhle (snad to ode me pochopis): kdyz odejdes na PN, prvnich 14dni plati zamestnavatel a dale socialka. Pokud by se cokoli stalo, nez ti skonci smlouva, muzes se samozrejme kdykoli vratit. Jakmile ti skonci, akorat zajdes na socialku a penize ti budou platit dal oni. Abys mela narok na materskou, musis ji nastoupit v ochranne lhute po vypovedi. Zelezi jak ma clovek odprac., ty mas rok, tudiz myslim, ze mas lhutu take 180 dni, to je maximum a je to cca 6 mesicu. Do toho se vlezeme urcite, jelikoz materskou naatupujes 4-6 tydnu pred porodem. Pokud ma clovek malo odpracovano, ma ochrannou lhutu min, myslim podle odpracovanych dni. Ale tim si nejsem jista. Kazdopadne by to melo byt zhruba takto a mela bys byt v pohode protoze o penize neprijdes. Snad to bylo k pochopeni
![]()