Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hele ja jsem citila takovej jakoby tlak a trosku se to tahlo.. nevim jak lip to vysvetlit😂 je to takovej zvlastni, ale dobrej pocit.
Ted lezime s pritelem u televize a mala nejspis kopla, tak se trosku “nadzvedlo” to brisko😅
@Monika-121 Gratulace k holcicce a ze je vsechno v poradku ![]()
Soucitim s tou bolavou hlavou.. me taky ted boli casto, dneska zrovna strasne ![]()
Dekuji mockrat❤️️
No ja se to vetsinou snazim nejak pretrpet, ale obcas je to fakt sileny a musim sahnout po paralenu.
@Monika-121 Ja po nem zrovna dneska sahla
Poprvy za tehotenstvi.. Vzdycky se to snazim vydrzet, ale dneska uz jsem nevydrzela. Jsme na horach na dovoleny, musela jsem fungovat pro starsiho syna..
Já zřetelný pohyby cítím už tyden, předevčírem už i na ruku když sem trošku zmáčkla, nejvíc večer vždy ve vaně. Je to jakoby vám někdo prasknul zvejku uvnitř nebo zevnitř cvrnknul. Před týdnem to bylo ještě jen takové vlnění
A jinak vedro je pro mě nepřítel. Je mi z vedra děsně těžko a jsem nepoužitelná
@Sandruška21 to jsme dvě jakmile jsou vedra tak zvracim a všechno možný, nic nezabírá ![]()
Holky, tak jsem byla na integrovaném screeningu s kontrolním ultrazvukem. Na krvi jsem byla až dneska, takže výsledky budou až za týden. Co se týče ultrazvuku, tak jsem zase v rozpacích 🙈 Jako k týhle doktorce už nejdu, žádná empatie, jen mě straší a tlačí do plodovky. Nejdřív mi řekla, že má délku končetin sice ještě v normě, ale na spodní hranici a že by to mohlo znamenat Downův syndrom a ze bych měla jít na plodovku. V závěrečné zprávě mám napsáno, že končetiny v normě.
Mně přijde, že každá holka přichází ze screeningů nadšená a já už podruhé jsem spíš naštvaná. Manžel tam byl se mnou a po odchodu z ordinace mi řekl, že té doktorce měl sto chutí něco říct, jak byla nepříjemná, jak mě straší a nechápal, proč mě do plodovky tak tlačí, že to vypadá, jako kdyby z toho měla snad mít nějakou provizi 🙈 no… prikladam výsledky. Co si o tom myslíte? Na velký ultrazvuk jsem se objednala už k někomu jinému
@kambalaka Ahojky, počkala bych na krev a pak velký utz. Kdyby se tam zase něco nezdálo, tak až pak bych začala uvažovat o plodovce. Jinak jsem se dívala do těch výsledků a pod hranicí tam máš jen HL pažní kost. Nevím, jak je tato hodnota důležitá, ale pro uklidnění mi HL neměřil ani můj doktor a ani na genetice. Tato hodnota mi u obou měření úplně chybí
Přikládám měření, co mám ve zprávě
@wendelina30 no mě na velký ultrazvuk objednali až na 22+4, to už bych plodovku nestihla, abych v případě vad mohla ještě těhotenství z důvodu genetických vad ukončit. Uvidím, jak dopadne ta krev, hold když by ten integrovaný screening dopadl pozitivně, tak bych na tu plodovku asi šla raději hned, no ![]()
@kambalaka Taky jsem si říkala, že kdyby ten integrovaný vyšel pozitivně, tak bych šla. Ještě jsem pak měla záložní plán Dr. Frisovou v Praze. Je v tom hodně dobrá. Budu držet palce, ať krev vyjde dobře. Jinak já měla riziko down. syndromu v prvním trimestru 1:1 800 a po integrovaném riziko menší než 1:100 000. Takže rozdíl fakt obrovský. Ani jsem takový výsledek nečekala
@wendelina30 tak to je super 🙂 já už bych tu radostnou informaci ráda oznámila širší rodině, ale když nevím, jestli to bude ok, tak se mi to říkat vůbec nechce. Navíc už je to na mně docela vidět ![]()
@kambalaka přesně tak to mám já. Ráda bych to všude říkala, ale mám obavy. Ještě počkám
na ten Hradec a snad pak…
@kambalaka Počkala bych co krev a podle toho a pokud to jde tak jinou doktorku/doktora. Protože ten přístup je velmi důležitý. Každopádně já na plodovce byla a taky mě doktorka velmi vyplašila a doporučila mi ji tedy spíše mi ji cpala, ale že rozhodnutí je na mě, tak jsem šla. Minulý týden v pátek jsem byla ve FN kvůli protilátkám na krvi a na UTZ a doktorka se divila proč mě vlastně posílali na plodovku a řekla mi, že by mi to nedoporučila vzhledem k mým protilátkám, kdy se to může ještě zhoršit. Ikdyž jsem ukazovala papíry atd, tak stejně říkala že to je v normě a byla velmi milá. Celkově mě Sanus v Hradci velmi zklamal občas přístup personálu + čekáš tam kdovíjak dlouho a ještě mi vlastně vyzradili ačkoliv jsem podepisovala papíry, že nechci znát pohlaví, tak mi ho vyzradili. Jediný, tak doktorka co dělá screeningy je milá a vše ukazuje a povídá co a jak.
Za mě doporučuji počkat a buď ještě zkusit jiný názor genetika zda opravdu je nutné jít na odběr plodovky + uvidíš co ta krev.
Hlavně buď v klidu a zkus se nenervovat a držím palce ať je vše v pořádku.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat