TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
218
26.7.21 18:52

Hele ja jsem citila takovej jakoby tlak a trosku se to tahlo.. nevim jak lip to vysvetlit😂 je to takovej zvlastni, ale dobrej pocit.
Ted lezime s pritelem u televize a mala nejspis kopla, tak se trosku “nadzvedlo” to brisko😅

• načítám...
3961
26.7.21 19:48

@Monika-121 Gratulace k holcicce a ze je vsechno v poradku :palec:
Soucitim s tou bolavou hlavou.. me taky ted boli casto, dneska zrovna strasne :zed:

• načítám...
218
26.7.21 19:59

Dekuji mockrat❤️️
No ja se to vetsinou snazim nejak pretrpet, ale obcas je to fakt sileny a musim sahnout po paralenu.

• načítám...
3961
26.7.21 21:07

@Monika-121 Ja po nem zrovna dneska sahla :oops: Poprvy za tehotenstvi.. Vzdycky se to snazim vydrzet, ale dneska uz jsem nevydrzela. Jsme na horach na dovoleny, musela jsem fungovat pro starsiho syna..

• načítám...
942
27.7.21 17:12

Já zřetelný pohyby cítím už tyden, předevčírem už i na ruku když sem trošku zmáčkla, nejvíc večer vždy ve vaně. Je to jakoby vám někdo prasknul zvejku uvnitř nebo zevnitř cvrnknul. Před týdnem to bylo ještě jen takové vlnění

• načítám...
942
27.7.21 17:12

A jinak vedro je pro mě nepřítel. Je mi z vedra děsně těžko a jsem nepoužitelná

• načítám...
182
27.7.21 19:11

@Sandruška21 to jsme dvě jakmile jsou vedra tak zvracim a všechno možný, nic nezabírá :(

• načítám...
7611
28.7.21 16:57

Holky, tak jsem byla na integrovaném screeningu s kontrolním ultrazvukem. Na krvi jsem byla až dneska, takže výsledky budou až za týden. Co se týče ultrazvuku, tak jsem zase v rozpacích 🙈 Jako k týhle doktorce už nejdu, žádná empatie, jen mě straší a tlačí do plodovky. Nejdřív mi řekla, že má délku končetin sice ještě v normě, ale na spodní hranici a že by to mohlo znamenat Downův syndrom a ze bych měla jít na plodovku. V závěrečné zprávě mám napsáno, že končetiny v normě.
Mně přijde, že každá holka přichází ze screeningů nadšená a já už podruhé jsem spíš naštvaná. Manžel tam byl se mnou a po odchodu z ordinace mi řekl, že té doktorce měl sto chutí něco říct, jak byla nepříjemná, jak mě straší a nechápal, proč mě do plodovky tak tlačí, že to vypadá, jako kdyby z toho měla snad mít nějakou provizi 🙈 no… prikladam výsledky. Co si o tom myslíte? Na velký ultrazvuk jsem se objednala už k někomu jinému

• načítám...
1479
28.7.21 17:57

@kambalaka Ahojky, počkala bych na krev a pak velký utz. Kdyby se tam zase něco nezdálo, tak až pak bych začala uvažovat o plodovce. Jinak jsem se dívala do těch výsledků a pod hranicí tam máš jen HL pažní kost. Nevím, jak je tato hodnota důležitá, ale pro uklidnění mi HL neměřil ani můj doktor a ani na genetice. Tato hodnota mi u obou měření úplně chybí :nevim: Přikládám měření, co mám ve zprávě

• načítám...
7611
28.7.21 18:07

@wendelina30 no mě na velký ultrazvuk objednali až na 22+4, to už bych plodovku nestihla, abych v případě vad mohla ještě těhotenství z důvodu genetických vad ukončit. Uvidím, jak dopadne ta krev, hold když by ten integrovaný screening dopadl pozitivně, tak bych na tu plodovku asi šla raději hned, no :think:

• načítám...
1479
28.7.21 18:47

@kambalaka Taky jsem si říkala, že kdyby ten integrovaný vyšel pozitivně, tak bych šla. Ještě jsem pak měla záložní plán Dr. Frisovou v Praze. Je v tom hodně dobrá. Budu držet palce, ať krev vyjde dobře. Jinak já měla riziko down. syndromu v prvním trimestru 1:1 800 a po integrovaném riziko menší než 1:100 000. Takže rozdíl fakt obrovský. Ani jsem takový výsledek nečekala

• načítám...
7611
28.7.21 19:04

@wendelina30 tak to je super 🙂 já už bych tu radostnou informaci ráda oznámila širší rodině, ale když nevím, jestli to bude ok, tak se mi to říkat vůbec nechce. Navíc už je to na mně docela vidět :nevim:

• načítám...
19886
28.7.21 19:13

@kambalaka přesně tak to mám já. Ráda bych to všude říkala, ale mám obavy. Ještě počkám
na ten Hradec a snad pak…

• načítám...
1004
29.7.21 08:48

@kambalaka Počkala bych co krev a podle toho a pokud to jde tak jinou doktorku/doktora. Protože ten přístup je velmi důležitý. Každopádně já na plodovce byla a taky mě doktorka velmi vyplašila a doporučila mi ji tedy spíše mi ji cpala, ale že rozhodnutí je na mě, tak jsem šla. Minulý týden v pátek jsem byla ve FN kvůli protilátkám na krvi a na UTZ a doktorka se divila proč mě vlastně posílali na plodovku a řekla mi, že by mi to nedoporučila vzhledem k mým protilátkám, kdy se to může ještě zhoršit. Ikdyž jsem ukazovala papíry atd, tak stejně říkala že to je v normě a byla velmi milá. Celkově mě Sanus v Hradci velmi zklamal občas přístup personálu + čekáš tam kdovíjak dlouho a ještě mi vlastně vyzradili ačkoliv jsem podepisovala papíry, že nechci znát pohlaví, tak mi ho vyzradili. Jediný, tak doktorka co dělá screeningy je milá a vše ukazuje a povídá co a jak.
Za mě doporučuji počkat a buď ještě zkusit jiný názor genetika zda opravdu je nutné jít na odběr plodovky + uvidíš co ta krev. :kytka: Hlavně buď v klidu a zkus se nenervovat a držím palce ať je vše v pořádku.

• načítám...
1004
29.7.21 08:49

@veve.m Kam do Hradce Sanus?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky