Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Taky moc drzim palce vsem co cekate nejake vysledky..
Brisko uz docela mam, hlavne kdyz se najim, tak se to tam asi nejak uz nevejde a pekne bricho vyskoci ![]()
Dneska jsme se vraceli z dovoleny, 3 hodiny v aute, tak ted jen sedim ve stinu a mota se mi hlava. Horko mi fakt tentokrat nedela dobre.. A to jsem minuly tehotenstvi presne ted na konci cervence rodila a byla jsem uplne v pohode.
Pohyby citim minimalne, spis vubec.. myslela jsem, ze ve druhym tehu je ucitim driv.. ale mam jeste z minula domaci dopler, tak si obcas pro uklidneni poslechnu srdicko a to bije jako zvon.
Já se dneska na ty pohyby ptala doktora, protože už jsem měla i den, kdy jsem necítila nic. A on, že je to těžko, že to miminko spí i 22h denně. A pokud je aktivní hlavně v noci, tak o tom nemusím ani vědět ![]()
Dnes jsem 21 TT ( 20+2) a včera večer mi odtekla veškerá plodová voda, miminko o půl noci na utz žilo a já teď ležím v nemocnici a čekám co bude dál. Doktorka mi řekla, že v tomto týdnu se nedá nic dělat, já jsem si, ale našla článek že i bez plodové vody lze miminko do nějakého přijatelnějšího týdne donosit. A já se ptám holky, stalo se to některé z vás či ve vašem okolí? Je nějaká šance? Je mi hrozně ![]()
@musipe Ahoj. Ja muzu asi jen napsat, ze je mi te moc lito a myslim na tebe. S timhle ani v okoli nemam zkusenost, ale prijde mi to strasne brzo na to aby to dobre dopadlo
Nedokazu si predstavit cim prochazis.. drz se ![]()
@musipe Je mi to moc líto a drz se, nevím o nikom a budu na tebe myslet. Dej vědět co doktoři. Upřímně tohle a nebo aby se miminko narodilo mnohem dříve je pro mě noční můra, když to tady člověk čte.
Není možný ze jsi chytla nějakou infekci nebo tak?
![]()
@musipe Tyjo, odtok takhle brzy? Já jen vím, že se plodová voda pořád dovytváří, ale chce to naprostý klid na lůžku. Záleží taky, z jakého důvodu ti odtekla plodová voda, infekce? Snad doktoři zjistí víc, moc ti přeju, aby to dobře dopadlo, musí to být hrozné ![]()
S toho co mi řekla včera doktorka nejsem moudrá ale jsem případně připravena nevolit k vyvolání porodu pokud není žádná infekce a miminko je v pořádku, ale to doposud nevím. Ležím s čekám na nějakého lékaře.
@musipe Moc držím palce, ať příroda zařídí zázrak
Někde jsem četla, že se plodová voda dokáže obnovit
Teď jsem byla na utz a není to ztraceno. Šance je malá ale je. Něco málo vody mám, srdíčko bije a nemám infekci. Takže si tu polezim a budu dostávat antibiotika.
@Bjetuš Já ta horka taky úplně nezvládám, snažím se jim vyhýbat. Přitom jsem obrovská milovnice léta a slunce, ale nedělá mi to teď úplně dobře.
@wendelina30 Děkuji za info ohledně těch pohybů miminka, uklidnila jsi mě a dává to smysl…
@musipe Moc na Tebe myslím a držím palce
. Musely a musejí to být hrozné nervy… Jak se říká, naděje umírá poslední, věř svému tělu i miminku, hodně sil do nadcházejících dní!
Jinak pořizujete někdo už výbavičku a věci pro miminko či pro Vás (třeba do porodnice a tak?). Já už jsem si pár věcí pořídila, ale radši to před většinou okolí tajím, protože už jsem se setkala s mnoha reakcemi, že je přece ještě taaaaak brzo!
Jenže já jsem dost plánovací typ a jsem ráda v přestihu připravená, dělá mi to radost a dobře, tak si myslím svoje a pořizuju dál
.
@musipe Držím palce a jak se říká věř a víra tvá tě uzdraví. Moc na tebe myslím, ať to dobre dopadne a pokud není infekce nebo stále tluce srdíčko jsou šance. Idkyz asi budeš muset jen ležet, ale hlavní je aspoň vydržet do určitého týdne. ![]()
@Sissela My už máme skoro všechno
Už čekáme jen na postýlku a matraci, která nebyla skladem a hnízdečko do ní. Já pro sebe do porodnice nemám nic. Teda už jsem si koupila ty tampony do podprsenky
Budu mít v říjnu narozeniny, tak to jsem říkala, že mi může rodina koupit župan a kojící košilky
Jinak na názory okolí bych se vyprdla.. Kdoví co bude na podzim a zda nám zas nezavřou obchody.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat