Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka U nás už je fusak bez šance, nevejde se do něj
Koupila jsem teplou kombinézu a boty a na kočár koupím ještě ten zateplený nánožník od Pinkie ![]()
@kambalaka My mame tenhle od Lodgeru, bud na nem jen sedi nebo kdyz jdeme jen nekam na navstevu a vim, ze nebude venku vystupovat, tak mu zabalim nohy. Zimni fusak mam z lonska velkej a jeste ho necham. Az pojedeme na hory, tak tam asi bude spat v kocare pod sjezdovkou.. jestli jeste bude po obede spat, uz to taky obcas bojkotuje ![]()
@Bjetuš ten je dobrej. Já ještě asi něco poridim, něco z druhé ruky a ne moc drahého. Akorát nevím, jestli fusak, deku nebo nějakou nepadací deku.
Holky, kdyby se někomu hodilo.. Včera jsem objevila slevový kód na pinkie „STYLOVAMAMA“. Hodilo to slevu 15%
@kambalaka Nemam nepadaci deku, ale koupila bych softshellovou podsitou fleecem, ze to je i proti desti/snehu a zahreje. Ale uz ji asi kupovat nebudu, vyuziju co mam..
Ahoj holky my ještě na zimu zřejmě dáme fusak zimní co měla Emma loni teď má takovou teplejší deku a snad jí zima není.
Byli jsme dnes na odběrech krve s ohledem na podezření na boreliózu
Tak doufám že bude vše v pořádku klíště si myslím že emma neměla ale má takový zvláštní flek na noze tak jsem raději nechala zkontrolovat
Ahoj holky, zdravím vás po čase a v době mého totálního nevyspání. Co my to máme zase za období
. Malá nám přestala spát přes den, nezabere v kočárku, v posteli, houpáním na rukách, dokonce ani v autě, což nám vždycky předtím zabralo, ani v nosítku (což jsem zkusila už jako nouzovku…). Večer je uspávání totální horor, malá je jako na klíček, pořád vymýšlí nové a nové aktivity, které musí nutně udělat, ještě než se půjde spát. Hezky se nám rozmluvila, takže nám vždycky řekne, co musí udělat a už tam běží.. je k nezastavení. Ona nebyla tedy nikdy velký spáč a většinou jsme jí museli delší dobu aktivně uspávat, ale teď je to fakt mazec. Opět to připisuju zoubkům, zkoušela jsem hledat, co by to mohlo být jinýho, ale nic mě nanapadá teda - hodně sliní, už se nám i stalo, že se trochu zakuckala, mne si nos a místo pod nosem, už si i řekne, že „bolí vzadu“ a ukazuje si do pusinky dozadu přes tvář.. tam, kde jí chybí druhá spodní stolička. V noci se hodně budí a sahá mi do dekoltu a na prsa, vždycky usne s rukou tam.. občas je to teda nepříjemný, jak mi tou ručičkou pořád šmejdí, třeba když má delší nehtíky.. Asi se tím chce uklidnit. Ven chodíme dvakrát denně, když nejdeme, je doma hodně divoká a udělala by nám z bytu kůlničku na dříví
.
Máte taky někdo takové „divoké“ období a prožíváte růst zoubků? ![]()
PS: Jo a kočárek u nás je asi už nadobro odstaven, malá v něm nechce být už ani minutu.
@Sissela vítej v klubu 😁 akorát Hugo už nespí přes den dlouho 😁 jako někdy usne, ale to už musí být fakt unavený nebo marod. Kočárek má naštěstí rád pořád (používáme stále jednokocarek i dvojkocarek. Hugo byl teď marod, měl horečku dva dny. Naštěstí dneska odpoledne už dobré. Přes den už dneska opět neusnul, takže už je zas zdravej 😁 růst zoubků u nás peklo, vím o každém, co mu rostl
@Sissela tyjo, to mate divoký
Mareček spi přes den hodinu, lepší než nic, ale brala bych klidne 2h
a usne jen doma, musíme ho uspavat, ale v autě taky, ale tam spi jen, když jedeme na nějaký dlouhý výlet, ale budí se nám v noci porad, spac to taky nějak extra není
zuby jedou..3 spicaky a pak ještě stoličky 4
, Mareček tahá vlasy porad
přes den, v noci..hrozny..taky se tím uklidňuje, uspava se tím, ale ještě mluvit neumí
takže jen huci
ven chodíme ráno i odpoledne, čím déle tím lépe, doma je to peklo
děla jen bordel..kočárek ještě máme, rodiče si ho hodně berou do kočárku, je to pro ne pohodlnější..ja už tolik ne, jen na nějaký přejezd někam a na věci/nakup bez toho si to neumím představit, on nechce do vozíku, takže veliký nakup u nás vypadá tak, ze jeden táhne kočárek s Mareckem a druhy vozík s nákupem ![]()
Zdravime
a dudlik teda u nás jede hodně, zuby..
@Sissela ahojky. U nás období skoro stejné. Spal vždy po obědě tak 2-2,5hodiny a teď maximálně hodinu. Ruku ve výstřihu musí šťourat. Je to nepříjemný ale když mu ji vyndavam tak se vzteká. Tak tě naprosto chápu. Uspavam tudíž mě v posteli a pak ho přenášíme do postýlky. A co se fusaku týče tak já už ho asi hodím na burzu. V kočárku moc být nechce, tak už asi prodáme i kočár 😂. Jinak už pomalu pořizujeme dárečky k Vánocům a přemýšlím co k narozeninám 🤭
@Sissela ahooj, no to si tedy užíváš
u nás tedy spánek už taky není co býval, přes den tedy ještě spí hodinu, hodinu a půl, ale večer jsme byli zvyklí dát jí do postýlky a usínala sama a spala celou noc třeba do půl 8-8. Tak teď chce usínat jen se mnou, což je pohoda, nevadí mi to a chápu to. Co už je horší, tak v noci chodí k nám. Ne k ránu, ale třeba kolem 2, někdy i dřív. Jenže než zase usne, tak to trvá, ona usne, my nemůžem a v mezi 6:30-7:00 budíček 😅 a ten přerušovanej spánek je pro nás nejhorší. Jako když byla miminko, tak mi to nevadilo, ale jak řikám - kojo hormony už nemám 🤣 tak mi to dělá problém
@Nikča2020 u nás je to úplně samy, akorát se budí od začátku a uspavame od půl roku
a taky chodí tak kolem 2 ráno a vstává kolem 6..ale mezitím ještě několikrát zafnuka ![]()
Tak jsme asi jediní, ke komu do ložnice dítě nechodí. Ani u nás spát nechce, miluje svoji postel. Když něco potrebuje, zavolá si. Pravidelně se budí mezi 4-5 ráno na mléko a pak se otočí a spí dál cca do 7-7:30 ráno. Večer usina sám. Jen ho chytnu za ruku, jdeme spolu do postýlky, dam mu cucnout vody, prikryju dekou, pusu, zapnu vydru, projektor noční oblohy na zeď a odcházím. Odpolední spánek už nehrotím. Kdyz je unavený, jde si lehnout sám, když ne, tak jde večer dřív.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat