Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka My máme ve čtvrtek 9 měsíců a zuby nikde
Nejspíš si to nechává až na dovču ![]()
U nás je to spíš naopak. Manžel chce další dítě a já o tom nejsem přesvědčená. Celkem se těším do práce
Uvidíme.. U nás jsem starší já, manžel má 31 a já 33
Máme boticky, sice nechodime, ale nechci, aby mu byla zima na nohy
nezničí je, tak mu je schovam ![]()
Ahoj holky, moc vás zdravím. Ráda bych se k vám přidala. Sleduju vás od začátku, jen „inkognito“.
Máme s manželem Davidka, narodil se 26.12.2021. Čekali jsme na něj 3 roky. Nakonec pomohlo přestěhovat se do Švýcarska, kde manžel dostal pracovní příležitost, kterou jsme využili a jsme tu už 2 roky, i David se tu narodil. Jsme tu sami, nemám tu nikoho, s kým bych si popovídala, tak jsem ráda za tuto skupinku..
Davidkovi bylo minulý týden 8 měsíců a musím říct, ze je moc šikovný.. Leze, chodí kolem postýlky, zkoušíme nočník a od minuleho pondělí chodí na velkou jen na nočník..
s jídlem jsme na tom taky dobře, jí az na nějaké občasné excesy všechno, jen teď začíná preferovat jídlo stejné, co jíme my.. Jeho mixováne na větší kousky ho už moc nebere.. Má 4 zuby, 2 dole-jedničky, 2 nahoře - dvojky a ted se mu klubou dvojky dole.
Spí v noci taky asi relativně dobře. Od 20h do cca 0;30, dá si mliko (ještě kojim) pak kolem půl 4, pak v 6 a kolem půl 7 vstává.. Přes den si dá spánek dopolko cca hodku, hodku po obědě, a 30min od 17:30..
A začali jsme se snažit o druhé.. Ale s tím jak jsme cekali dlouho na Davidka, tak uvidíme, jestli se druhého dočkáme.. Me je od vcera 37, manzel je o rok starší..
Tak to je tak v kostce o nás.. ![]()
@Ssfr85 Vítej.
Teda, to je taky fešák a šikula. Nočník, nedávno jsem ho držela v ruce a říkala jsem si, že je asi ještě čas. On mi pořádně ještě nesedí. Ale začal pravidelně na velkou ráno.
@Ssfr85 vítej, to je opravdu sikovny
tak to čekání stalo za to
..my jsme takový pozadu oproti ostatním, ještě nelezeme, nesedíme, na nocnik to v nejbližší době nevidim
taky stále kojim a zub žádný nemáme ![]()
@Petrussee já se bála kojení při zubech, ale stačilo tak 3× kriknout, když kousl, že už to neudelal.. ![]()
@Ssfr85 Ahojky, vítej
. Tak to teda koukám, jak váš malej už sám stojí a dokonce chodí na nočník
. Jak jste ho na nočník naučili? My chtěli původně zkoušet bezplenkovou metodu a brzy přejít na nočník, ale nějak jsme to zatím vzdali
. Naše malá ještě nesedí. My na naši dcerku taky čekali dlouho a rádi bychom brzy druhé miminko.
@Petrussee Botičky jsou nádherný
. Já pořídila celokožený botičky do 1 roku a naše malá je měla na sobě všehovšudy jednou, jednu botičku si pořád sundavala no a teď jsou jí už malý
. Asi z nich vyrobím nějakou dekoraci
.
Děvčata máte nějaké tipy na hraní si v tomto období? Já dnes zkoušela dávat hračky do jednoduchých krabic z Ikey, vždycky jsem malé popsala, co tam dávám a ona tu krabici pak vzala a překlopila, nebo hračku jednu po druhé zase vyndavala a zabavilo nás to na fakt dlouhou dobu.. Dávám ji do cesty kojící polštář a/nebo polštáře a jí strašně baví po nich lézt.. taky leze dost po mě
. Taky jí baví boření věže z kostek, i když dneska jí jedna (gumová, lehká) kostička spadla na tu bolavou dáseň a pak dost plakala, chjo.
Fakt nevím, jak dlouho můžou ty zoubky zlobit.. ![]()
@Ssfr85 píše:
@Petrussee já se bála kojení při zubech, ale stačilo tak 3× kriknout, když kousl, že už to neudelal..
U nás to samý, taky jsem se bála, že bude kojení bolet se zoubky, malá párkrát zkoušela zkousnout, ale okamžitě jsem v takové chvíli přestala kojit a vysvětlila jsem jí, že to NE, že mě to bolí a že kousat nemůže - pochopila to
.
@Sissela tak tak
zuby se prý můžou klidně tlačit měsíce. Malej má venku jedničku horní minulý týden a dnešek blbě spal, a už se mu tlačí druhá. Dole to vypadá na dvojky a nahoře to má zdurele taky. Tak asi víc za sebou. Já nechávám malého hodně lézt, mě preleze, kostky, kelímky, auta… Petlahev ke top s vodou. Dnes ochutnal listy a Teda to byl škleb
jinak ho ještě baví skládací knížky, leporela a různě na něčem někde povesene hračky. Všechno, když koukne, tak by to mělo vydržet v celku ![]()
@Ssfr85 Ahojky, vítej ve skupině
Davídek je šikula
Nejvíc mě zaujal ten nočník. Už jsem chtěla malého taky dávat na nočník a každý mi říkal, že jsem se zbláznila, že až tak kolem 18 měsíců
My máme takový ranní rituál, že mu dám vitamíny, sundám plenku a řeknu „zatlač“
no a z 99% se vykaká. Už to tak děláme dlouho a právě jsem si říkala, že bych to zkusila i s nočníkem. Přece jenom se kaká líp v sedě
![]()
@wendelina30 jj, Davidek vždycky kakal na břiše, asi se mu tak líp tlačilo.. Tak jsem zkusila nočník.. Dávám ho často a většinou se i vycura. A má pak strašnou radost, že ho chválíme.. Tak snad mu to vydrží.. Většinou si tím ušetříme dost plinek.. Ted má tak 3 za den ( noc nepočítám).
Dokonce jsme teď o víkendu jeli z kempu a strašně řval, tak jsme zkusili ze co chce a nevěděli jsme, tak manžel zastavil, vyndal nočník a bylo to tam ve vteřině..
tak malý šťastný, a spokojeně jsme cestovali dal ![]()
@Ssfr85 podle mě by toho taky nechal, hlavně, aby dostal 🐐
@Sissela dekuju, doufám, ze je teda vezmeme více
ale taky jsou jen na podzim
, chvíli jsme je dneska testovali, nesundava je, ale on si nějak nesundava ani ponožky
Mareček neleze, takže mi porad stridame houpatko, puzzle, deku (ale tam se hned otočí) nebo jsme na gauci, posteli a na podlaze se klouze
miluje teda knížky, všechny možný, ta věž ho taky baví, ale mě nebaví porad stavět..jinak ho spíše baví cokoliv jiného než hračky
ovladač, balíček kapesniku..koupila jsem i nafoukly balonek heliem to ho chvíli taky zabavi..mám doma knížku MÁMOU HRAVĚ, tak je dost tipů na aktivity, jinak příští týden budeme chodit na cvičení s mimcama, tak zase něco nového..
@wendelina30 tyjo tak to je dobrý, tak to klidne nočník zkus, když takhle poslouchá ![]()
@Sissela zkusila jsem hontam dát když vypadal, že tlačí, to se mu povedlo, koukal do nočníku, že co to je. Dostal pochvalu, tleskali jsme mu, on se smál.. Pak ráno, když jsem věděla, kdy kaka a stejně tak.. Pak jsem zacala zkoušet jako pred jídlem, pred procházkou, po procházce, ap.. Nevím, jestli ví, ze půjde na nočník, ale fakt se mu daří.. Jen je pak boj mu dát plinku 🤣
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat