Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ráďa 25 jo, to je kremenac, já už ho dloooouho nenašla, to víš, ve Středočeském kraji jich moc neroste.
@Logodice nene, houby až od 3 let, jsou na ně těžké. Dokonce je lepší i po 3.roce nedávat jako samostatný pokrm a přidávat jen sem tam do jídla např. do polévky. Vyvar z hub je ale v pohodě. Někdo tvrdí, ze žampiony jako jediné houby se můžou od roku, ale nám na škole říkali, ze do 3 let úplně bez hub, jen vývar z hub. Tak je to asi každého věc
My též vyrazili, ale pozdě. I tak jsem po lidech našla, tak bude smaženice a polévka ![]()
Také jsem dnes byla s malým. Kočár je tam nemožnej, tak jsem ho jen nesla ve vajíčku. Trochu sem se potila, ale pár kousků jsme našly.
Bravo! Pekne jste mne namotivovaly s temi houbami asi taky musim vyrazit, ale tady leje ted furt.
Jsem ted s malou v Ceskych Budejovicich a nejak si uvedomuji, ze by tu fakt chtel zit kazdy. Mam z toho trosku existencialni krizi. Vsechno po ruce v dosahu bytu, krasny prochazky na CHKO, do lesa na shopping, vse v dochazkove vzdalenosti nebo easy MHDcko, mala x podnetu u baraku bezvadny outdoor hriste za barakem a jeste lepsi indoor pred, bazen pulhodka chuze. Zitra si pujcuju od znamych ten naves a budem jezdit na kole (na Hlubokou hezky vsude po rovince). A v Raichu na vsi kde se vsude tlacim s kocarem do kopce, nikde nic a jinak musim nekam popojizdet autem na pochuzky za nejakou kamoskou atp. a mala je o ten vnejsi svet dost ochuzena. Mam chut se na to vybodnout a jit sem samozivitelkarit. Jako moc jsem nepremyslela jake prostredi je pro dite vhodne. Jak to mate vy z vesnice/mesta pro co jste?
Houby bych asi před třetím rokem nedala a myslím, že dětem stejně nic nedají. U nás je děti ani nechtějí. Ale když chci, tak je tam vždycky někam dám a rozmixuji.
Teď malá provokace- jsem musela no😂 😁
@Ráďa 25 dobra
taky jsme takhle jezdivaly na razie, ale ono jako ve finale je to pomalu vic prace nez uzitku. Jak mas velkou rodinu tak to asi jde. Tu a tam do polivky, pod maso, do gulase a smazenici tedy jen z cerstvych. Jako kdyz jsme bylyve dvou a mely takovy plny kufr tak jsme zalostne nevedeli co s tim, pac pakto uz ani pinda nezere (vid Pindo).
@TerezkaSt my jsme teď ve městě, je výhoda, ze je vše kousek..autobus, obchod za rohem, dva parky, když se mi nechce vařit vedle restaurace, bistro a tak..není problém jít s dětmi někam dovnitř, rodinná kavárna, bazén, herna, hřiště nebo do parku na deku, nějaké cvičení, kroužky a tak..to je super..ale zase až vyrostou, tak bych je samotné tady nepustila..jsou tu i horší oblasti..ale letos se stehujeme do menšího města, tam teda nic moc není, zase tam mám rodiče a oni mají zahradu..ale do města si můžeme dojet, ale asi se tam budu trochu nudit ![]()
@TerezkaSt Ja bydlim v Praze a jak muzu, tak vypadnu. Cim jsem starsi, tim vic mi mesto vadi. S malyma se psama mi hodne chybi zabrada a moznost jit vylozene vypnout na nejakou zelenou plochu. Do parku to nejde, to k tobe furt beha nejakej pes a nebo musim hlidat ty sve aby nekoho neotravovali. Prochazky mam taky nejradsi nekde v prirode na samote. I ve meste si ta mista ale umim najit. Jsem trosku asocial
. Je ale fakt ze za par mesicu bude pro Barta mesto asi lepsi. Je v okoli minimalne deset hrist, v zime se chystam do tech hernicek…Asi nejlepsi pres tyden ve meste, na víkend ven. Skoda ze jsou v Praze tak priserny ceny bytu, jako kdyz mam volit jestli si poridim 2+1 v Praze nebo si postavim barak, tak si radsi postavim barak…
a ony ty okolni mesta uz taky nejsou moc velkej cenovej rozdíl.
@TerezkaSt Budejovice zrovna zni jako idealne velky mesto. I jak to popisujes.. My jsme se rozhodovali pred cca dvema lety, jestli prestavime chatu na celorocni bydleni nebo jestli zustaneme v Praze. Zvolili jsme mesto a na chate jsme cely leto a nejaky ty hezky vikendy.. Miluju ten zivot na vesnici, deti na zahrade kazdej den, v tomhle volnost.. ale pak skolka, skola, zajmy.. vsechno dojizdeni. Rano vstavat, v zime, ve tme a taxikarit.. to se nam nechtelo. Tak ted uzivame vyhody mesta a az nas deti nebudou potrebovat, tak bychom s manzelem radi bydleli na ty chate ![]()
@kajka kajka Mam to stejne. Za sebe uz bych klidne byla na ty vesnici. S malym ditetem to tam bylo super, bydleli jsme na chate cerven-rijen (podle pocasi).. ale pak jsme naskocili do skolkovyho a ted skolniho systemu a na to mi proste mesto prijde lepsi. Urcite je to i o zvyku..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat