Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kajka kajka Maty se teď začal mazlit. Takovým stylem, že si k němu sednu na zem a on mi vleze na klín, položí hlavičku na mě.. Nebo si u tv zalezeme pod deku a držíme se za ruku. To on vydrží i hodinu. Ale nějaké separační úzkosti, že zmizím z dohledu a je řev, tak to vůbec. Když tam má jinou osobu (manžel, mamka, tchýně..), tak si ani nevšimne, že tam nejsem
Vlastně ani v kolektivu třeba dětí mu nechybím
Nosit se nechtěl nikdy, vždycky byl v kočárku jenom. V posteli s námi párkrát spal, ale úplně stejně spí i v postýlce
To jsou teda vymysly, ze je dite nezdrave nekontaktni
Kazdej je jinej, to je snad normalni. Mikulasek vyzaduje moji pritomnost, ale ze by se mazlil to ne, spis po mne leze, vali se.. vecer ho nakojim a pomazlit uz vubec nechce, polozit do postylky a klidek.
V jidle uz ho taky zajimaj hlavne “poradny” veci. Banan uz nechce skrabanej nebo mackanej, chce si ukusovat. Vcera mu hrozne chutnal chleba s zerve, mel ho k snidani, ale noc na dnesek celou proplakal, skoro nespal, vypadal, ze ho boli brisko, tak si rikam jestli to mohlo byt po rannim chlebu
Ja jsem malem umrela, protoze na me vcera skocil nejakej moribundus - strasna slabost, na zvraceni.. fakt jsem se potrebovala vyspat
Dneska me prijela zachranit sestra, ja malyho ani nezvednu ![]()
@Nikča2020 Taky mi to dite ted porad kadi! Hruza, tak petkrat denne, navic takovy ridsi.. rostou mu horni zuby..
To mazleni musi byt krasny ![]()
@kambalaka
My tu máme kontroly trochu jinak.. Meli jsme v 6 měsících a teď v 9m, to bude i očkování. Jj, ze 3 spanku denně.. To dával ale tak 30 min.. Těma 2 spánky si to natahl na hodku a hodku..
Ty dětské sušenky jsou fajn, ty jsem dávala taky, ikdyž neměl zuby a ony se vážně rozpustí, tak to je takové bezpečné..
Dávala jsem mu i Brumika, ten je taky měkký, nebo upecu nejakou buchtu..
Jako pomazánky na pečivo (toustovy chleba) dávám lucinu s cimkoli.. ![]()
@Ssfr85 Davidek je rychlik! Tak nejak ve vsem - velikost, zuby, jidlo. Hlavne na kluka je docela napred mi prijde
To je skvely, ze se dovolena povedla. My mame dva spanky taky teprv nedavno a stejne jeste nekdy vyjdou tri.
@Bjetuš ja jsem chleba ještě nezkousela..tak se drz, to je nejhorší, ze se člověk ani nevylezi
taky jsem nějaké slabá 4.den..něco lítá všude..ale Mareček dneska spal hezky, ale ja byla v obýváku..abych ho nebudila smrkanim a kaslanim
@kambalaka Hlavne nepanikar, kdyz se bude zakuckavat nebo trochu davit. Oni se to proste musi naucit, je to normalni a poradi si s tim.
@Petrussee Zavedla bych proste pravidlo, ze matky nejsou nemocny! Hruza.. taky se drz. Jo a prijde mi, ze to delas fakt dobre. Nektery deti se prizpusobi chodu rodiny, vsude je tahas a v pohode a nektery potrebujou svuj rezim a aby se to tocilo kolem nich. Kdyz muzes, tak to delej a nenech si do toho kecat, ze ho rozmazlujes apod. Nase rodina se taky toci kolem mimina, neda se nic delat.
@Petrussee když ten náš rošťák jen tak do ruky nic nevezme. Všechno hnedka zahodí. Jak chodíme na plavání, tak všem dětem, co se dá do ruky hračka, tak po ní sáhnou a šup s ní do pusy a ten náš si ji buď vůbec nevezme, protože ho nezajímá anebo ji hned zahodí 😁 a to samé s jídlem, jeho fascinuje jen jeho oblíbená hračka špendlík nebo oblíbené kousátko, jinak všechno vztekle zahajuje 😁
Stejně… všude se furt řeší cukr a sůl do 1 roku nedávat a pak dáme žervé nebo lučinu, ve které sůl je. O pečivu ani nemluvím 🙈
@Ssfr85 a tu buchtu pečeš klasicky s cukrem? Nebo ji nějak upravuješ?
@kambalaka
Dávám celkově míň cukru do všeho. U nej zatím nejvíc vede perník..
je to jemné.. A do toho perníku se dává i marmeláda, takže ještě o to min cukru.. ![]()
Holky, taky si vám kluci když je vyslecete z plinky, tahají šuldu? Davidek to začal dělat tak před 14 dny na nočníku.. Tak se divím, že ho to nebolí.. ![]()
@Bjetuš taky si říkám, že je na kluka hrozně rychlý a šikovný..
snad mu to zůstane a nezlenivý.. ![]()
Kdyzby jste některá chtěla recept na ten perník.. ![]()
2vejce,
2 lžičky mleté skořice,
35 dkg cukru,
2 lžičky kaka
1 lžička sody bicarbony,
2 lžíce marmelády,
2 dcl oleje
Vsechno smíchat a přidat :
250ml mléka,
35 dkg hladké mouky,
1 kyprici prasek do perníku.
Dělám ale z poloviční dávky (celá dávka je na velký hluboký plech) a cukru dávám cca 80g na půl davky.. ![]()
@Ssfr85 super, dík za recept 🙂 jo, taky si tahá pindíka 😁 taky je to tak 10 dní, co to začal dělat 😁 sundam plinku a jede 😁 nebo při koupání to dělá 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat