TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1347
15.9.22 20:41

@Petrussee Mne vybreceni nedava smysl. Nucena separace v pokojiku taky ne. Jsou jeste mali. Nerozumi, ze je clovek v jinym pokoji. Obcas, kdyz Bart chytne hysterak, tak jdu do jinyho pokoje na minutu, protoze to nedavam psychicky, tak nez me prejde ta prvni nejprudci vlna vzteku.

S popisovanym stylem vychovy nesouhlasim, ale chapu, ze se nekomu libi ta kontrola nad emocema ditete. Taky jsem mela takove plany a predstavy, ale kdyz pak vidim, presne jak rikas, jak je to dite zpoceny, unudleny, vzlyka, vsude slzy, lapa po dechu z hyperventilace…nevim no :nevim:

• načítám...
motivi
15.9.22 20:59

@kambalaka malá třeba už vůbec nechce presnidavky ani co sem delala domácí masozel. Prikrmy. Jediné kam dam nějaké pyré tak třeba do jogurtu, nebo ráno do vlocek, zeleninové pyré co mám v mrazaku přidávám třeba do rizots ať se toho zbavim. :lol: Ale jinak už vyžaduje normální jídlo které si muže vzít sama do ruky. Něco ji samozřejmě krmim jako třeba to rizoto k obědu ale snažím se ji dat vždycky i něco do ruky aby se zapojila, takže třeba rajče nebo dělám masozeleninove karbanatky a tak.
Ke kousani zuby nepotrebuji, pokud to neni vyloženě tvrdé- malá si třeba neporadi s okurkou nebo jablkem ale ksyz ji ho udělám trochu na páře aby to zmeklo tak ho sni cele sama. Dáveni je podle mě důležité, učí se s tím jídlem pracovat a proto je pro ne fajn ksyz si to jídlo ohmataji a sami dávají do pusy protože už zjišťuji konzistenci a trenuji jak si poradi s kousky. Ze začátku je to občas na nervy sledovat to daveni ale oni si s tím poradi :palec:
Je fakt každý den vidět hrozny pokrok od té doby co ji dávám jídlo do ruky :palec: tot naše zkušenost. ;)

• Upravit
1115
15.9.22 21:55

Holky, tak zítra očkování nebude. Elle se totálně spustila rýma, měla 37,6 a byla chudák jak dobitá. Ráno ještě byla úplně ok, odvezla jsem jí ke tchýni, odpoledne se jí spustila rýma a když jsme si pro ní navečer přijeli, tak měla už teplotu a byla plačtivá. Tak jsme přijeli domů, vykoupala jsem jí, nakrmila, odsáli jsme nosánek a spí teda. Do toho jí ještě rostou ty zuby, takže pecka. K pani doktorce stejně i tak zajdem, má 10m prohlídku, tak mi aspoň potvrdí že je to jen rýma a zuby :roll:

• načítám...
7611
15.9.22 22:08

@motivi mně právě odmítá i mlíko. Nechce ho už od začátku 8.měsíce. Bezpečně ho vypije jen v noci. Jinak přes spaním si cucne a vypije max 90ml a ráno je to ještě horší. To když mi neomlátí láhev rovnou o hlavu, tak vypije necelých 60ml a už kouká, co bych mu dala jiného. Přes den mléko do něj nedostanu vůbec. No a začíná být pěkně vybíravý i přes den. Nejradši má masozeleninové prikrmy s kousky. Večer má rád kaši. No ale ty svačiny, to je hruza. U presnidavek i jogurtu dělá hérečku. No a nejhorší je dopoledne. To jak ráno vypije jen 60ml mléka, někdy ani to ne, tak pak má hlad samozřejmě. Nejradši by si uz v 10 dopoledne dal prikrm a vzteká se, když mu dávám tu presnidavku 🙈 je to boj. No a odpoledne to samý. Dneska jsem mu pekla jablečné placicky - to mu chutnalo, ale dávil se, tak jsem mu pak dala maliny a to bylo v pořádku. No a k večeři v 18 měl kaši - snědl ze 150ml mléka a v 19:30 před spaním si už mléka jen cucnul a už nechtěl. No pak se nemá v noci budit hlady 😁

• načítám...
6697
16.9.22 08:46

@kajka kajka no ja toho nejsem taky zastáncem a nemyslím, ze automaticky, když dítě nespi samo v postýlce a v pokojicku hned, ze ho budu mít v posteli u sebe do 10 :D

• načítám...
3555
16.9.22 12:25

Malej začíná pěkně jist kousky. Je sice pravda, že se u toho párkrát hnusně davil, ale někdo tu o tom psal a něco tam bude. Dává si větší pozor a nekouse takové velké kusy. Dnes má poprvé celé vejce s br a špenátem list, tak snad ten bílek bude ok. Žloutek je ok. Teď dvě noci byly fajn. Spal cca od 20:15,včera do 4 a na dnešek do 5., pak ještě zabral. a jak mu jedou zuby, tak mě začíná kousat :think: tak ještě kojím, dokud je to snesitelne

• načítám...
1115
16.9.22 13:59

Tak my dneska noc kterou neznáme 😅 do půl 2 vzhůru, pak jsem měla budíček v půl 5, v půl 7 na mlíko a pak usla ještě asi před půl 8 a vzbudila se po 9. Chudinka naříkala jak se jí špatně dýchá. Je mi jí líto. Ještě do toho ty zuby :zed: paní doktorka jí pro jistotu prohlídla a naštěstí je to jen opravdu hnusná rýma. Takže očkování nejdříve za 14 dní

• načítám...
motivi
16.9.22 15:34

@MILINKA35 no vidíš, tak to je super ze děla pokroky.mne malá teď dvakrát tak kousla ze sem myslela ze mě odvezou :lol: ale myslím ze už moc žádné mléko nemám, přestala se budit v noci na nej a odpo si cucne třeba 10 sekund a už nechce a radši normální jídlo :potlesk:

• Upravit
3555
16.9.22 20:39

@motivi já už si myslím, že ho moc taky nemám. Poptávka není takova a ke svačině mu dávám um, ať má něco v sobě a tekutiny mám aoson jisté. Kojím teď. On tak usíná celou dobu a pak až ráno. Přes den se mi už stává že nechce, to mě kousne. Dnešek byl skvělej. Malej mi v tahal z linky mísy, tak u toho strávil hodinku. Takže jsem si v kuchyni udělala, co bylo třeba. A teď je to ok že si sám zalezendo ohrádky. Má tam své hřiště :mrgreen: jinak super prolezacky pod stolem, židle, dnes byl ve skříni, je to na pojezd a sundal mi šaty :mrgeen: už to pěkně začíná. Kouknu na chodbu a kolikrát už vidím jen nohy, jak si to pádí do otevřené místnosti. :mrgreen:
@Nikča2020 rýma dokáže pořádně potrápit. Ať je co nejdřív lépe ✊

• načítám...
6697
16.9.22 21:05

@MILINKA35 ja to mám s tím kojením stejně, ale Mareček um nechce, nemá rad láhev, dá si jen trochu vody…a s um už vůbec, takže musím vydržet no, alespoň rok :roll: to je dobrý, ze můžeš přestat, když budeš chtít..ze se ti sám odstavi..ja mu nabízím přes den 🐐 porad, jak moc nepije, tak si cucne nebo na usnuti…pak před spaním, teď dva dny chtěl v noci jen 2× a více spal, tak jsem taková nesva :mrgreen: ale kojim jen doma, venku nechtěl nikdy moc :D Mareček zuby nemá porad :D to se nenudis teda, mě to teprve čeká, peruje a klouze se po podlaze :mrgreen: dam ho na puzzle a za chvíli se někam doklouze

• načítám...
5617
16.9.22 21:28

Jojo, občas je mi smutno z toho, jak rychle rostou.Syn už mi brzo odejde na střední. A Anička taky brzo vyroste😉Tak bych chtěla zastavit čas😕

• načítám...
3555
16.9.22 22:20

@Ráďa 25 taky bych chtěla. Už jsou tak velcí. Jsem šťastná, že jsme samy :srdce: teď jsem se na něj byla dívat, spí na bříšku a jen jsem ho přikryla dekou. Bobek. Když se ztrácel v zavinovacce a teď ji má jako muchlak. On se s tím hrozně rád mazlí. Kdyt ji vytáhnu i na odpo spánek, to chodím s ním, tak kope nohama a rozahzuje rukama, primazlime se. Jak už tulí. Je lechtivej a jakou má radost ze se naučil tleskat :lol:
@Petrussee já jsem ráda, že mi ji vše, pije. Ale mléko doháním. Rok budou mít že se ani nenadejem. Mohl by ti více spát, když se hýbe, začne se unavovat. Já teď kupovala kombinézu na zimu, bundu, teplé kalhoty softshell všechno a větší, tonohrnu.. A koukám po botkach. Jsou to Teda pálky. Tak uvidíme, jestli se rozrostem a přibude.

• načítám...
1738
16.9.22 23:06

Ja koupila softshell bundu pro nas obe na netu od toho ielm coz je dost oblibena znacka. Na detsky asi dobry, ale na dospely je ten strih dost hrozny. Jsem nastvana a posilam to zpet. Sobe kupuji uz jen na telo a male jen levne veci, kde je burt, ze z toho vyroste. Porad mam ale nutkani kupovat ty boty dopredu. :zed: sama sobe jsem dlouho nic nekoupila.

• načítám...
motivi
17.9.22 01:31

@MILINKA35 malá dnes taky uradovala v kuchyni :mrgreen: měla sem radost kolik sme toho dneska doma spolu zvládly. Vždycky nás někde zavru kde potrebuju něco udělat a dam ji tam třeba batoh plný věci a ona to tahá ven, pak ji to zas naskladam zpět a jede znovu. :lol:
Už mě to konečně ta mateřská začíná bavit jak se něco děje a jen neleží a cely den nekojim :mrgreen:

• Upravit
motivi
17.9.22 01:39

Včera sem si konečně udělala radost a koupila sem i něco pro sebe na podzim a udělalo mi to velkou radost. Takže doporučuji :palec:
Softshell mam kombinezu tak ji o víkendu asi vyzkousime, ještě čekám až mi dojdou boty aby mohla kdyztak i venku stoupat a zkouset ťapat.
Pro malou až na výjimky už kupuji jen na Vinted, protože mi nevadí ze to zničí, nebo z toho hned vyroste.par peněz a některé věci se pořad daji poslat dal. Největší radost mam prave z funkčních věci jako je třeba merino, na to nedam dopustit, ale stojí ranec jako nové 8o takhle se dá ale skvěle ušetřit. :kytka:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100