Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka No u nas to trva tydny/mesice.. ale neni to uplne normalni. Pred tremi tydny doktorka tvrdila, ze do tydne ty horni zuby vylezou, ze jsiu uplne videt.. ![]()
Nekde jsem cetla, ze ten vypadek bude do pulky rijna, kdo vi. Objednavala jsem na Gigalekarne, tam uz neni, ale online jeste nekde sezenes.
@Bjetuš Lukáš má dole obrys 4 zubu měsíc a půl a nahoře cca 3 týdny a taky 4.
má to nárazove. Na dnešek pak byla noc horší, nechtěl ani lžičku do pusy. Nám pomáhá dologel, bylinky. Ale. Jinak prostě náruč a zaměstnat ho, odpoutat ho od bolesti. Takže se začínám děsit, aby mu nešly nějak zároveň. Na špičkách dole má úplně rudé bakulky
když ho to hodně bolí, tak kouše i pliny, různa kousátka x mě. Jak ho chovám, tak mám kolem klíční kosti malé modřinky. Až bude hodně zle, tak dám nějaký čípek.
@kambalaka My jsme měli dneska úplně stejnou noc
Asi do 2h se vrtěl a pak začal křik
Taky mě napadlo, jestli to nejsou zuby. Ale u nás nejde nic vidět. Jedničky dole už má prořezané a o těch jsme ani nevěděli
Já mám nějaké homeopatické čípky, ale ještě jsem nezkoušela. Jinak se prý už Nurofen začíná zase naskladňovat a už jsem slyšela od maminek tady v okolí, že mají zásoby v Teta drogerii
@MILINKA35 Broucek, toho ma teda taky hodne najednou
Kdyz si clovek predstavi, jak to musi byt neprijemny, je mi jich tak lito.. To matka priroda nejak nedomyslela ten rust zubu ![]()
@kambalaka u nás zuby narazove určitě to nema týdny v kuse.. teď ji lezly 4 nahoře zaraz tak to kousala vše na co přišla a občas protivna nebo pláč ale první jednicky u těch trpěla mnohem víc teda. Vždycky dam na noc taky tu camilliu a to mám pocit ze ji zabírá.. ale taky třeba ver a víra tvá té vyleci
viburcol cipky mám taky ty sem dala dvakrát a pokaždé byla úplně hyperaktivní a nechtěla spát vůbec tak už ji to nedavam
u nás zabiralo nositko..ale holt vydržet
tfuj tfuj
@motivi už jsem u nej byla tak 6× od té doby, co usnul
no to bude zase noc 🙈 a to má v sobě i tu camilliu i Calgel. Horečku naštěstí nemá, ale je celej opuchlej v obličeji, jak furt pláče, chudák ☹️️
@kambalaka drz se! Svenovi se takhle projevuje ryma, soply mu nikdy netekly ale ma zvetsenou nosni mandli tak ta zadni to trapi a nedokaze pak spat vleze. Takze prosedim cely noci na gauci s miminem v naruci ![]()
Jinak holky, nebojte se tech kousku, deti zuby nepotrebujou
A trochu daveni je v pohode, nauci se diky tomu co a jak je treba delat. Tady pro inspiraci Sven se vcerejsi veceri - sezral nakonec celou krabicku boruvek (200g), 2 vajicka jako omeletu a kus okurky. Zuby ma 3 (1 nahore a 2 dole uplne pidi zatim), ale tu okurku stejne drti vzadu dasnema. Ja jen doufam ze mu ten apetit vydrzi
No a jako bonus se zbytek rodiny uplne v klidu naji, protoze takhle sedi u jidla treba hodinu ![]()
@Latty já jsem včera otevřela balíček sušenek od Sunaru pro děti od 6 měsíců (pro první zoubky) a s hrůzou jsem zjistila, ze jsou úplně tvrdé, kousla jsem si a zase jsem je zavrela. Hugískovi jsem kousek ulomila a dala do pusinky, ale hnedka sahal po lahvi s pitím, tak si to v pusince rozmočil, ale teda vůbec se mi ta tvrdost nelíbí.
@kambalaka Mareček úplně v pohodě, oni jsou i ty piškoty od Hami tvrdé, to je dobrý na ty zuby prave, to nemůže byt úplně měkké
to by rozdrtili v rucicce..Mareček to dává bez pití, ale je to o zvyku, je to pro ne nové ![]()
@kambalaka Sven je ma taky, ony jsou tvrde schvalne. Kdyby byly mekci, ukousnou hned vetsi kus ktery by jim mohl zaskocit. Takze je spis odcucavaji a masiruji si tim dasnicky ![]()
@kambalaka tyhle mám a malej je s nima úplně v pohodě. Je fakt, že teď přišel na to, že zoubkama. Si kousek nahloda a pak jede dasnema. Taky jsem byla překvapená, ale jak píšou, pro první zoubky ![]()
@Latty to je super jedlik
malej se teď začal víc zapojovat do jídla, sice borčus, ale podlaha to snese. Tak. Ho to víc baví. Jsem ráda, že dává chleba s lucinou, pažitka a tak, vejce celé taky, tak mu udělám livanecky, či omeletu. Borůvky dávám jak kdy. Nemá s nimi malej problém, zácpa? Teď v týdnu vyzkouším pstruha, tak snad s tím bude v pohodě. Ryby mám ráda, tak musíme hned začít od mala.
Zkoušel jste někdo játra?
@MILINKA35 játra asi dlouho dávat nebudu, nemyslím, že by jí to něco dalo, stejně jako hříbky.
Včera semnou jedla venku makrelu, strašně jí chutnala.Dnes na oběd kuřecí vývar, dýně, květák, mrkev, petržel, ovesné vločky a tarhóňa.
@MILINKA35 taky bych je nedala, celkove vnitřnosti..ale my jsme v tom jídle takový pozadu
livance měl jednou zatím, chleba ještě ne, ale ryba Mareckovi chutná ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat