Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ráďa 25 toho se děsím, jestli ten můj malej tulivej mazlivej chlapeček jednou se mnou bude takhle mluvit, taky by se mi to nelíbilo, ale u nás by teda manžel zakročil. My se zase hádáme kvůli dětskému pokoji, který chceme Hugovi udělat po novém roce. Včera jsme byli v XXXLutz a pak v Ikey a mně se tam úplně nic nelíbilo. Zato manžel, ten kouká na praktičnost a ze by koupil plastové boxy a všechny hračky hodil do nich a zavřel by to do skříně. To já zas koukám na útulnost a manžel zase, ze jsem nepraktická 😁 no tak jsme včera měli výměnu názorů a jsem zvědavá, jak to vyřešíme.
Hugovi se přes svátky změnil trosku režim (asi těmi svátky). Dříve jsem ho ukládala ke spánku po obědě, teď mi vytuhne ještě před obědem. Ale pořád ho dávám jen 1× denně, aby pak večer kolem 19:30 usnul. Nechce spát v jeho postýlce, jakmile ho tam polozim, tak řev, přitom ještě do 11 měsíců to bylo tak nějak v pohodě, tak nevím, co to zase má za období. Spinká ted v moji posteli a já jsem u nej, aby se nedejboze nepretocil a nespadl z postele. Na postýlku ho už učit nebudu, to nemá cenu. Do nového pokoje dostane postel nízkou a větší se zábranou a já si tam k němu lehnu a když usne, tak odejdu a nebudu se bát.
Dneska jsem po dlouhé době dala k obědu místo skleničky jídlo, co jsme měli my - kuře na zelenině s rýží a chutnalo mu to moc 🙂 včera jsme měli koprovku s hovězím s knedlikem, ale to Hugovi vůbec nelezlo - nechápu, přitom děti mají rádi omáčky a jestě k tomu, když je sladká…
@kambalaka u nás rýži miluje.Dnes měla rajskou a trošku snědla taky, ale to jen kvůli teplotě. U nás už skleničky n nedáváme dlouho, jí to co mi a když vařím něco nevhodného, tak jí uvařím třeba jen polévku. Miluje špenátovou, čočkovou, květákovou, vývary.
@Ráďa 25 a cockovou děláš z červené čočky nebo z klasické hnědé?
@kambalaka z klasické, je to jediná polévka ze které se zaručeně pokadí a to potřebujeme ![]()
Tak se nám blíží první narozeniny. Panečku to uteklo. Jsme stále bez dudliku, chodíme jen kolem nábytku. Sedíme, mléko jsme upravily jen před spaním, kojení už měsíc nepotřebuje, ani podudlani. Zuby máme tři - dvě jedničky dole a jednu nahoře. Zatím žádný slovo. Občas ham. Jinak umí pouze mávat, a berany duc to udělá,. Do nového roku vám všem přeji mnoho úspěchů a úsměvů. Kajce především brzké uzdravení malého a Milince ať se rozdělení od muže povede co nejvíce v klidu. Vám co se vracíte do práce trošku závidím ale držím palečky. Ať se daří. Logo
My máme za sebou stěhování, takže i Silvestr oslavime vybalovanim, uklizenim a dodelavanim. Máma dneska poprvé měla cely den Marecka, zvládli to. Poprvé skoro po roce jsem byla bez něho. Užívejte klidu a pohody, u nás je to hekticky. Mareček se poprvé postavil dneska v postlylce, dala ho tam máma, my ji doma nevedeme.
A dneska spime všichni u našich. ![]()
Tak my oslavili rok, uff. Bylo to super a malej držel do 21:30h. Dort mu chutnal, ladoval se tak, až to měl ve vlasech a pořád mňam. Dostal i kachnu, zelí a br knedlík
spal na dnešek do 10 ráno
a je Teda vyřízený z Tatry 🤣 leze na korbu, vozím ho v tom, dává si tak věci a jezdí.
@kajka kajka jsem za vás šťastná kočko. Muselo to být vyčerpávající. Bartík je moc statečnej a ty jsi nejlepší máma
už bude jen dobře ✊ ✊ ✊
@MILINKA35 přeji všechno nejlepší a ať se daří dělat do nového roku jen ty nejlepší rozhodnutí! A musím teda říct ze teď když sem viděla
Fotku tak sem si té představovala úplně jinak!
Ses krásná ženská! A stres kvůli chlapovi který si té neváží nema cenu ![]()
Díky moc. Obracím se k lepším zítřkům 🤗
Tak strašně rychle to uteklo 😍
Hugovi v noci vyskočila horečka na 39,5 😳 🙈 takže jsme měli veselou noc. Navíc začal kašlat. Co se dává ročním dětem na kašel? Mate nějaké zkušenosti?
@kambalaka já dávám stoptussin. Je tam myslím 2 kapky na 1kg, rozdělit na 3 dávky. A pozor, dát mu to třeba s jídlem, jsou to ty dospělé a jsou silné. Mám to od dr
@kambalaka taky máme stoptussin, mě nic jiného v lékárně nedali, taky dávám, ale moc mi nepřijde, ze to pomáhá
my jsme taky porad nemocný, ale bez horecky, tak snad to brzy přejde, držte se ![]()
@kambalaka Na suchý kašel nám dali Sinecod kapky a na vlhký Mucosolvan. Tenkrát byl zas nějaký výpadek a nebylo moc z čeho vybírat.. A teď podruhé jsem dávala jen stopkasel a ten mi přišel super na to, že jsou to jen bylinky
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat