Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MILINKA35 Elli už právě chodí, občas zkouší běhat 😅 takže už by mohla i venku, mohla bych s ní na hřiště nebo tak. No chtěla bych tam zítra zajet, tak uvidíme 😁 dej pak vědět, jak jste pořídili 😁
@Nikča2020 dám. Já dostala typ od kámošky, že jsou boty dobré, příjemná obsluha a za příznivé ceny. Já usnula s prckem. Ten ještě chrupe v postýlce. No měl období, že se vzbudil k půlnoci a pak co hodinu. Trvalo to ale 3 týdny. Tak teď je zase na chvíli klid ![]()
Já taky chci pořídit první pořádné botičky, malá už obchází nábytek docela dlouho, teď už sama stojí a zkouší první krůčky. Venku na hřiště na houpačky se ty zimní capáčky už moc nehodí, špatně se v nich stojí. Zkusím obchod kde mají barefootovou obuv, jsem zvědavá, co mi doporučí.
Jinak holky už se vašim dětem někomu téměř nebo zcela prořezaly stoličky? Jak dlouho to tak trvalo? My bojujeme s oběma dolníma stoličkama a přijde mi, že to strašně dlouho trvá.. jsem netrpělivá, protože malou když to chytne, je to rodeo. Hlavně v noci je to pak náročný, než se zase uklidní,
@Sissela stoličky máme jen půlku a už je to asi 14 dní. Ze začátku měla 4 dny horečky a teď už jen rýmu. Zatím nám teda leze jen jedna.
@Ráďa 25 to je krasna panenka. Taky ten prerod pres rok vnimam se zvlastni nostalgii.
Mám dítě nespavé. Dneska uz ani po obědě neusnul. Zkoušela jsem ho v půl 8 uložit, ale marně. Řádí tu jak tajfun. Včera sice usnul po obědě, ale později po obědě a já ho po hodině a půl v 15 budila, aby večer usnul a stejně usnul až v 23:30 🙈 uz nevím, jak to dělat, asi ho přes den uz nebudu dávat spát vůbec anebo fakt nechám jen třeba 0,5 hodiny a vzbudim ho ![]()
@Sissela jojo malé se dva dny zpět ukazaly dolní a horní na jedné straně a čekám kdy se prorezou obě na té druhé straně. Už je to ostre cítit přes dáseň tak doufám ze zítra to uz klapne
registruju to tak týden co sem začala cítit hrboly přes dáseň, od té doby furt něco okusuje a občas je teda jak vřed
v noci parkrat brečí což na to taky nejsem zvykla ale úplná hrůza to u nás není
tak držím palce ![]()
Ty vado stolicky. Bart ma zatim jednicky a pulku dvojek a to je vse ![]()
@kambalaka kolem roka se ten spanek horší, umí zase nové věci a tak, četla jsem u odborníků na spanek, určitě přes den spat potřebuje, to tím nebude..co tak vidím kolem, lépe spi děti, co spi více přes den
Mareček má porad dva spanky, sice kratší, ale když má jeden, tak je unavenej, protivnej..každé dítě je jiné a i se mění ty období..mě se budim porad, spíše nespal než spal..teď je to lepší, vstává asi 3×, ale to se muže za chvíli zase změnit..usnul před 8 a už byl jednou vzhůru..
@kambalaka a nemůže toho spánku mít třeba málo přes den? Já už vím u nás ze málo spánku přes den nerovná se hodně spánku přes noc.. kolikrát je to horsi i to uspavani stojí za prd.. vím ze fakt minimálně potřebuje spát 1.5 hod Ale ideálně dvě hodiny po obědě.. tak jestli nema málo spánku ksyz ho takhle vzbudis.. jako chápu ze ho nenechas spát do 17 ze to pak asi neusne v normální čas.. ale nedávno si psala ze spi třeba dvě hodiny když ho mas v posteli nebo?
@motivi já jsem teď vyměnila spací pytel za deku a přijde mi, ze spí líp i sám, protože do té periny zaňuhňá. Já jsem zase četla, ze když se mi ho nedaří uspat 0,5 hodiny, tak to mám vzdát a zkusit to později. Usnul před ctvrt hodinou teď bez problemu 🙏 on se jinak rozčiluje, plácáte kolem sebe rukama a nohama mlátí o matraci, plive po mně dudlík a točí se na břicho. Zkoušela jsem ho dat takhle večer do kočárku, ale jakoby to tušil a neusnul mi ani v něm, tak jsem to hold vzdala a nechala jsem ho si ještě hodinu a půl pohrát a fakt jsem si ho nevsimala. On si pohrál a já ho pak dala spinkat a v pohodě. Hugíno fakt ale ta bdělá okna má strašně dlouhá. A ty odpoledne musím hlídat, jinak mi tu bude strašit až do půlnoci
@kambalaka ono to někdy je opravdu tak, jak už někdo psal, že když se nedá zavčas spát, tak pak chytne „druhý dech“ a nemůže usnout a má spoustu energie. Já myslela, že už to bylo u vás všechno lepší, že chodil spát kolem osmé večer a jeden spánek přes den.
@Janinac23 jo, bylo to tak. Měl 1 spánek denně po obědě a chodil spát v cca 19:30 bez problemu. Jenže teď mi začal někdy usinat už před obědem a tím si obed posunul. Ale odpoledne pak už neusnul ani v kočárku. Takže jsem dala spát klasicky po 19 hod, ale vůbec to nefungovalo a najednou usíná později
nezmárek je to 😁 ale nejhorší je, ze on mě večer vůbec nepotřebuje, jako by tušil, ze když jen by začal knourat, tak bych ho dala spát. Najednou ho začnou zajímat hračky, které ho přes den vůbec nezajímají a zkoumá věci, kterých si přes den ani nevšimne 😁 jako nechápu to
@kambalaka malej mi spí 🙏 teď pěkně. Celou noc v postýlce. Ale někdy usne i až o půl 10 do cca 8 ráno a někdy jde dřív a je dřív vzhůru. Ale je v postýlce. Včera třeba spal 3 hodiny před očkováním. Večer měl teplotu, tak jsem dala čípek. Jinak má 10,5 kg, takže ideál. Litá jak raketa a má 80 cm. Prorizla se mu prava 2 ka dole.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat