TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6697
10.1.23 19:03

@kambalaka u nás pravidelnost moc není, vstává různe, ale většinou kolem 7 a chodí kolem 8..budi se tak 4× :roll: a přes den má většinou dva spanky..ale dneska měl jen jeden spal dopoledne od 10 do čtvrt na 12 a to je vše, takže teď už spi..takže bude vstavat kolem 6

• načítám...
472
10.1.23 20:23

U nás dnes roční prohlídka, 10kilo rovných a 71cm. K tomu dvě očkování a teď už začíná být protivný. Jinak jsem zjistila že mu vadí doktor. Jak ho vidí začne řvát. Sestra ikdyz ho Pichla tak to ustál, ale jak pak zas přišel doktor tak zase řev.

• načítám...
5617
10.1.23 20:26

@Logodice U nás dvě nedávají, máme si přijít za měsíc

• načítám...
472
10.1.23 20:31

My teda dvě máme už asi potřetí. Příště už zbývá jen jedna. Máme jedno povinné a jedno dobrovolné. Zatím to vždy nesl dobře. Jen dnes pořád pije. Už vypil 8 x150ml čaje. Většinou dá jen tři. Teď už je unaven a leží. Snad brzy usne.

• načítám...
1115
10.1.23 20:49

U nás je to s denním spánkem jak kdy. Někdy spí jednou, někdy 2× 😅 když spí jednou, tak spí naštěstí po obědě. Ráno teď vstává kolem 6:30, ale je hodná, pustí si kolotoč a ještě se válí :D

Holky, ale čištění zubů je u nás hrůza, připadám si vždycky jako matka tyranka. Ona si je nechce nechat čistit, pořád mi odstrkuje ruku, pere se a má celkem sílu. Tak jí musim položit na záda, její ruce si dám pod nohy a jedu. No samozřejmě řve jak tygr, já jí u toho vysvětluju, že čisté zoubky jsou důležité a jaká je to statečná holčička. Potom se zvedne, dám jí její kartáček a ona se ke mě jde pomazlit a já jí utěšuju. Jsem zvědavá, kdy se to zlomí. Ještě jí to vždycky přejedu jednosvazkovym nebo mezizubním kartáčkem 😅

• načítám...
472
10.1.23 21:01

@Nikča2020 a nebolí jí to? Nebo ji jen vadí ten kartáček v pusině?

• načítám...
1115
10.1.23 22:10

@Logodice nepřijde mi, že by jí to bolelo, ale je fakt, že zuby jí rostou. Ale snažím se být fakt jemná, netlačit. Čistím si i já před ní zuby nebo s ní. Má i svůj kartáček, kterým si tam rejdí. Já jí čistím curaprox baby, ty štětinky má fakt měkkoučký.

• načítám...
motivi
10.1.23 22:55

@Nikča2020 u nás je to na zavolání socialky jakým způsobem rve :D máme stejnou pozici - leží mi mezi nohama, ruce rozpazeny, ty držím stehnama a rve jak kdybych ji trhala hlavu :roll: ale nejede přes to vlak.. ještě sem neslysela o nikom kdo by měl trauma z čištění zubu, ale znam x lidi co mají trauma ze zubařů protože tam od malička chodili jen kvůli vrtání a bolesti :nevim: u nás vím ze ji to neboli ale proste nesnáší když chci dělat něco co ona zrovna ne :lol: má svoji hlavu no.. když manžel drží telefon s YouTube tak kouká a nerve :lol: bohužel většinou doma není v tenhle čas takže rve :lol:

• Upravit
motivi
10.1.23 22:57

Jinak teda včera se začala u snídaně dusit kouskem jídla. Tak to mě teda dokonale probudilo aniž bych si musela dat kafe 8o doufám ze se to už nikdy nebude opakovat :zed:

• Upravit
5617
11.1.23 06:49

@motivi Uf teda, u nás jí naštěstí čištění nevadí. Prvně jí čistím já a pak si ještě hraje sama. Něldy je teda pasta všude :D
Jednou se mi dusil syn švestkou. Manžel má záchránářský kurz, ale prostě byl v šoku a jen řval a zmatkoval. Musela jsem zasáhnout až já a to už byl úplně modrý. :( Jednou jsem na jedné akci viděla v kočárku Mimi, úplně modré a v puse šňůrku z nějaké knížky. Pomohla jsem mu, maminka opodál vykecávala a vůbec si toho nevšimla. Potom na mě začala řvát, proč jí šahám na dítě :roll:

• načítám...
1115
11.1.23 08:14

@motivi tak jsem trošku sobecky ráda, že v tom nejsem sama 😅 po každý zkouším nejdřív po dobrém, říkám jí u toho říkanky nebo zpívám. No stejně to moc nepomáhá, odhání mě stejně :D tak pak přistoupím ke stejnému kroku jako ty :D viděla jsem na instagramu profil dentist for small a co jsem tak viděla byla hrůza. Takže radši chvilku kleště, než zkažený nebo vypadaný zoubky

• načítám...
7611
11.1.23 09:22

Hugovi čištění nevadí, naopak vidí kartáček a už otevírá pusu. Ale já čistím zatím jen vodou, pastu zatím nepoužívám.

@Nikča2020 Hugo v postýlce vůbec nechce spát. Nevím, čím to je. Večer každou hodinu až do půlnoci ho chodím uklidňovat. Jakmile si ho vezmu do náruče, tak se uklidní, usne a já ho zas polozim. No a za hodinu zase :roll: o půlnoci si ho beru k sobě do postele, abych se vyspala. To stejné je odpolední spánek. Když spinká sám v postýlce, tak se za půl hodiny probudí a pláče - rozhazuje rukama a nohama a je k neuklidnění. Teprve, když si ho vezmu do náruče a polozim k sobě do postele, tak se uklidní a spí dál :roll:

Hugo začíná zlobit, musím mu začít nastavovat hranice, ale fakt nevím jak. Vzdycky vezme lahvicku s pitím a třískne s ní o zem - dělá to schválně. Vzdycky na něj zvýšíme hlas a udělám tytyty, ale má ze mě srandu. Když to udělal už po několikáté, tak jsem ho už i plácla po ruce, ale strašně se tomu smál 8o tak já asi nevím, jak na nej 8o nechci ho plácat, ale on má ze mě vrtuli :roll:

• načítám...
motivi
11.1.23 09:41

@Ráďa 25 to ses dobra zes tak zareagovala a všimla sis cizího dítěte :palec:
Mne nechava chladnou takový to daveni během jídla, to třeba moje Mamka vždycky začne už jestli malou nema placnout do zad. Ale vzdcyky si s tím poradi, ale teď to bylo fakt ze se snažila a pak už bylo jen ticho a placala kolem sebe rukama, vyvaleny oči. Tak sem to z ni musela “vymlatit”. Já sem zdravotnik, Ale sem rada ze sme si s manželem pořídili on-line kurz první pomoci u děti protože sem víc vklidu ze víme oba dva.. člověk teda neví, jak bude reagovat když v té situaci je.. třeba zazmatkuje, ale to vědomi ze člověk ví, co má kDyztak dělat mě uklidňuje.

• Upravit
motivi
11.1.23 09:46

@Nikča2020 neboj, nejses :D. Malá má svůj kartacek a tím si smrdla sama a pak nastupují já :D
Jojo, já těch zkažených dětských zubu viděla dost, dokonce malou zubní náhradu u 4 lete holcicky protože měla ty zuby tak zkažené ze to museli vyrvat a aby se naucila mluvit tak ji museli udělat protezku.. a to není o těch dětech Ale o rodičích kteří na to kašlali, nebo prave si řekli “no tak ona nechce, ona brečí, asi ji to bolí..” takže dvě minuty denně hrozného řevu - sem s tím naprosto vpohode :lol:

• Upravit
motivi
11.1.23 09:55
Hugo začíná zlobit, musím mu začít nastavovat hranice, ale fakt nevím jak. Vzdycky vezme lahvicku s pitím a třískne s ní o zem - dělá to schválně. Vzdycky na něj zvýšíme hlas a udělám tytyty, ale má ze mě srandu. Když to udělal už po několikáté, tak jsem ho už i plácla po ruce, ale strašně se tomu smál 8o tak já asi nevím, jak na nej 8o nechci ho plácat, ale on má ze mě vrtuli :roll:

Neříká si tím spis o pozornost? Malá tohle děla když se ji moc v tu chvíli nevěnují, (což neříkám ze se Hugovi nevenujes), ze třeba uklizim nebo někomu odepisuji na telefonu a ona si zrovna sama nehraje.. takže se ji snažím přivést na něco jiného.. tytyty u nás taky nefunguje tomu se jen směje :D takže spis vysvetluju 150× dokola jak kolovratek. A pořad sem si říkala, to než to pochopí tak mi z toho přeskočí, ale fakt oni už hrozné vnímají.. minuly týden po prebaleni ji říkám “tak vezmi tu plinu a jdeme to dat do kose” a ona ji vzala a šla se mnou. Dneska už ji jen řeknu “jdi to vyhodit do kose” a jde sama :pankac: fakt sem každý den překvapena kolik věci mi rozumí a vážně mi to podá nebo prinese.. takže to mě v tom utvrdilo ze i když si myslím ze si tady vykládám sama se sebou tak už hodně věci dokáže nasat a pochopit :palec:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100