Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka Mareček není od půl roku v postýlce, je s nami, vůbec nám to nevadí
nechám ho tam do 2 let a pak půjde do pokojicku..je to normální, to vztekani a tak je období..Mareček se taky trochu vzteka, když něco chce..teď má ještě máma období a chce furt nosím, no nejsem tvrdá, je zavislak, tak ho porad taham
..hraje si jen, když sedim vedle..tak holt dělám věci, když spi přes den a když je doma tatínek nebo jde večer spat
proste to je období a přejde, jednou nám to bude chybět ![]()
@motivi já se mu fakt venuju. Tohle dělá, když mu strkam jídlo do pusy. On si umí vzít lahvicku a napít se sám bez problemu, ale někdy s ní naschvál během jídla tříská o zem. A to jsem u nej a zrovna mu třeba zpívám nebo povídám, takže určitě to není v době, kdy si ho nevsimam. Si asi budu muset přečíst manuál “Jak vychovat dítě” 😁
@Petrussee já mám v plánu ho brzy odlifrovat k němu do pokoje. Koupíme mu nízkou postýlku a když mě bude volat, tak si k němu na chvíli lehnu než usne a pak v klidu odkráčím. Snad si to nemaluju moc růžově 😁 mně by to ani tak nevadilo, ale máme vysokou postel, která mi je po zadek a nemůžu ho tam nechat ani chvíli samotného. Navíc za chvíli k nám přibyde další mimčo a co pak budeme dělat? Spát ve čtyřech? Teda v pěti vlastně, s námi spí v posteli i pes 😁 a toho už to v 11 letech neodnaučíme 😁
@kambalaka on dostane taky tu postýlku, zkusím ho tam dávat na odpoledne, aby si zvykl, v noci ne, protože proste se furt budí, 1× má um, pak ho 4× kojim..a to bych se uchodila, kdybych každou chvíli tam litala..taky máme vysokou, 2× spadl..ale teď už čeká než přijdu, holt chybama se člověk učí..
takže je v posteli a ja v obýváku
mimco das do postýlky vedle
ty malý tak nevnimaji, Mareček až od toho půl roku je vycurany a vymysli si, teď řve pomalu jen, když tu postýlku vidí, natož, aby tam spal
takže ji máme jako zabranu ze strany..
@kambalaka já myslim, že zatím je nastavování hranic zbytečný, zatím tomu děti nerozuměj. Ale chápu tě. Dělám to jako @motivi vysvětluju jako idiot dokolečka dokola
ale nebudu lhát, občas nervy ujedou a řvu. Bít jí taky nechci, protože to dítě to prostě nechápe. Nejvíc běsná jsem když “ubližuje” naší psici. Ona jí jako vědomě samozřejmě neubližuje, dělá ji malá, ale pak jí najednou chytne za kůži a nechce pustit. No ale to ví, že nesmí a pak se k ní tulí a dává jí pusinky 😅 ale v týhle situaci se nejčastěji neudržím a řvu. Amy by Elle nic neudělala, ale pak se klepe a bojí se jí, neni zvyklá na takovýhle zacházení a je v tom dost citlivá 😅
Oni zkouší co jim dovolíme. Třískání ovladači a lahví u nás skončilo, když jsme na to začali reagovat. Teď řešíme chování ke starší dcerce.Ona Aničku hlídá a když jí nechce půjčit třeba mobil, tak jí Anička kousne, nebo plácne😁Ale dělá to jen jí
@Ráďa 25 Mareček ničím netriska, on si sedne a začne kopat nohama a rvát
, ale telefon chce taky, hned jak ho vezmu do ruky..po tom jdou snad všechny děti
klíče, telefon, ovladač, vysavač, nabijecka…a někdy hračka
, ale nekouše, ale on nemá moc čím, má 3 zuby dole, ten třetí je ještě mini ![]()
@Petrussee na to, že jsi nechtěla dítě v posteli a teď do dvou let až? Jako neodsuzuji to a je to každého věc. U nás to nejde, nemám jen jedno dítě, tak je to jina situace. Ale bylo to dříve taky šílené v noci, ale vydržela jsem a teď si malá spinká přes den i v noci sama, neříkám že se v noci nevzbudí..
Držím pěsti, ať se ten přesun ve dvou letech povede ![]()
@Janinac23 já zase říkala, ze dítě do postele nikdy. No a mám ho tam 🙈 já bych se jinak nevyspala, byla bych u nej co hodinu
@kambalaka máme to stejně. Já teda s malou spavam asi od 2. Dne co sme byly doma. Zjistila sem ze je hodně kontaktní a potřebuje se někoho dotýkat.. nejdřív me to stvalo a pak sem si říkala proč vlastně. Teď ji dáme večer do postýlky, většinou se kolem pulnoci ksyz jdu spát začne vrtet tak si ji vezmu rovnou k sobě a spime až do rána
takže proč si to budu komplikovat nějakým vstavanim v noci k postýlce když můžeme spát všichni spolu ![]()
@kambalaka já taky bývala co hodinu u malé, v nejšílenější období to ani hodina nebyla, ale vydržela jsem a teď jsem ráda
@kambalaka ale jak říkám, nepřijde mi na tom nic špatného, že je dítě s rodiči v posteli, když to nikoho nijak neomezuje, tak proč ne. Já musela hodně řešit, že mám ještě jedno malé dítě a ze začátku, když jsem musela malou uspávat aktivně, tak syn musel být sám v obýváku a poměrně dlouho a to jsem nechtěla. A taky mají samozřejmě úplně jiný spánkový režim, tak nešlo si jít lehnout s oběma. No naštěstí to mám za sebou a teď už se těším až oba budou spát jen jedenkrát za den a bude trochu víc možností na výlety atd.
@Janinac23 no jo, jenže já vydržela k němu vstavat po hodině skoro do 11 měsíců a pak jsem už řekla, ze na to prdim, protože jsem byla furt nevyspalá. A teď první trimestr, co jsem teď těhotná, jsem to doslova protrpěla, protože jsem byla mega unavená, takže jsem si ho vzala do postele a bylo. Ale on teď beze mě nemůže být 😁 jakmile si ho dam k sobě, tak mě začne osahávat a drží se mě za flígr, abych mu neodešla 😁
@Janinac23 no to samé čeká mně. Taky mi vyhovuje, ze už spí jen 1× denně a je více možností. Protože to bylo furt naplánovat cestu autem v době jeho spánku nebo když jsme šli na návštěvu, tak abychom odešli, protože už je zase čas spánku… no hlavu toto
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka jo pardon, nějak ses mi u toho předchozího neoznacila ale hádám zes pochopila ze reakce o hugovi je na tebe