Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
U nás cisteni zubu jde, ale strihani nehtů je masakr, to je jak kdybych mu strihala prsty
![]()
@kambalaka tohle naposled měla když začala lozit tak pořad chtěla trénovat.. ale tohle už sem teda dlouho nezazila
usnula ve 4:45 a v 6:40 už zas vzhůru
a furt tady lita. Já už se těším na spánek, dneska jdu s ni ![]()
He, tak jako bonus, dnes mi přišla domu výpověď z práce pro nadbytecnost, cela firma končí. No tak ja půjdu na další rodičovskou, ale přijdu o mateřskou, to mě trochu štve
@kambalaka to se nedivim, jsou to pekne penizky. To se vypocitava z ceho,.kdyz se prechazi z materske na materskou? Nedostanes tak nahodou odstupne?
@kajka kajka já budu přecházet z rodičovské na rodičovskou. Na mateřskou už nebudu mít nárok, protože tou dobou už budu nezamestnaná. Takže předpokládám, ze ukončil rodičovskou za Huga a začnu pobírat rovnou novou rodičovskou na Beátku. A zbytek nevyčerpané rodičovské za Huga by mi měli pak proplatit.
@kambalaka já to nevím určitě, ale tam je podle mě nějaká doba, kdy sice nejsi zaměstnaná, ale nárok pořád máš. Jestli ta firma ještě bude, tak si myslím, že bys na to mohla dosáhnout
@Janinac23 ta firma se ruší už teď, takže ta firma už pak nebude
Holky, Matymu teď rostou horní řezáky a má je celkem daleko od sebe
Je to normální?
@kambalaka Teda s tou prací je to na nic
Ale teoreticky bys měla nárok na odstupné, ne? ![]()
@wendelina30 u mých dvou dětí jsme také měly dost od sebe ale časem se upravilo a druhé zuby už jsou pak větší, tak se neboj.
@wendelina30 Jojo, dostanu odstupné 3 měsíce. Jako mně to nevadí, stejně jsem se tam neplanovala vrátit, spíš si musím zjistit, jestli mám nárok na mateřskou, jestli se na mě vztahuje 180 denní ochranná lhůta, nebo jestli půjdu rovnou na rodičovskou
@kambalaka to mě mrzi.. já takhle dostala výpověď kvůli insolvenci firmy když sem byla ve 2.měsíci
tak to byl tehdy stres co jako budu dělat.. nakonec sem si práci ještě našla takže sem materskou dostala.. tsk držím palce ať tam tady ty výjimky a ochranné lhůtu nějak procpes a mas nárok ![]()
Holky, to je fakt strašné toto. S tou prací. Mě už jen naštvalo to, že jdu pro rodicak na pracák a jsem tam hlášená. Taky jsem přemýšlela, jestli si ho nenavysit, kdo ví co vymysli vláda. Aby nám to nezkratili a nepřišli jsme o ty peníze, tak jak to byvalo.
@Logodice Děkuju
Třeba se mu ta mezera ještě zmenší. Teď vypadá tak vtipně ![]()
@kambalaka No snad ti to s mateřskou vyjde 🙏 Přijde mi to dost nespravedlivé, přijít o ni tímto způsobem ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat