Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi já mám vyzkoušené snad všechny plenky na trhu 😁 DM a Rossmann jsou fajn oboje na doma přes den, když můžu častěji přebalovat. Když jsme někam cestovali, už jsem dávala Pampers, protože Rossmann nám na delší cestu nevydržely a protekly. Přes den jsem hodně používala i Albert a ty jsou teda taky fajn. Na noc jsem pak dávala Pampersky, ale poslední dobou mi protékaly i ty, tak jsem přešla na ty noční (černé) kolorky a fakt super. Jsou i noční Pampers plenky, ale ty jsem jako jediné zatím nezkousela. Hlavně ty noční Pampers jsou jen kalhotkové a ty nám zatím moc neseděly, ale zkusím je později, dam jim ještě šanci. Precijen ta postava miminek se mění.
Bart kadi na nocniku od 8. mesice. Zacala sem ho tam na tip nejake z Vas davat v podstate hned, co zacal sedet. V drtivy vetsinre uz kadi vyhradne tam, do plen jen vyjimecne. Samozrejme si jeste nerika a kdyz ho tam nedam, tak se po nejaky delsi dobre pokadi i do plen, jakoze genialita se nekona
. Uz tam ale vydrzi sedet i kdyz u nej celou dobu nesedim. To je fajn.
Jeste sem dostala tip koupit vetsi velikost plen, ze te moci udrzi vyrazne vic, tak asi zkusim i to. On se taky neprocura. Veci ma naprosto suchy, plina to drzi. Vadi mi ze, kdyz na nej sahnu, je vlhkej nebo mokrej na kuzi pod plinou. Na to nejsem teda pres den vubec zvykla a vadi mi to. Rikam si, ze to musi bejt strasne neprijemny v tom lezet.
@kajka kajka taky to můžeš zkusit, ale nám by větší plenky asi nesedely, byly by mu volné a určitě by mu taky protekly někde bokem. Já myslím, ze ty noční plenky jsou k tomu určené, jsou prostě silnější
více toho proberou
@kambalaka já teď na noc používám Huggies a spokojený. Je fakt, že malej už v noci nepije nějakou chvíli. Ale někdy to váží, jak píšeš.
Akorát si natáhl vecerku. Mezi 21-22 h. Prostě nepůjde dřív… Ale zase spí do půl 8 a v postýlce téměř celou noc. Kolem 6 jsem vzala a před 8 jsme vylezli.
@MILINKA35 Hugo poslední dobou usíná ve 20hod nebo krátce po 20hod. Kolem půlnoci se budí a já si ho beru k sobě do postele - to je spokojenej a hned zas usne. Kolem 5 ráno se budí znovu na mléko. A pak tak z 80% ještě usne. Dnes jsme vstavali v 8:15
jsem úplně čučela - skoro rekord 😁 jinak většinou vstavame kolem sedmé
Brzké ranni pozdravy
naše slečna se rozhodla v 1:15 ze nebude spát.. a od té doby jsem se snažila ji asi do 3:30 uspat.. neúspěšně
takže teď tu sedím na podložce, ona si hraje a já surfuju
co to jako má být? Proč děti nenávidí spánek?
Tak ať mate veselejší start dne ![]()
@motivi dobré ráno, tak snad jste usnul holky. Malej šel spat před 22 h a ještě chrní. Tak jsem ráda.
Holky, s těma mimcma je to šílený. Slyším, jak je to těžké, jak to pořád nejde a teď mi známá psala, že se mimcu nevyvíjili kosti a přišli o to v 5tem měsíci. Děkuji tomu nahoře, že jsme to dotáhli donzdarneho konce, je zdravej az na exem, a pár hemangiomu. Nedokážu si tu ztrátu představit. Kamarádka 3× pptratila, vždycky ve 3tim měsíci. Mají zazadano o adopci. Snažili se 4 roky umělé, nic. 3× přirozeně a 3× konec. O to víc si vážím každého dne a víc a víc miluju toho svého bobanka ![]()
@MILINKA35 je to tak. Muze se toho tolik podelat, ze je fakt malej zazrak, kdyz je ditko v poradku. ![]()
@motivi taky občas mivame tyhle stavy a noční okna, ale už to není tak často jako dřív - naštěstí. Poslední dny mi Hugo spinká dobře - díky bohu. Ale je to tím, ze ho mám v posteli. Usnul ve 20:15, pak se o půlnoci vzbudil a šílenej řev, tak jsem mu dala mléko a šel ke mne do postele, pak hned usnul a v 6:00 další mléko. Teď ještě dospáváme. Já si potichu čtu, abych ho nevzbudila 😁 jakmile bych ale odešla, tak je hned vzhůru
@MILINKA35 je to hrůza, včera potratila moje kamarádka v 16.týdnu. Bylo vše ok a najednou psala, že je v nemocnici a že potratila
v tu chvíli jsem si uvědomila, jaký mám štěstí, že mám zdravou holčičku, že to není samozřejmost ![]()
@Nikča2020 přesně tak… Jsem šťastná za to, jaké jsem sama měla štěstí. I když jsem byla 2× v nemocnici. Jednou ve 24 tt a pak 34 asi… Njn, jsem uklízela, myka okna, záclony, jen abych se zabdecila a nelezla mi matka nahoru. Dnes to vidím jako největší blbost v životě a jsem vděčná, jaké jsem měla štěstí.
@Nikča2020 a i kvůli tomu mi jsou úplně jedno nějaké tabulky, že někdo chodí, zbavil se plen atd.. Prdim na to z vysoka. Miluju ty chvíle večer, jak se tuli, než jde spát atd… Před den mě kouše, spodní dvojky jsou venku
i když mám modřiny od jeho kousnutí a jak na ně budu vzpomínat, až mě nebude potřebovat.
A jsem ráda zde, ve skupině, za rady, co je vyzkoušené, než utrácet kde co. Viz Ráďa… Syrovátka na exem… Stojí malinko, vydrží to a malej je po tom ok. I když od toho očkování teď je to horší a zjistil, že se může podrbat. Bojuji na nohách, ale lepší se to. Hold mu držím ruce nebo něco do nich.
A čištění zubů? Jak to bylo ok, tak s tím začal bojovat ![]()
@MILINKA35 jo, čištění zubů je i u nás boj 😅 pokaždé zkouším po dobrym, ale pokaždé to skončí tak, že jí musim položit, a stehnama jí podržet ruce 😅
Taky už neřeším, jestli jiné dítě v Elly věku umí už jíst samo, chodit na nočník, dávat kroužky na tyč nebo má jiné dovednosti. Ona to bude umět taky až bude chtít
a jak píšeš, to když se ke mě přijde pomazlit, je stejně nejvíc a užívám si to dokud se mazlit chce ![]()
@MILINKA35 taky máme exem, musíme to trochu zlepšit, aby dostal očkováni, které ho pak zhorší
dělám ovesne koupele, máme krémy z kožního, prirodnejsi, žádné kortikoidy a za ne jsme nic nemuseli platit, vždycky nám je namichaji, ale ty potraty a tak jsou časté, kamarádka teď byla na umělém, tak čeká na test, snad jim to vyjde, těch peněz, to je šílený
kdyby třeba byla starší, tak bych řekla, ze ji ujel vlak, ale snaží se od 23 a je ji 26 ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka tak to je dobrý tip s tema plinama. Asi zkusím. Mne de teda občas procura jak bokem nohavici
asi jak se u toho vrti nebo nevím
jinak normálně mám buď z DM nebo ty z rosmann a vpohode do rána vydrží když už teď nepije v noci ale někdy to má plné už ve 23:30 když jdu spát a to vzdcyky jeci když ji prebaluju
by člověk řekl ze za ten rok si zvykne
jinak ji teda zkouším dávat na nočník a rve na něm
vydrzi na něm sedět jen ksyz ji dam do ruky telefon nebo ovladač Ale nic do nej neudělá, jen se zvedne, jde pryč a pak to pusti na zem