TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7479
9.7.11 12:07

Ivet já ten dudlík budu brát jen pro jistotu. Oni to nemají rádi nikde, ale když miminko dáš k sestřičkám, tak pokud mimča pláčou, vrazí jim ho taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 12:09

Beru, tak budeš kompletně vybavená. Copak kočárek, stejně asi hned nevyrazíš, ale autosedačku potřebuješ už při cestě z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
9.7.11 12:13
krmar píše:
Beru, tak budeš kompletně vybavená. Copak kočárek, stejně asi hned nevyrazíš, ale autosedačku potřebuješ už při cestě z porodnice.

holky já sebou taky beru dudlíky,mám je už zabalené v takové brabičce na dudlíky,tak snad vydrží čistý.ale dávat ho budu fakt až ke konci než nás pustí-ale je fakt že sestřičky to sice nerady vidí-že to mate miminku twchniku kojení,ale pak sami jim ho dávají :lol: no právě,šlo mi spíš o tu autosedačku,aby sme měli jak odjet z porodnice.kočárek sme nakojnec yřešili tak,že mi známá půjčí korbičku na sporták co máme doma-ten Peg Perego budeme kupovat až na podzim,je toho ted moc na placení,navíc do toho nám odešel sporák,takže se musí koupit to no :roll:

navíc já vím,že by se s malým mimi nemělo nikam moc chodit,ale jak je přítel furt pryč,tak nějak jít ven se starším musím,to samé nákupy a venčení,takže my kočárek od začátku potřebovat budeme :oops: ikdyž už vifím ty pohledy některých lidí,že hazarduju se zdravím,ale co si má člověk počít že? :nevim: doma mimi nechat nemůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 12:22

Beru, ono pokud je počasí ani ne moc horko, ani ne moc zima, tak se hned ven může, já ji taky hned vystrčím alespoň na chvíli na dvorek, ale jak bydlíme na vesnici, každý ti hned leze do kočárku a tomu bych alespoň ten týden - 14 dní ráda zabráníla. A jinak máš pravdu, 3 letýmu dítku sotva vysvětlíš, že nemůže jít týden ven. Navíc to fakt podle mě není ani nutný.

Tak to je teda pech, že Vám do toho zase naskočej další výdaje. Tak to perego už budeš moct koupit jen jako sporťák. Hlavně, že máš do čeho prďolu dát. To je kámoška hodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.7.11 12:34

Mozna, ze si dudlik taky nabalim :mrgreen: :mrgreen: Jinak nase doktorka nas vyhani ven hned po propusteni z porodnice :-) za jakeho koliv pocasi :lol: no a tuhle jsem se hadala se znamou :cert: ze jako bude sest nedel doma 8-o kazdy na to mame svuj nazor, ale tohle mi prislo dost. udelala to takhle s prvni dcerou a byla potom stale nemocna :cry: nakonec priznala chybu, ale udela to tak znova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
9.7.11 12:40

podle mě je blbost sedět šest neděl doma…třeba do parku nebo tak klidně s miminem můžem,když máme letňátka…kamarádce doktorka řekla,že nemá jen chodit do nákupních center,dokud nebude malý naočkovaný…já teda na procházky s prdíkem chodit normálně budu…
a dudlík nechám doma,kdyby sme ho nutně potřebovali,tak ho přítel donese do porodky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.7.11 12:42

Jeste, ze u nas nejsou nakupni centra :mrgreen: :mrgreen: ale treba takovej Lidl a tak sem chodila normalne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
9.7.11 12:48

já bydlím ve městě…lídl mi nepřijde špatnej…nebo třeba billa,penny…to jsou obchůdky…mini mimi se nemá brát ,kde je velká koncentrace lidí,třeba globus nebo u nás igy centrum a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.7.11 13:18
peggyska píše:
já bydlím ve městě…lídl mi nepřijde špatnej…nebo třeba billa,penny…to jsou obchůdky…mini mimi se nemá brát ,kde je velká koncentrace lidí,třeba globus nebo u nás igy centrum a tak…

U nas nic takoveho neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 13:27

Já počkám po šestinedělí akorát na zoo (nebo jiné výlety). Do obchoďáků nejezdím vůbec, to už nějakej rok zajišťuje jen manžel a do obchodu u nás (malej pulťák na vesnici) zase už začal chodit syn, takže obchody mám vyřešené. Ale nechodit vůbec ven 6 týdnů je s prominutím asi blbost. Navíc druhé děti jsou už tak nějak víc (nebo dřív) otloukané, než ty první. Za prvé zkušenostma maminek a za druhé prostě tím, že ty první dítka mají taky nějaké potřeby a člověk je o to nechce ochudit. Většinou dobře funguje, když se miminko podřídí staršímu sourozenci, než aby všichni a všechno podřizovali miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.7.11 13:52

ahoj holky, tka jsme doma :-) ze začátku byl manžel docela rozpačitej, ale nakonec dobrý, ukazovali jsme si i úlevové polohy a jak mě má masírovat a tak, takže myslím, že se mu to docela líbilo, dozvěděli jsme se i pár nových informací a celkově to bylo fajn, bylo nás tam 7 párů…ptala jsem se i na tu hlenovou zátku, tak mi říkala, že přenášet určitě nebudu a že to klidně tedy muže přijít o 2 týdny dříve, protože většinou prý zátka začíná odcházet až ve 38.tt. Vedla to PA co jsem u ní cvičila, dělá u Apolináře…myslím, že to bylo fajn, že jsme šli :-)
jinak koukám probíráte dudlíky, já teda zatím od nikoho neslyšela, že by to neměli v porodnici rádi, dokonce známá co rodila nedávno v podolí, tak říkala, že když ho zapomenu, tak tam i mají jejich, já si je vezmu, ale taky je zatím nemám vyvařený…a co se týče šestinedělí, tak šestinedělí je pro maminku a ne pro mimino, znamená to že za těch 6 neděl by se měla zahojit a zbavit všech očistků a dávat pozor aby nechytla nějakou infekci, ale vůbec se netýká mimina ani toho, že by mimino nemělo chodit ven…bych řekla, že to zas někdo něco překroutil :-) jak to tak bývá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
9.7.11 13:54

Holky, tak to ja bych teda nesnesla, aby mi sestricky davaly prckovi dudlik, to nejak nechapu. A vy tam davate miminka k sestrickam? Ja chci davat dudlik, az bude ustalene kojeni, snad se nam bude darit, moje mamca mela problemy s kojenim, proto se toho trosku bojim. Jinak hodne lidi tady dudlik nedava, ale podporuji deti v tom, aby si cucaly palecek, no, to jak vidim! :cert: Ono to je roztomile u maleho mrnouska, ale kdyz pak vidite 7 lete dite neustale s palcem v puse, to je teda neco :cert:.

Jo a jeste jsem si vzpomnela, hodne holek mi radilo vzit do porodnice pevne papirove kuchynske uterky, ze pry jsou dobre na utirani po sprse, dobre saji, je to setrnejsi a vsechno se nezaspini. No, sama s tim zkusenost nemam, ale pro jistotu si je taky beru, tak to jen tak jako tip :-).

My pojedeme dneska na nakup a pak dodelame drobeckovi pokojicek, pripravime postylku, ale poradne ji prykryjeme, aby se na ni neprasilo. Co myslite, je to brzo, kdyz se na to nebude prasit? Budeme mit i kosik, ale do postylky ji obcas budu davat pres den. Chtela bych to uz mit hotove.

Jitus, tu pout ti zavidim :palec:. Jsi mi pripomnela, jak moje mamca byla tehotna se mnou, taky se chystala na pout, ale bylo ji nejak divne, tak nesla a pak ji praskla voda… No co, ja jsem tam chtela taky, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
9.7.11 13:58

Hani, tak to je fajn, ze to bylo uzitecne :palec:. Ja si taky myslim, ze nekteri lidi to dneska hrozne prehani s tou ochranou miminka. Nekteri je nechteji vystavovat vubec nicemu a pak se divi, ze deti maji na vsechno alergii a ze jsou porad nemocne… I kdyz, se mnou to mamka nijak neprehanela a mela jsem ekzem do 17 let a pak kozni alergii asi do 24 let. Nasi ani bracha nic, ale mame to v rodine, takze jsem si to asi musela vyzrat ja :cry:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.7.11 14:00
Hannah84 píše:
ahoj holky, tka jsme doma :-) ze začátku byl manžel docela rozpačitej, ale nakonec dobrý, ukazovali jsme si i úlevové polohy a jak mě má masírovat a tak, takže myslím, že se mu to docela líbilo, dozvěděli jsme se i pár nových informací a celkově to bylo fajn, bylo nás tam 7 párů…ptala jsem se i na tu hlenovou zátku, tak mi říkala, že přenášet určitě nebudu a že to klidně tedy muže přijít o 2 týdny dříve, protože většinou prý zátka začíná odcházet až ve 38.tt. Vedla to PA co jsem u ní cvičila, dělá u Apolináře…myslím, že to bylo fajn, že jsme šli :-)
jinak koukám probíráte dudlíky, já teda zatím od nikoho neslyšela, že by to neměli v porodnici rádi, dokonce známá co rodila nedávno v podolí, tak říkala, že když ho zapomenu, tak tam i mají jejich, já si je vezmu, ale taky je zatím nemám vyvařený…a co se týče šestinedělí, tak šestinedělí je pro maminku a ne pro mimino, znamená to že za těch 6 neděl by se měla zahojit a zbavit všech očistků a dávat pozor aby nechytla nějakou infekci, ale vůbec se netýká mimina ani toho, že by mimino nemělo chodit ven…bych řekla, že to zas někdo něco překroutil :-) jak to tak bývá :-D

No rikam, ze je prdla :mrgreen: :mrgreen: nikdo ji nerika aby byla 12H v kuse venku ale jit se projit :?: no nevim at si dela co chce :zed: a presne proc by se starsi melo podrizovat miminku, to by urcite neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.7.11 14:19

mondi - no jo je fakt, že ekzemy a alergie to je ted hodně častý, přijde mi to že je to ted civilizační choroba, která je na vrcholu, bohužel a kolikrát to třeba ani nikdo v rodině nemá a u dítěte se to objeví…navíc to ty mámy kolikrát podpoří právě tím, že mimino moc ochraňují…záleží na každým
já myslím, že za dudlík asi budem všichni vděčný, když miminko pak bude spokojené :-D ale je fakt, že jsou i některé děti, které dudlík nechtějí…
jo a nejlepší na konci kurzu nám říkala, že ať se chlapy připraví na to, že porod a šestinedělí bude pro ně náročný z důvodu našich změn hormonů, že budem všechno řešit a mít depky třeba z kojení a tak, tak všichni ti chlapy jak obraceli oči v sloup jakože „ježiš marja to teda bude“ :-D :mrgreen: :mrgreen: si to dokážu živě představit, protože nějak ve 3.-4.měsíci těhu jsem měla fakt hrozný změny nálad a docela jsme se i hádali a mě všechno hned bralo, tak prej to bude ještě horší, tak si na to manžel hned vzpomněl a prý, tak ty zůstaneš v nemocnici a my s miminkem budem doma :-D :-D ale prý to do těch 6 neděl nejpozději přejde, tak na to jsem fakt zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí