Poradna duly
Jana Čurdová
Ale nevim jak vam ale me prijde ze uz je na svete strasne dlouho a ne teprve mesic.. ![]()
Ja holky stale bojuju s laktaci. Plne kojime, ale obcas mam pocit, ze ji to nestaci. Chce byt porad u mne a hlavne prso, takze doma nic nestiham
. Jen kojim, chovam. Taky, kdyz na me usne, zkousim ji dat do postylky. Vydrzi max 10-20 min a pak se probudi a place. Na prochazky v kocarku se snazim chodit, ale je to jeden velky rev a nekdy pak z toho usne… Prdiky mame taky. Kadime tak 3× denne… Piju kojici caj, kminovy odvar. I kdyz ji masiruju a ona se vyprdi a vykaka, za chvili breci zase, nevim proc, protoze se vyprdi dle meho dost. V nedeli nam bude mesic… Je to boj, ale stejne ji moc moc miluju… Taky na vas nekdy padne spatna nalada, jako ze to nezvladate?!
@Milady3 může mít růstový spurt. Já už neřeším žádný intervaly a chytrý rady, jak chce prso nebo jak brečí, tak jí ho prostě dám (když je to možný). Kolikrát je najedená, že ublinkává a za půl hodiny pije znova. Koliky jsou děs, prvni zlepšení jsem pozorovala včera, je jí 6 týdnů. A to jsem zkusila fakt všechno, zatím vypadá, že zafungovala kombinace vojtovky (1 cvik na bříško), tejpu a vysazení BioGaie. On se to fakt zlepší, až se začnou víc pohybovat. Depku, že nezvládám, mám každý večer, když mi tady ječí 2 děti, kocour řve hlady, není dodělaná večeře a všude bordel jak v tanku ![]()
@barbuchablond Úplně se ztotožňují…
Po 2 dětech už teď vůbec nic neřeším, máme také 6tydnu, chce jist, nakojim, klidně i po hodince, po půl, pak trochu ublinkneme a hned spi. Zatím mi tedy spinka skoro pořad, vydrží tak hodinku v kuse bdělý, v noci vstavame cca 3×, nají se a spí.
Přes den ho mám vždy u sebe ( máme kolébku) postýlku ma jen na noc. Režim máme jen s koupanim, koupeme se s nim ve vane, žádná vanicka, nebo jdem do sprchy, ve vaně i nakojim, a jde spinkat, uložím a on si sám usne… jinak žádné režimy, nic… zapláče, hned ho beru a tulinkujeme se…
jinak taky jsem myslela že trpime na prdiky ale nakonec to je to mlícko, jak hlta tak pak ho to tlačí, takže ho po kojeni musím déle držet, odrihne si i 4×…
Doporučuji vůbec nepřemýšlel nad tím jestli stačí mlicko nebo ne a kojit když si žádá, až kdyby na kontrole MUDr zjistila ze nepribira…
to bych už dávno musela dat sunar kdybych nad tím měla přemýšlet a přitom pribíráme kilo za 3tydny…
Dnes jsme se cely den váleli na gauci a spali a mazlili se…
Pochybnosti ze něco nezvládám nemám protože vše ostatní počká… o nic nejde
@sarkapifkova taky máme kolíbku, zatím ji ani do postýlky nedávám, jen přesunujem kolíbku přes den do obýváku. V noci je teda malá zlatíčko, spí klidně od půlnoci do šesti, teď se budí jen jednou. Když nemůže usnout, tak je se mnou v posteli, zklidní se a vytuhne. Někdy teda přisátá na prso
Spím s ní v dětském pokoji, syn s mužem v ložnici. Takže se nerušíme. Teď si miminko užívám, jen je mi líto, že to tak nebylo se synem, tam jsem byla bezradná prvomatka
A taky vím, že je to naposledy…
Holky? Netrpi vase miminko refluxem? my meli probreceny den i noc, uz me trapi jak ji vidim jak se ji to vraci..
dr ma dovolenou tak musim vydrzet.. Davam ji odbrknout ale nekdy si ani nebrkne.. Uz nevim co mam delat ![]()
My blinkame po kojeni pořad a to ne bezprostředně po kojeni ale i hodinku po, prostě se přepije…, musím kolikrát odsát před kojením. Vždycky po kojeni tlačí jak kdyby kakat a pak to vyblinka. Prý se to časem upraví… denně x krát převlikam… proto jsem myslela ze nás trápí prdiky a dávala kapky atd a ono to je prepití
@Ajuszka
Reflux - Blinkala by velkým obloukem…
Já musím malého držet i 15 min než si odbrkne a poradně na rameno bříškem…
@sarkapifkova aha tak dekuji za uklidneni. Ja jsem prave myslela neco na zpusob paleni zahy nebo tak..taky ji mam na odbrknuti dlouho ale pokud si nebrkne tak se zacne vztekat protoze se ji ta poloha uz nelibi
Malá ublinkává docela dost, ale reflux to není. Odkrknout nechávám jen chvilku, někdy jí to nejde. Občas pomůže dát ji na bříško. Ale ona se vysloveně přecpává, přitom jí mlíko fakt neodpírám
Nejlepší je, když ji posadím do autosedačky, to je do 2 minut zeblitá komplet ![]()
Ahoj holky, tak jak valcite?
ja stale kojim, mala prospiva nadherne, az si delame srandu ze mam plnotucnou smetanu
jinak uz je fajna, smeje se, vyklada, nejradrji by uz sedela a nebo jeste lepe chodila
je to maly dabel ![]()
Tak naše cácorka 16.teho oslavila 3.mesice. Bohuzel uz po 3× bojujeme s rymou. Coz je trapeni, bohuzel nevyhoda kdyz ma doma starsiho brachu ktery chodi do skolky a nosi to domu :/ bohuzel me to polozilo na zacatku druheho mesice, a jisty chytry doktor mi napsal antibiotika na bazi penicilinu a ja mam alergii na penicilin. Jentaktak jsem se vyhla nemocnici bohuzel jsem prisla o mleko.
ale mala je i tak sikovna ma 5kg a 59cm. Snazi se sednout, usmiva se, moc nechce past konicky v leze ale na me je jak diva. A samozrejme musi na vsechno videt. ![]()
@prach92 vidim ze kresilka vedou
mala je fajnacka, nase taky nechce past konicky, takze bud v klidu
![]()
Milé (nastávající) maminky,
jen připomenu, že tady existují také soukromé skupiny, kde máte větší soukromí a přehledný prostor - můžete tu diskutovat ve více vláknech, používat společnou nástěnku, fotoalbum nebo bazar. A právě na téma „Porod v srpnu 2017“ už si tam maminky povídají - stačí se připojit. ![]()
Příjemné povídání přeje ![]()
adminka Eliška
Trochu pozdě ale přeci. Křesílka vedou třikrát hurá!!! Dlouho jsem nepsala, stalo se toho opravdu moře a času a nálady málo.
před vánoci jsme bourali, pak manželovy zemřela babička a nakonec před silvestrem můj jediný děda. Štěpánek se začal v noci počůrávat. Já kvůli špatným antibiotikám přišla o mléko a Karolínka dostává sunar. Bohužel jsem se znovu už nerozkojila.
Štěpánek často marodí s průduškami a tak to už několikrát schytala i Karolínka. Já dostala novou antikoncepci po které jsem během měsíce přibrala 8kg a bohužel to nejde dolů. Ale Karolínka krásně přibírá už má na 5.měsících 64cm a 7kg. Přetáčí se, pozadu se odsouvá nohama, pase koníčky a kecá jak babka na lavičce před barákem takže už ted máme veselo. ![]()