Poradna duly
Jana Čurdová
@Dyduska222 taky mi je ode dneska zle
ale tak nejak to uatim zvladam, hlavne doufam, ze mi nebude spatne jako pri prvnim, to bych asi lezla po 4 ![]()
@Kristynka1990 No ja mela první těhotenství uplně krásné, az na ten konec
Tak ted to vypadá že si uziju
Ale nevadí mi to, pokud vše dobře dopadne, tak zvladnu vše ![]()
Zdravím, s dovolením se přidám. Zas mi vychází termín na začátek měsíce, ale v červencové diskuzi už jsou o dost dál
V pondělí už jsem viděla na utz srdíčko a oproti prvnímu těhotenství je mi teda o dost hůř. Zvracení ve dvě ráno byla dneska premiéra
A večer chodím spát se synem v půl devátý ![]()
@Dyduska222 Ja si prave uzila toho zvraceni az az, nemohla sem krom rohliku nic a doktor mi vyhrozoval nemocnici protoze sem hubla
Ale ted je to jine, je mi zle, ale ne v takove míře
Určitě prezit se to da, akorat to prvni bylo lepsi, ze clovek mohl lezet a tyden nevylest, ted si to nemuzu dovolit ![]()
Ahoj holky, já se k vám také přidám
Podle kalkulačky bych měla začínat 8. týden. Zítra jdu na první kontrolu, tak snad bude vše v pořádku. Doma mám 16timěsíční holčičku. Vždy jsem chtěla děti 2 roky od sebe a vyjde mi to úplně přesně, pokud tohle těhotenství bude v pořádku. Moje první těhu bylo naprosto pohodové, jen porod byl náročný.
@monna.monna tak to přesně jak my
Prave sme chteli taky jine bydleni, ale manzel ma ted novou praci tak by nam hypoteku nedali a hlavne se ted zmenili ty podminky, tak si to se dvema uziju ![]()
@jedna85 Tak to vitej v klubu, taky sem chtela deti 2roky po sobě mam doma 15m cácorku ![]()
@Kristynka1990 Tak to ahooj
A na jak dlouho máš teď nastavený rodičák? Já Do konce r. 2017, takže ho budu muset zkracovat. Možná se od r. 2017 změní podmínky poskytování rodičáku v náš prospěch, tak snad nepřijdu o tolik peněz. Nevím, o kolik maximálně si to můžu navýšit, budu to teprve zjišťovat…
@jedna85 Právě,ze ja to mam nastesti na 2roky, takze by mi mel. koncit srpen 2017,ale i tak prijdu o 18tisic, meli mi te posledni mesic vyplatit tut o castku, ale taky budu muset dojit na socialku a zeptat se co a jak, protože mi skoncila smlouva v praci, tak nemam nárok na mateřskou a rozhodně to nechci na 4roky, tak to jde pry pres manzela, ale nevim jestli si to budu moct dat treba zase na 2roky… Ale jak rikas uvidíme co zase vymysleji za zmeny v roce 2017,jestli uz teda nejake zmeny nejsou…
@jedna85 A ještě bych ti doporucila dojit co nejdriv na socialku a zvedni si to je skoda ty penize nechat statu, pry vic jak 11500 nejde brát, coz ja mam nastaveno presne tuhle castku ![]()
@Kristynka1990 Právě jsem tam volala a změna zákona pořád není schválená, takže mi doporučili poslední týden v prosinci tam zajít a navýšit si to, pokud se změna neschválí. No přijdu teda o hodně peněz, skoro 40 tisíc. Na mateřskou taky nemám nárok, protože jsem měla jako ty smlouvu na dobu určitou.
Neboj se, určitě rodičák na druhé mimčo nebudeš mít na 4 roky, pokud má Tvůj manžel nějaký slušný příjem.
@jedna85 Tak ma myslim slusnej plat, ale mohl by mit klidne vic
a az se mimco narodí tak by mel dostat novou smlouvu a s ni i vyssi plat. Ty brdo, ale ze ti doporucili jeste pockat
Ze by az takova zasadni zmena? Nechapu proc to furt menej, akorat z nas delaji blbce ![]()
@Zuz89 píše:
Ahoj holky, s obrovskou radosti bych se rada pridala k vam. Termin mame na zacatek srpna a bude to nase prvni, takzei pocity jsou nepopsatelne.Vsem preju, at to ho hlavne dobre dopadne <3
Ahojky, ja také. 6.8. a taky prvni
mam mirne obavy…
@monna.monna A co my, kdyz nemame narok na materskou? Tak to si me prekvapila
Doufám, ze to schvaleji
Aby si clovek fakt mohl rict castku jakou chce ![]()
S tim rodičákem je to na prd no :-/ bodlo by, kdyby schválili tu změnu…já mám sice rodičák na dva roky a beru nejvyšší možnou částku, ale končí mi až příští rok v prosinci…takže bychom přišli nejmíň o 50tisíc
což je jako fakt raketa… jinak jsme taky chtěli děti dva roky po sobě…no a osud tomu chtěl zjevně jinak ![]()