Poradna duly
Jana Čurdová
@Pavla.kd doufám
zatím pro jistotu počítám i s klukem, nemám to ještě potvrzeno ![]()
Holky myslíte, že na příští kontrole už by nám mohla Dr říct pohlaví? Budu 16+4
začíná mi to čím dál víc vrtat hlavou ![]()
@Janivajan myslím že ano když to ukáže
a kluci se poznají dřív
co znám kamarádky tak kluka věděli cca 16 týden a holky o hodně déle buď screening nebo ani to
@Janivajan záleží na okolnostech, jestli se mimi bude chtít předvést, na poloze atd.. ale vidět už by to jít mělo
Mě to na screeningu řekla, zatím teda předběžně, byla jsem 12+3 ![]()
Tak teď se těším ještě víc
ale počkám si teda
nám teď nic neříkala, ale moje Dr říká, že do 15 týdne vypadají všechny miminka jako kluci. Tak uvidíme ![]()
@Janivajan řeknu ti příští čtvrtek, to mám kontrolu a budu 16+5 ![]()
Ahoj,
Chci se Vas zeptat jak dlouho cca trval 1.screening u vas a co vam doktor zhruba řekl. Vcera jsem byla u doktora a vubec se semnou neparal. Nema ted sestru tak je toho na nej asi moc, ale potřebuji trosku vetsi jistotu asi… Kazdopadne mi udelal ultz celkem bolestivě(tlačil mi hodne na bricho) a trvalo to tak 3 minuty.. Rekl, ze mimco ma strašně nizko hlavičku, ale i tak, ze je ok. Zadna průkazka, nesdeluje pohlaví dítěte a nerekl mi do kdy zajistit porodnici ani kdy mam znovu prijit. Nechala jsem tam 1650kc a čau.. Odesla jsem naprosto znechucena.. Dnes mel zavolat, ale neozval se.. Tak nevim.. Bud jsem uz total mimo nebo nevim..
![]()
@Ketyshona Tak můj screening by byl za normálních okolností tak na půl hodiny. Asi 15 minut vše kontroloval na utz, každý orgán, ruce, nohy, průtok krve,… a pak to dával do PC a řekl výsledek. Taky ten utz bral hopem, sotva jsem pochopila co vidím, ale na tvůj asi nemám.
Vsichni říkají, že 1. screening je zážitek, ale pro mě nic moc. Ti doktoři to berou jako kus za kusem a nepřemýšlí, že ta maminka se těší až uvidí to svoje vytoužené miminko a chce se dozvědět co možná nejvíce o jeho stavu. Ne jenom ok. ![]()
@Ketyshona Můj screening trval teda dýl. Doktorka si všechno změřila atd. Ale taky to nebyl žádný wau zážitek. Nic jsem tam nevidela
Dr sice pořád říkala tady je tohle a tady tohle, ale my jsme to s manželem vůbec neviděli. Byla rychlá. Navíc moje utz nijak neprotahuje, říká, že se ještě s jistotou neví, jaký dopad to má na plod, takže to dělá fakt jen nutné dlouhou dobu a konec. Ale tenhle přístup by se mi teda nelíbil
a když tam má sestru, tak je normální? Jinak s jim jsi spokojená? Jo a na břicho mi tlačila taky. Aby všechno pořádně viděla.
@Janivajan já myslím, že v 16tt už ano…já už to věděla u obou dětí.. a opravdu to bylo jak řekli až do porodu… ![]()
@Janivajan píše:
Tak teď se těším ještě vícale počkám si teda
nám teď nic neříkala, ale moje Dr říká, že do 15 týdne vypadají všechny miminka jako kluci. Tak uvidíme
Ještě mám poznámku, jsem ještě v jedné skupince a tam po screeningu mají skoro všechny holky holku… Tak nevím to tvrzení teď… 😁 😁 😁
@Ketyshona ahojky, taky jsem čekala od screeningu trochu víc, doktorka mluvila hlavně se sestrou, s námi ne, naštěstí jí hlásila všechny ty naměřené hodnoty, takže jsem věděla o čem mluví. A taky mi teda pěkně bušila do břicha, aby mimi probudila a mimi se otočilo, moc se mu nechtělo, takže vlastně celé vyšetření mi pobouchavala břicho. Priplacla mi buničinu na mokré břicho, zadelala gumou od legin a ja to tam pak jak pip odlepovala a sundavala z legin
A to bylo vše, kdybych se sama nezeptala, jestli je teda všechno v pořádku, tak by mi ani nic neřekla. Je to pro ně už rutina, to mě na tom fakt štve, pro všechny je to už jen práce, ve které hold musí být..