Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak toto znam, nastesti ne odeme…jen toto se odehrava u brachy a jeho pritelkyne..ale tam je chyba hlavne u ni, ale i u nej, lenost a pohodlnost…
@teredes
nez jsem docetla k tomu, ze k detem uz to priradit umi, tak me hned napadlo, ze nektery chlap by byl schopny 3×vycistit zuby jednomu diteti ![]()
@Ali-Ali píše:
@teredes
nez jsem docetla k tomu, ze k detem uz to priradit umi, tak me hned napadlo, ze nektery chlap by byl schopny 3×vycistit zuby jednomu diteti
Oni by se starsi uz nenechali, si tatu srovnaj ![]()
Volat mu by asi řešení nebylo. Asi by si hodně rychle vypnul mobil. ![]()
@Jasněnkaa Když jsem doma, tak ho musím poprosit a říct „přebal ho, dej mu napít, dej mu najíst toto, umyj nádobí…“ to bez remcání udělá, ale jak je tu sám, nehne prstem a má vše na háku. ![]()
Už to i jednou vygradovalo tak, že jsem po něm začala už křičet slova „dopr… posloucháš mě nebo ne?!!“ a on, že nemám být hysterická ![]()
Těžko na to radit. Za chvilku už si prcek řekne sám, že chce nakrmit a napít. Ono je pravda, že jednou za čas to takhle dítě vydrží. Kdyby mu to hodně vadilo, tak spustí takový řev, že se tatínek bude muset ohánět.
Jinak když hlídá manžel, tak se nám taky pokaká chlapeček, zrovna chvilku před tím než jsem přišla, takže to nestihl přebalit
Muž je taky pohodář a sám nejde nakrmit, přebalit,…jen když ho požádám. Ale hraje si sním, pohlídá ho a má ho rád a to je důležitý ![]()
Příspěvek upraven 27.07.13 v 16:57
Holky s tím voláním a upomínáním, nevím, já když se mi něco nechce dělat a muž by mě „buzeroval“ ještě po telefonu, asi bych byla hodně naštvaná ![]()
@Anonymní píše:
Už to i jednou vygradovalo tak, že jsem po něm začala už křičet slova „dopr… posloucháš mě nebo ne?!!“ a on, že nemám být hysterická
má tě víš kde? ![]()
@Jasněnkaa Na háku?
Běžně nám to klape ve všem, ale toto je jediná věc, kterou mě dokáže vytočit. Nechápu, proč v tomto není schopný fungovat normálně.. ![]()
@Saman Přítel ho má také rád, mucká se s ním, hraje si s ním, ale když je s ním sám, tak je moc pohodlný asi myslet na vše, co má udělat
Když jsem doma, tak je vše v pohodě, ale musím ho poprosit, ať udělá to, či ono. Nemá s tím problém. Ale sám ho neumí pohlídat a nebo nechce? Nevím… ![]()
@Anonymní píše:
@Jasněnkaa Na háku?Běžně nám to klape ve všem, ale toto je jediná věc, kterou mě dokáže vytočit. Nechápu, proč v tomto není schopný fungovat normálně..
já nevím nebydlím s váma
víš co já bych byla radši kdyby mi doma nepomáhal, ale kdyby bylo spolehnutí že se o dítě postará, protože představa že celou dobu myslím na to, jestli dal děcku napít a pak radši po dvou hodinách ukončím a zábavu a jdu domů dát napít dítěti mě fakt vytáčí ![]()
Mě to přijde, že si z tebe dělá srandu a schválně tě točí, protože když jinak udělá bez keců tak je to divné ne? ![]()
@Anonymní píše:
Už to i jednou vygradovalo tak, že jsem po něm začala už křičet slova „dopr… posloucháš mě nebo ne?!!“ a on, že nemám být hysterická
Anonymní, z toho, co jsi psala v prvním příspěvku, se mi zdá, že tvůj partner je sice velmi milý muž, ale zatím trochu nezralý a nezodpovědný.
Jak u vás funguje domácnost na jiných frontách? Kdo vaří? Kdo uklízí? Kdo pere?… Co má na starosti tvůj partner (kromě svého zaměstnání)? Jak je to s vašimi koníčky? Maš ty nějaké? Má on nějaké? Kolik nad nimi trávíte každý z vás času? Jak vůbec vypadá váš život, když partner přijde z práce domů? A o víkendech?
@Anonymní píše:
@Saman Přítel ho má také rád, mucká se s ním, hraje si s ním, ale když je s ním sám, tak je moc pohodlný asi myslet na vše, co má udělatKdyž jsem doma, tak je vše v pohodě, ale musím ho poprosit, ať udělá to, či ono. Nemá s tím problém. Ale sám ho neumí pohlídat a nebo nechce? Nevím…
Mně by to taky vytáčelo, ale myslím, že s tím nic neuděláš. Čím víc s tím budeš „otravovat“, tím míň tě bude poslouchat. Pití bych mu nechala na očích, za chvilku, si už prcek přijde říct sám a s tím jídlem a přebalením, to opravdu jednou za čas malej vydrží. Asi to za větší problémy nestojí. Hlavně, když se postará, aby se dítě nějak nezranilo.
tak to je u nás klasika.
malé jsou 3,5. tu hlídá tatínek už od 10ti měsícu co jsem šla do práce a musim říct, že děti opravdu snesou hodně neboj. já měla vždy seznam ukolu, vše měl nachystané a stejně si to udělal po svém. dodnes se mi stane, že malá spí v tom v čem jsem jí ráno opustila, jí nesmysly, jde pozdě spát a evidentně jí to netrápí. s tatkou si užije jiné věci než semnou, lumpačí a vyvádějí, určitě nestrádá. neboj, kdyby šlo do tuhého malý by se určitě ozval. radim pití dát malému k ruce, třeba by se pak rychleji naučil vzít si sám. tatínka pokárat mužeš, ale nakolik uspěješ
myslím, že všechno chceme mít stoprocentně zařízené když odcházíme, kdežto chlapy udělaj jen to nezbytně nutné, ale udělaj to. časem to bude zvládat líp.
Jestli tedy jinak funguje dobře a je na něj spolehnutí, tak by možná pomohlo, kdyby si uvědomil ta rizika, která s takovým chováním se k dítěti mohou nastat. Například dnes jsou extrémní teploty, pokud by někdo takto nechal dítě bez pití, pravděpdobně byste taky večer mohli volat záchranku kvůli dehydrataci.. Když se nebudu starat, jak a kde si dítě hraje, tak za pár měsíců, až se rozleze či rozchodí, bude stačit okamžik a třeba ho najdu na okně, nebo jak otevírá rozpálenou troubu..
Zkrátka - možná si tvůj partner neuvědomuje, co taková péče typu „mám to na háku“ může způsobit dítěti.