Tříletý syn neřekne ani slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19015
13.3.18 13:23

Já se teda musím zastat @Tarjei protože tady nenapsala nic hnusného, čtete jen každé druhé slovo a už se čertíte. Vždyť Tarjei napsala, že zakladatelka nevědomky něco asi neví, to neznamená, že to zatlouká. Prostě o tom třeba neví. Vždyť my dvě s Tarjei to máme prošláplé horem dolem ty situace.

Jestli chtěla zakladatelka jen utěšit, tak měla napsat že chce utěšit. Ale psala že by ráda i nějaké rady, co a jak dělat dál. Rady přišly. Rada dvou maminek, které mají dítě s OVŘ doma byla jasná, navštívit SPC a věnovat se tomu co to jde. Rada maminek, které mají doma málo mluvné děti nebo to viděli u kamarádek nebo jedna paní povídala radí počkat, však se rozmluví. Co si z toho zakladatelka vezme je jen a jen na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:24
@Tarjei píše:
@Keyllah na cesani pravdy do hezke podoby nemam cas, na to jsem prilis stara :lol: nerada nekomu ublizuju, ale nekdy je potreba silnej impuls..

někdo si na to slušný chování čas udělá, někdo ne ;) a schovávat to za čas? kdyby jsi tu jednu větu napsala jinak, to by ti zabralo kolik času navíc? minutu? :mrgreen: zbytek je alibismus, když někomu nerada ubližuješ, zkus neubližovat a ten silnej impulz vyslat jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:25

@Luisiana diky za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:25
@Tarjei píše:
@Keyllah pokud mas pocit, ze krava jsem, neni nic snazšího nez se mi vyhnout.

ale já tě neznám, a netroufla bych si tě takto ohodnotit podle pár řádků na netu. Pokud ty takto lidi podle své intuice po pár řádcích odhadneš, ok, ale mě to nepodsouvej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:28

@Keyllah ale no tak, ta zakladni informace byla ze je tam neco, co nevime. Respektive ze mam pocit ze neco nevime. Na me pomery je to slušné sdělení. To o case a cesani pravdy jsem napsala proto, ze jsem si vedoma toho, ze kazdy mame hranice jinde. I pro to, co se nas dotkne a co ne.
Mne vyhovuje tvrda pravda, rada vim, cemu celim. Kyvaci me nebavej. Nikam cloveka neposunou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:29

@Keyllah o tom je intuice, ze to proste vis, i kdyz logika Ti rika nevis neznas fakta nehodnot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 13:30

@Keyllah Mě by zajímalo, kde jsi vyčetla něco o tom, že se @Tarjei chová hnusně…

*Zkusila bych znakovat nebo komunikacni karticky, odvratit pozornost a tlak od ty reci.

@Jana Vajnerová byl to dobrej psycholog co syna vysetroval?
Ptz místní psycholozka nepoznala u myho ditete v tomhle veku plne rozvinutej autismus se stredne tezkou retardaci.

@Jana Vajnerová tak treba komunikovat alternativne, tim znakovanim nebo kartickama komunikacnima, jak jsem psala.

Nejhorsi je, ze vetsina rodicu u deti, kterym se rozbiha nejaky prusvih, nevnima ty ruzne podivnosti, na ktere jsou u ditete zvykle. A podvedome se brani je videt. A pokud dojde na nejaka vysetreni, lekari jsou zavisli zcasti i na tom, co rodic rekne. A pak to zkresli vysledek. Obzvlast u lehcich poruch. Je těžké vyrovnat se s tim, ze dite ma nejaky problem. To nikdo nechce. Jenze ve chvili, kdy ta ignorace začne branit tomu, aby se s ditetem spravne pracovalo a to dite se melo moznost dostat co nejdal, je to proste uplne blbe.

Ja mam proste pocit ze, a treba i nevedomky od zakladatelky, nevime vsechno. Logika uz me zklamala mockrat. Intuice nikdy.*

Já tam teda nic takového nevidím. Asi jsem slepá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:32
@Tarjei píše:
@Keyllah o tom je intuice, ze to proste vis, i kdyz logika Ti rika nevis neznas fakta nehodnot.

takže na základě toho, co jsme si my dvě tady teď napsaly dokážeš ohodnotit podle své intuice, jestli jsem v reálu skot či nikoli? to přece není intuace, ale jen to, jestli jsme si sedli či nikoli, kdybych přitakávala, byl by ten výsledem takto přes net o dost jiný, než nyní, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:34

@Keyllah dokážu, nejsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:38
@Tarjei píše:
@Keyllah dokážu, nejsi :mrgreen:

když myslíš ;) jen mi to fakt přišlo vůči zakladatelce necitlivé. Chápu, že vy nějaké ty zkušenosti máte, ale psát tu takové ty obecné věty typu :*Nejhorsi je, ze vetsina rodicu u deti, kterym se rozbiha nejaky prusvih, nevnima ty ruzne podivnosti; Ja mam proste pocit ze, a treba i nevedomky od zakladatelky, nevime všechno.* nám mají sdělit co? že zakladatelka toto nevnímá? zanedbává? neříká tu všechno? proč? to tady lže? -) nic ve zlým, ale chtěla to tu řešit, evidentně se snaží, obíhá se synem co může. Jde cítit beznaděj, takže pokud se tu napíše něco takového, je jasné, že to vztáhne na sebe, je to její diskuze a jednou píšeš přímo o zakladatelce. Takže dávat ji pak sodu, že si to vztáhla na sebe, z jakého důvodu, asi? skrytá potrefená husa… mi fakt nepřijde úplně fér…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:41

Ale ať to tu neplevelíme ;) máte někdo zkušenost s LOGEm v Brně? jsem z nich mírně rozpačitá a přemýšlím jestli ve spolupráci pokračovat či ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
13.3.18 13:41

@Jana Vajnerová já to tak měla u nejstaršího syna, žvatlal jako ostatní děti a pak se v jeho 20 měsicích narodila sestra a přestal mluvit, zprvu jen šeptal psst miminko a pak přestal mluvit úplně, ve 3 letech nastoupil do školky, ale rozmluvil se až ve čtyřech. Jinak mu šlo vše, do školy nastoupil bez odkladu, i když je srpnový. Teď v 18 kecá česky, anglicky a francouzsky jak kulomet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 13:44

@Keyllah Já už vím, odkud vítr vane. Ono to nebylo myšleno na zakladatelku. Vůbec, dokonce bych řekla, že to byla reakce na Peťulku nebo na koho. Tohle byl jen všeobecný povzdech. Ale Tarjei by to vysvětlila lépe.

Ale jde o to že má pravdu. Naprostou. Protože já to taky ty odlišnosti moc nevnímala. A pak se mi otevřely oči.

Na druhou stranu, kdyby si to zakladatelka vztáhla na sebe a třeba by se to někam pohnulo i za cenu že já a Tarjei jsme husy nebo jiné domácí zvířectva, tak mi to přežijeme a synovi to pomůže. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:45

@Luisiana dekuju, to je presne ono!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 13:45

@Keyllah Moje zkušenost nejlepší je SPC Opava. Logopedku mám nakonec soukromou. SPC Ostrava jsem vzdala rovnou. A logopedie v Ostravě je úplně katastrofa. Co trénujete nebo máte trénovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí