Tříletý syn neřekne ani slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
13.3.18 13:46
@Luisiana píše:
@Keyllah Moje zkušenost nejlepší je SPC Opava. Logopedku mám nakonec soukromou. SPC Ostrava jsem vzdala rovnou. A logopedie v Ostravě je úplně katastrofa. Co trénujete nebo máte trénovat?

tak nejlepší zkušenost nebo katastrofa? to nějak nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:47

@Keyllah prave proto ze to znam tak vim ledascos. I kde byva problem. Kdybych chtela rejpat, vypadalo by to uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 13:47

@kontramatka Píšu Opava a Ostrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:48

@kontramatka opava x ostrava ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
13.3.18 13:48

Aha, pardon, asi bych si měla jít lehnout nebo co. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:49
@Luisiana píše:
@Keyllah Já už vím, odkud vítr vane. Ono to nebylo myšleno na zakladatelku. Vůbec, dokonce bych řekla, že to byla reakce na Peťulku nebo na koho. Tohle byl jen všeobecný povzdech. Ale Tarjei by to vysvětlila lépe.

Ale jde o to že má pravdu. Naprostou. Protože já to taky ty odlišnosti moc nevnímala. A pak se mi otevřely oči.

Na druhou stranu, kdyby si to zakladatelka vztáhla na sebe a třeba by se to někam pohnulo i za cenu že já a Tarjei jsme husy nebo jiné domácí zvířectva, tak mi to přežijeme a synovi to pomůže. :pankac:

A je potřeba aby si to zakladatelka vztáhla na sebe? opravdu se vám zdá, že toho dělá málo? Že těch lékařů oběhala málo? že se nezajímá? O to jde -) proč by si to měla vztáhnout na sebe, když do kategorie těchto rodičů evidentně nepatří :think: mít za sebou to co zakladatelka, a toto mi někdo napsat, tak si nepomyslím nic o skotu, ale naopak mě to srazí na kolena, že podle ostatních dělám pro dítko málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 13:50

@Keyllah aaale prd, z niceho jsem ji preci neobvinovala..myslim ze to vidis moc divoce…nedomyslej co za kterym slovem je, pisu, co si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:52
@Luisiana píše:
@Keyllah Moje zkušenost nejlepší je SPC Opava. Logopedku mám nakonec soukromou. SPC Ostrava jsem vzdala rovnou. A logopedie v Ostravě je úplně katastrofa. Co trénujete nebo máte trénovat?

mluvení -) mluví hrozně rychle, až to komolí a neříká takovou tu klasiku r-ř atd…chodíme tam jednou za 14 dní na 15minut, cca 10 minut si tam s doktorkou kreslí, hrají různé hry a pak řeknou, ať trénujeme „F“ -) „jak“ si dohledávám na netu. Problém je, že některá slova dcera podle obrázku neřekne, ne proto, že by to nevyslovila, ale protože je na obrázku nepozná -) např. důlní šachta, fara atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 13:53

@kontramatka V pohodě :mrgreen: Ono se to plete, prostě Opava fakt pecka, je tam i speciální škola. Ostrava teda zklamala. Je tady málo logopedů a moc dětí co je potřebují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 13:53
@Tarjei píše:
@Keyllah aaale prd, z niceho jsem ji preci neobvinovala..myslim ze to vidis moc divoce…nedomyslej co za kterym slovem je, pisu, co si myslím.

tak vzhledem k tomu, že se ozvala i zakladatelka, tak na tom asi něco bude a nepůjde o mé domýšlení. Evidentně z toho měla stejný pocit ;) a víc bych to fakt neřešila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 14:01

@Keyllah jo, a ja mam porad pocit, ze neco nekde je dulezityho skrytyho. Howg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 14:01

@Keyllah Tak u nás opak. Soukromý logoped každý týden cca 45 minut. Dcera s pozorností problém nemá. Činosti naše logopedka střídá, hrajou pexeso, hrajou logo hry, rozvíjí mozek do všech směrů. Dcera je nadprůměrně inteligentní, prostě některé části mozku akcelerovali na úkor jiných částí - řečových. Takže na základě her a dovedností, které umí a které jí baví rozvíjíme slovní zásobu. Slovíčka musí bohužel šprtat mechanicky ale má výbornou paměť takže to stačí jednou a je to tam. Ale musí to tam nahrkat. Každé slovíčko si umí po slabikách vytleskat a to jí hodně pomáhá aby měla dobrou výslovnost. Matematicky je na tom dobře takže už dlouho počítá slabiky jen tak z hlavy. Například se učí slovo Mikuláš - má ho na obrázku, řekneme si MI-KU-LÁŠ a dcera to vytleská a řekne: tři. Jako tři slabiky.

Dcera neskloňuje, netvoří správný slovosled. Vyslovuje všechny písmenka hezky až na R a Ř ale když mluví tak jako tatar. Rozumím jí jen já vlastně. Příklad: Anička miminko byla kočička vody ne. V překladu: Když jsem byla menší, měla jsem náplast s kočičkou a nemohla jsem se koupat ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 14:04

@Keyllah Na druhou stranu některé slova nebo věty prostě neumí říct, ví jak to má vypadat, ví jak to má znít ale nejde to a nejde a už je ve věku že i ona ví, že má problém. Takže brečí a vzteká se a řve: „Já to nemůžu říct!“ a brečí na celé kolo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 14:04

@Luisiana malaaaa..to je dojemny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 14:10
@Luisiana píše:
@Keyllah Na druhou stranu některé slova nebo věty prostě neumí říct, ví jak to má vypadat, ví jak to má znít ale nejde to a nejde a už je ve věku že i ona ví, že má problém. Takže brečí a vzteká se a řve: „Já to nemůžu říct!“ a brečí na celé kolo :roll:

u nás se pokusí to „f“ třikrát vyslovit a když jí to nejde, následuje taky pláč a prohlášení o tom, jak nás zklamala 8o moc nechápu, kde to bere, ale uvažuju, že si dáme od LOGA do září pokoj. Budeme si číst, hrát hry, dělat úkoly vlastním tempem a v září se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí