Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Musím tak ty faktury ukládat tak jak byly datumově přijaté nebo až je jakkoli vložím by pak šly seřadit dle datumu a změnit jim evidenční čísla dokladu?
Příspěvek upraven 22.03.11 v 20:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petik: do velké firmy se vrátit nechceš? Řeším skoro podobný problém. Dělala jsem ve velké firmě, potom v účetní. Tam se ale teď propouštělo a já hledám něco jiného. Psala jsem o obci, ale to jsem nakonec nevzala, byly tam nějaké problémy.
mám nabídku z jiné účetní firmy, ale až od června. To čekání je na hlavu…
Je možnost si udělat ŽL nebo na HPP. v tom se budu muset rozhodnout. Já mám spíš obavy z toho tzv. zastřešování - DPH jsem dělala, ale přiznání vypracoval vždy doňový poradce. Nemám v tom takovou praxi, abych si na to troufla sama.
Ty máš s tímto zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DANDENKA: no já bych šla raději do velké firmy, ale sehnat velkou firmu, kterou bych mohla dělat víceméně externě bude problém. Mladší má jít do školky až od září a to nevím, zda mi ho vezmou a hlídání moc nemám a tak hledám, co by šlo dělat z domu, maximálně třeba zajet do firmy jednou za týden.
Jinak já jsem dělala všechno komplet včetně přiznání, pak jsem měla v každé firmě paní, která pořizovala běžné doklady, já kontrolovala, nastavovala IS, řešila „jobovky“ a dělala přiznání. Ale jedna firma, kde jsem dělala a jsem vlastně stále zaměstnanec, tak se blíží ke konkurzu a ve druhé se změnilo vedení a vládne tam, co se týká financí, účetnictví atd. podle mne tak trochu „anarchie“ a já bych z toho nespala, pokud nemělo být vše v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to teď s firmama nic moc. Já měla nabídku do firmy, která dala bezmyšlenkovitě výpověď externí firmě dva měsíce před koncem úč. období(hospodářský rok do 30.6.)a na mě by hodili všechno. Z toho jsem vycouvala. Další nabídka byla na obecní úřad, ale po dvou dnech vyšlo najevo, že tam je neskutečný „bordel“ v účtu a ještě 500tis manko, nepodepsala jsem tedy vůbec smlouvu. Třetí firma teprve kupuje počítače, zastavil se tam čas…atd.
Mám nabídku do účetní firmy, ale až od července, asi budu muset počkat a vydržet. Tam bych šla nejraději. Potřebuji se zdokonalit a tam vidím možnost. Postupně bych si také chtěla vzít nějakou menší firmu a dělala sama.
S prací je to všelijaké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala jsem tu účetní firmu, od května mám nastoupit. Ještě mám jednu nabídku, ale na ŽL. Na to jsem ale srab, raději volím trochu jistoty.
Holčičky prosím o radu. Manžel si založil živnost jako vedlejší činnost. Účto bude samozřejmě na mě, ale já dělám převážně PÚ, takže se v DE moc neorientuji. Pokud budu chtít opravdové výdaje, jak by jste nejlépe uplatnili spotřebu na auto? Máme dvě, jedno s menším obsahem a jedno s větším. Obě jsou psané na mě, ale jmění máme společné, to by neměla být překážka. Samozřejmě bych přiznala to slabší.Mám možnosti buď krácený paušál ve výši 4000Kč/měsíc nebo dělat cesťáky. Nevím, co je lepší z hlediska SD. Musela bych teď začít platit zálohy v případě paušálu, v případě cesťáku až na konci období za každý den užití?
Ještě nevím, jak s PC, toner,papíry atd. Musím dát PC do majetku, abych toto mohla uplatňovat, i když nemá kancelář, ale vše dělá doma? A internet? Přešli jsme od 7.4.11 k jiné společnosti, mám fakturu na IČO a měsíčně budou platby. Dá se to dát celé nebo nějak procentem?
Poraďte prosím, co je nejjednodušší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandelko - nejjednodušší by bylo jet na procenta. Záleží v jakém oboru manžel podniká.
Internet - určitě ne celý, dala bych 50/50
Auto - záleží kolik najezdí km, pokud sem tam něco, tak určitě paušál. U např. pojišťováků je lepší psát knihu jízd, přeci jen ti najezdí hodně km.
Na PC sehnat doklad na co nejvyšší částku ![]()
Petiku - ceny - určitě si stanovit vyšší, blbě se to pak zvedá. Jinak ty ceny jak jsi psala, nepřijde mi to tak nízké - jsou to v podstatě jen výstupy, záleží kolik si řekneš za základy.
Jinak na to aby se dalo účtem živit se člověk musí sakra smekat. Na přivýdělek to není špatný, ale pak s dětma za zadkem je to strašně náročný.¨
Navíc v dnešní době skoro nejsou nový klienti a třeba jen za loňský rok mi 3 skončili. ![]()
Kačkachna - záleží na tobě, jaký si zvolíš systém. Já řadím faktury datumově. Líp se mi v tom orientuje.
Mzdy dělám v programu účto Tichý - dělám v tom všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, můžu ještě dotaz?
Průměrný měsíční příjem za minulý rok, pokud začal např. v polovině března, není tam nějaký háček v tom výpočtu, že to není celý měsíc. Prostě normálně sečtu čisté příjmy všech měsíců a vydělím 10? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potápka Mi už máme PC dlouho, takže ho jen vložím v nulové ceně, jen abych mohla uplatňovat právě výdaje za papír, toner atd. ale taky budu muset asi krátit.
Ještě dotaz, budeme kupovat notebook, můžeme nechat vystavit Fa na IČO a dám celý do drobného majetku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandelko - promiň mě to děsně trvá.
Tak tonery a pod. nekrátím. Noťas - jasně dej ho do výdajů a na kartu drobného majetku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
prosím, je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s danovou evidenci pro penzion? (30 luzek, vlastni kuchyn)… OSVČ, plátce DPH. Nějak tápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michelle píše:
Ahoj všem,
prosím, je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s danovou evidenci pro penzion? (30 luzek, vlastni kuchyn)… OSVČ, plátce DPH. Nějak tápu
Ahoj,
co potřebuješ vědět?
- Citovat
- Upravit
Účtujete někdo neplátce? Řemeslná výroba. Mám jít do paušálu? Mám obavy, aby to nebyl případný problém při přechodu na skutečné výdaje. Má s tím někdo z vás zkušenosti?
Příspěvek upraven 25.09.11 v 10:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JaSe píše:Michelle píše:Ahoj,
Ahoj všem,
prosím, je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s danovou evidenci pro penzion? (30 luzek, vlastni kuchyn)… OSVČ, plátce DPH. Nějak tápu
co potřebuješ vědět?
Chceš něco konkrétního? Máš např účtenky za ubytování? Platí poplatky obci? atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dandenka píše: Účtujete někdo neplátce? Řemeslná výroba. Mám jít do paušálu? Mám obavy, aby to nebyl případný problém při přechodu na skutečné výdaje. Má s tím někdo z vás zkušenosti?Příspěvek upraven 25.09.11 v 10:32
Jasně, obzvlášť jestli nemá žádné závazky a pohledávky a faktury píše jednou ročně
U nich se paušál většinou i vyplatí. Co si budeme povídat však oni si ty příjmy umí pohlídat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michelle - jj, klidně se ptej.
Jo a co hasiče, neúčtujete někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit