Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
879
8.4.13 15:41

Ahoj Potápko,

dík, už jsem to snad vyřešila - bylo to celé kvůli digitalizaci pozemků ve zjednodušené evidenci, tam už nesmí platit daň nájemce, ale jen vlastník, momentálně jsem na daň z pozemků odborník, než to zapomenu :D.

Dobrý byl přístup finančáků musela jsem je obvolávat, protože se z papírů fakt nedalo zjistit, jestli, kde a kdo už nějaké přiznání podával (nekolik spoluvlastníků, rok 1994) - napřed naprosto suprový na Praze 10 (trvalé bydliště poplatníka) - tam to se mnou opravdu řešili, vysvětlili, dokonce 2× volali sami zpátky, pak Praha 9 - „obecná informace… víc vám po telefonu neřeknu…“ prásk telefonem.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 13:51

Ahoj Terko, jsem na tom podobně, základy účetnictví jsem měla na škole, po škole jsem otěhotněla a po mateřské se chtěla účetnictví věnovat. Proto jsem šla na kurz (konkrétně do společnosti www. aprofit. cz), kde jsem byla spokojená. Ale určitě jen samotný kurz nestačí, měla jsem štěstí a našla si brigádně práci výpomoc účetní a už jsem tam na hlavní pracovní poměr. Takže pokud by ses tomu chtěla fakt věnovat, tak nějaký kurz není na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 14:41

POTÁPKA nebo kdokoliv:

Zdravím, nepročetla jsem celou diskuzi od začátku. Ale věc se má tak, že sháním účetní na externí poradentství pro jednou za rok daně a 4× za rok dph (fyzická osoba). Pomáhám s administrativou jednomu podnikateli a popravdě v takovýhle věcech dost plavu, tak ani nevím, jestli se správně vyjadřuji :) Do budoucna by šlo asi i o s. r.o, náklady aut (zatím je paušál), možná i jeden zaměstnanec a třeba i nějaká dotace.
Potápku jsem tu jmenovala, protože jsem se ze začátku dočetla, že by měla být z Pardubic a my sídlíme blízko Pardubic. Ale budu ráda, kdyby měl zájem kdokoliv z okolí Pardubic/Chrudimi. Případně, kdyby jste o někom věděli, budu ráda i za kontakt.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
19.4.13 16:24

Já jsem cca 40 km od Pardubic. Ale jestli jsi Chrudim, doporučím ti ing. Bečku - je to výborný chlap přes účto. Chodila jsem k němu na školení, bohužel už neškolí, ale určitě se účtem pořád živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.13 09:15

Našla jsem na internetu Ing. Jaromír Bečka, to bude asi on. Hrozně moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
25.4.13 10:28

Jj, to je on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
3.5.13 11:31

Moc prosím o radu. Za rok 2011 (s. r.o. vede účetnictví) měla firma zisk, vyplácel se celý jedinému vlastníkovi firmy. V únoru proběhla valná hromada a v březnu se vyplácel zisk a odváděla 15% daň. Kam tuto daň mám uvést ve vyúčtování srážkové daně za rok 2012? Na který řádek a do kterého sloupce? Jsem z toho nějaká zmatená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
11.5.13 06:41
@zzuzaa píše:
Dobrý den, omlouvám se za vniknutí do diskuze, ale potřebuji pomoc. Manžel začíná od dubna podnikat a tak hledáme účetní z Kladna a okolí. Na internetu jsem sice našla, ale raději bych někoho osvědčeného, na doporučení. Děkuji

Ahoj, pokud ještě hledáte účetní, ráda rozšířím svoji klientelu. Jsem z Kladna. Moje tel. číslo 737 133 926.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
11.5.13 14:03
@ivulka
@ivulka píše:
Moc prosím o radu. Za rok 2011 (s. r.o. vede účetnictví) měla firma zisk, vyplácel se celý jedinému vlastníkovi firmy. V únoru proběhla valná hromada a v březnu se vyplácel zisk a odváděla 15% daň. Kam tuto daň mám uvést ve vyúčtování srážkové daně za rok 2012? Na který řádek a do kterého sloupce? Jsem z toho nějaká zmatená. :)

Do vyúčtování srážkové daně se dává podle měsíce, ve kterém byla daň sražena. Takže pokud byla dań sražena při výplatě zisku v březnu pak do března. Akorát vyúčtování mělo být podáno do 2.4. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
30.8.13 09:19

Ahoj účetní :-)

Zase začínam zľahka účtovať (v ČR, nech to nikoho nepletie), a mám dotaz - keď jeden subjekt dostane 2 granty na 2 projekty, musí mať k tomu dva účty, alebo stačí jeden a oddeliť účtovanie zakázkovým číslom? Našla som totiž trochu protichodné info, tak si už nie som istá…

• Citovat
  • Upravit
5403
15.9.13 17:00

Ahoj,
taky jsem vas nepreetla cele, je toho dost.
Ve skole jsme meli ucto jen tak zbeze, dodelala jsem si kurz u MAVO v Praze, ale je to nejakej rok dozadu, byla jsem v zahranii, chtela byh se ucetnictvi venovat, laka me to, bavi, jenze jak nejlip oprasit dovednosti na materske? Stehujeme se zpet do Cr. asi by to chtelo nejakou brigadu, nebo vypomoc nekde, pravdepodobne se ale nikdo nebude parat s vysvetlovanim. Da se ucit doma? popripade jake knnihy si koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
26.2.14 16:04

Ahoj, oživuji diskusi, nějak mě ty konzultace chybí.

Třeba jeden můj klient - plní si klukovský sen a staví vodní elektrárnu :(. Uvažuju tedy, že to dám na konci daňovému poradci, aby nám nějak určil odpisy apod. a dal pod to kulatý štempl.

A co u vás ostatních za zajímavosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.2.14 16:33

Vodní elektrárnu? To je hezké splnění snu. Je plátce DPH? Dodavatelsky nebo sám, vlastní činností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
26.2.14 22:09

@Evalu vodní elektárna je hezká hračka, ale účtovat bych to nechtěla, fakt bych asi netušila co a jak. :think:

Mám jeden takový dotaz - může existovat firma bez zaměstnanců? Teď myslím z hlediska státu - finanční úřad, sociálka a tak.
Jeden člověk má s. r.o. hlavně jako svého koníčka. Hlavní příjem má na živnost, ta s tím s. r.o. nijak nesouvisí.

V s. r.o. má nějaké zakázky, není toho moc, firma je ve ztrátě. Pracuje tam jen on, nevyplácí si žádnou mzdu ani jinou odměnu.

Nevíte, jestli s tím může být nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
27.2.14 07:42

@Titty znám více takových firem - zatím bez problémů, i při kontrole FÚ.

Ad. vodní elektrárna - může to být docela zajímavé, předpokládám tam půjde o vodní dílo- nějaký náhon, vstupní a odpadní kanály, budovu nad tím a vlastní technologii - turbínu, atd… Myslím, že FVE je větší oříšek. Alespoň v těch začátcích byla, teď už je to jakž takž ustálené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat