Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Potápka píše:dandenka píše: Účtujete někdo neplátce? Řemeslná výroba. Mám jít do paušálu? Mám obavy, aby to nebyl případný problém při přechodu na skutečné výdaje. Má s tím někdo z vás zkušenosti?Příspěvek upraven 25.09.11 v 10:32Jasně, obzvlášť jestli nemá žádné závazky a pohledávky a faktury píše jednou ročněU nich se paušál většinou i vyplatí. Co si budeme povídat však oni si ty příjmy umí pohlídat
Díky, asi to tak udělám. Budu si muset najít co všechno je k tomu třeba. Mohla by jsi jen ve stručnosti? Musí být soupis majetku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
zajímalo by mne, jaké jsou moje aktuální šance na trhu práce (Praha). Jeslti má smysl se pustit od příštího týdne do rekvalifikačního kurzu.
Poradíte mi holky?
Doplním jen, že zatím, mne do toho nic netlačí - budu min do srpna příštího roku na RD. Ale jak to bude dál, je hodně nejisté, tak chci být trochu připravena.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brontik píše:Můj názor je takový, že všechno, co tě posune dopředu je plus. Nevíš, kdy se toho kdo chytí. Trh práce je teď skoro na bodu mrazu, ale právě proto. Nejvíc zapůsobí samozřejmě praxe, ale…
Ahoj,
zajímalo by mne, jaké jsou moje aktuální šance na trhu práce (Praha). Jeslti má smysl se pustit od příštího týdne do rekvalifikačního kurzu.
Poradíte mi holky?
Doplním jen, že zatím, mne do toho nic netlačí - budu min do srpna příštího roku na RD. Ale jak to bude dál, je hodně nejisté, tak chci být trochu připravena.
Díky
Potápko
výdaje hlídáme, už kvůli zálohám na SP, aby je při zaměstnání nemusel platit. Teď se snažím nastudovat, co všechno je třeba vyplnit k přiznání k dani z příjmu při vedlejší činnosti a uplaznění výdajů procentem.
Můžete mi kdokoli navést, abych se ujistila, že jsem ve správném zákoně a na správném místě?
Používáte formuláře na Business.cz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi po 100 letech. ![]()
Dandelko - soupis majetku v podstatě mít nemusí, protože když je paušalista, tak jako by žádný neměl. U paušálů je problém při leasingu - protože pokud končí leasing v roce, kdy by chtěl jet na paušál, tak on nemá kam ten leasing zařadit (jako na kartu DKP), protože „nemá“ majetek.
Všechno v zákoně o dani z příjmů - ty přesné odkazy nevím, spíš se ptej.
Hasiče - neúčtujete tu někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
porada
dobrý den, nejsem účetní, ale mám na účetní dotaz. Pokud vedete účetnictví pro s.r.o. počítá si většina z nich cenu za položku. Kolik je správně položek když mám cca 500příj. faktur, 500vydaných faktur, 200hotovostních dokladů a cca800bankovních položek. Některá účetní počítá vše 1×, ale setkala jsem se i 2× …jak to má být? Prosím o odpověď. děkuji M.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mám otázku:
pokiaľ s.r.o. zamestnáva iba na DPP, rpičom z odmeny neodvádza ani zálohovú ani srážkovú daň (pretože má brigádnik podpísané „prohlášení…“), podáva daňové prinanie na srážkovú a zálohovú daň? (teda s nulovými hodnotami?)
- Citovat
- Upravit
nemocenská OSVČ
Prosím o radu a názor. OSVČ si platí min. zálohy na SP. V případě nemoci však bude samozřejmě pobírat min. nemocenskou. Proto uvažuje o připojištění. Můžete mi dát radu u jaké pojošťovny, co vše a v jaké výši pojistit? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandelko - tak to bych taky ráda - nějaké tipy. Zatím vím o jednom klientovi, který si tohle zařizuje a slíbil mi, že dá vědět.
Jinak mi přijde, že se to nemocenské vůbec nevyplatí platit - nebo co myslíte? Jsem to propočítávala vzhledem k mateřské a vychází mi, že teda nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potápko
Tak až budeš něco vědět, prosím písni. Koukala jsem na různé nabídky a zatím vychází dobře pojišťovna České Spořitelny. Když jsem zkoušela počítat nemocenskou od sociálky, tak i když navýším zálohy, pořád je to dost málo na to, aby to alespoň trochu dosáhlo na nějakou rozumnou částku. Ráda bych více názorů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandelko -já se teď o tom bavila i s ženskýma na SSZ. A ony sami mi říkaly, že v mé situaci - OSVČ vedlejší nemá cenu nemocenské platit. Jiná situace je u těch, kteří mají velký vyměřovací základ z podnikání a platí velké zálohy tak jako tak. Ty už si můžou adekvátně k tomu nemocenské platit a k nečemu jim to je. Jinak mi to fakt přijde jako vyhozený peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem OSVČ, platím si minimální zálohy a pojistila jsem se takhle u ČSOB pojišťovny. Mám pojištění pro případ nemoci od 15 dne ve výši 500/kč na den. Nevztahuje se to na nemoci spojené s alkoholem, psych. nemoci a těhotenství, + ještě některé další např. vím i kolapsové stavy. Podmínkou je být přihlášená k nem. pojištění a platit si to minimum 95 kč/měs.
Teď nově tuto pojistku nabízí i Generalli, podmínky jsou zhruba stejné.
dandenka píše:
Tak až budeš něco vědět, prosím písni. Koukala jsem na různé nabídky a zatím vychází dobře pojišťovna České Spořitelny. Když jsem zkoušela počítat nemocenskou od sociálky, tak i když navýším zálohy, pořád je to dost málo na to, aby to alespoň trochu dosáhlo na nějakou rozumnou částku. Ráda bych více názorů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muffi
Mám stejnou otázku, kolik platíš měsíčně?
Potápko, jako vedlejší snad ani nesmíš býd přihlášená k nem.pojištění, jinak se podnikání stává hlavní činností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit