Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
JaSe
26.4.10 19:42

Ahoj,
Evalu, je to 11 tisíc a nějaké drobné bez DPH. Doplatek daně z příjmu 1.665,–Kč, zbytek jsem zatím neřešila

Já jsem dávala členské příspěvky jako jiný příjem a do textů jsem si zadala „členské příspěvky“. Loni mi to nikdo z finančáku nehodil na hlavu.
O tom, že jdou přejmenovat sloupce, jsem četla v manuálu, ale nezkoušela jsem to.

• Citovat
  • Upravit
4476
26.4.10 23:19

Evale, v účtu si zadávám do číselníku své zkratky sloupce s textem. Číslo sloupce je stejný dle výkonu. Např. pohonné hmoty-PHM, telefon-TEL, AUT-výdaje na auto - jde to do sloupce, kde je PR-provozní režie. Dá se navolit cokoliv, co zrovna potřebuješ. V sestavách si vyjedu příslušnou kategorii a hned je jasno. :wink:
Finance - Číselníky - Druhy - Druhy podle sloupců F2 (nový)
Snad jsi myslela toto… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
27.4.10 12:09

Dík,

Borčo - to nejsou sloupce, ale druhy. V jednom sloupci můžeš mít i několik druhů. Mně jde o to změnit nadpis sloupce ve vytištěném pd, na to jsem zatím nepřišla. Jak jsem psala, není to nezbytně nutné, dá se to obejít, ale ta neziskovka má holt úplně jinou strukturu položek než klasický živnostník, takže většinu sloupců vůbec nevyužívám a jiné bych potřebovala víc rozčlenit.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
28.4.10 20:25

Jase - já bych to neřešila. Zbytečně na sebe upozorníš. A nejsi schopná sehnat si nějaký doklad v té samé částce? Já to tak kdysi dávno udělala. Zaúčtovala jsem si tam 2× leasingové splátky. :oops:

Evalu - určitě si můžeš do toho programu zadat nové druhy. Takže bych to řešila tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.4.10 21:14

Jani - těžko říct, není to až tak málo, na druhou stranu možnost, že se na to přijde, se blíží nule… Předlož to klientovi, ať se rozhodne sám.

Potápko - jo, nové druhy mám, to je no problem, já jen měla pořád ideu předělat i ten deník, ono to nevypadá ideálně, když v těch sloupcích mám vlastně úplně něco jiného, než je tam nadepsané, a popsané to mám na nějakém papíru vedle…Ale asi se nedá nic dělat. Zkusím v tom číselníku druhů přepsat i sloupce a nepoužívané druhy smazat, třeba to půjde, nic jiného mně už nenapadá.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
28.4.10 21:20

Evalu - a nekoukala jsi do nápovědy účta? Jestli to tam náhodou není popsané, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
30.4.10 11:27

Zkusím se zeptat výrobce, to bude asi nejrychlejší, než koumat sama.

Dík za rady, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
12.5.10 23:32

Ahoj, mám otázku zo mzdového účtovníctva, poradíte niekto?
Zamestnankyňa nastúpila na nemocenskú 23.3. a do konca dubna stále nemocenskú neukončila. Je správne, keď vychádza, že v dubnu jej zamestnávateľ prepláca len 3 dni? Pri hrubej mzde 9.000,– to vychádza na 772,– Kč? Odvody sa neplatia nikam?

Ďakujem.

• Citovat
  • Upravit
10054
16.5.10 23:02

Ano, zaměstnavatel proplácí je 3 dny, zbytek sociálka na základě podkladů, které jim pošleš.
Odvody se neplatí nikam.
K výpočtu - vychází se z redukovaného průměru, viz tu: http://www.financninoviny.cz/…seznam=13617

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
16.6.10 09:46

Jsem tady po delší odmlce. Změnila jsem místo, niní dělám v účetní firmě, psaly jsme tady o tom. Ze začátku to byl fičák, hlavně změna programu, dělá se tu v Cézaru. Přejít na DOS byla pro mě hrůza, ale už je to OK. Čas od času nadávám a vzpomínám na moje zlaté VARIO, ale co se dá dělat. Určitě někdy přijdu pro radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
22.6.10 13:08

Ahojky účtařky :-D
Taky jsemt u dlouho nebyla. Nějak nebyl čas.

Chtěla jsem se vás zeptat zda účtujete na ŽL a ještě stíháte např. HPP, nebo už jste se postavily „na vlastní nohy“ a uživí vás jen ŽL?

Silně totiž uvažuju o tom,že už se do práce nevrátím a zařídím se sama pro sebe. Potažmo s manžílkem rozjedeme nějaký „byznys“ (je taky účetní) ale zajímalo by mne jak jste začínaly vy.

Moc díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
22.6.10 14:05

Dandelko - no vidíš jak jsi šikovná :wink:

Alunko - já dělám jako OSVČ. Do práce už bych nešla, jednka u nás je to všechno daleko, což s prckem nedám a jednak jsem svou vlastní paní. A uživí mě to, sice to nejsou žádné velké peníze, ale dělám z domova a to je pro mě zatím ohromná výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
23.6.10 10:05

Ahoj holky po delší době se hlásím a potřebovala bych poradit… dneska jsme měla rozhovor s takovou nepříjemnou zákaznicí… dělám účetní ve firmě která poskytuje internet, při podpisu smlouvy dostane zákazník jednu kopii a faktury za měsíční připojení se mu posílají jen na vyžádání (mailem nebo poštou) když si o to neřekne tak mu je prostě neposíláme. No a dneska mě napadla jedna zákaznice jakto, že jí neposíláme faktury tak jsem jí řekla že si o to neřekla že jí je máme posílat, tak mi řekla že dělá na finančním úřadu a že ať jí ani neříkám že nerozesíláme faktury. No a dále mi řekla že nemá od nás smlouvu, ale já smlouvu s jejím podpisem založenou mám takže ona jí musí mít taky. Zajímalo by mě jestli postupujeme správně že nerozesíláme ty faktury jen lidem kteří si o to fakt řeknou… Ti ostatní platí podle údajů které jsou napsány ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2578
12.7.10 16:57

Ahoj holky, :mavam:

mohla bych se k vám přidat :kytka:

Zatím mám vystudovanou střední školu a maturitu z účetnictví…po škole jsem dva roky pracovala jako účetní v menší firmně (dělala jsem mzdy, DPH a dá se řici skoro vše)…o tuto práci jsem bohužel přišla :-( moc mě účetnictví bavilo) dnes pracuji v bance - a vůbec se to nedá srovnat - účetnictví je stres (hlídat veškeré zákony, které se neustále mění) ale banka je horší. :think:
ted čekáme miminko a mám možnost - dělat doma podvoj. účetnictví pánovi, má ŽL a chtěla bych jestli by jste mi neporadili na co si dát nejvíc bacha- mám strach to vzít, přece jen už podvoj. 2roky nedělám, dělat doma neziskové sdružení a to je něco jinýho.

díky moc :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
14.7.10 17:30

Ahoj Markéto,
vítej mezi námi :kytka: .
Myslím, že jsi za dva roky moc z podvojného účetnictví nemohla zapomenout. Podle mě to pro Tebe bude dobrá změna (když si vzpomenu, jak ráda jsem se vrhla na daňovou evidenci, jaká to byla příjemná změna oproti péči o dvojčata :lol: ).
Kdyžtak dáme hlavy dohromady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat