Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
879
19.3.10 13:43

Potápko,

jak píše Petik v b. 3, obvyklá praxe je taková, že se platby dělí na „holé“ nájemné a zálohy na služby, ty pak i jejich zúčtování jdou mimo DP. Je k tomu i nějaký pokyn MF, dost dřevní tedy.

Platba za převod bytu - podle mne se jedná de facto o pořízení bytu, takže se ta částka bude odepisovat.

K bodu 1 - nejsem si jistá.

Nechce uplatňovat ten paušál? Jak jsem psala, jáí jsem skutečné výdaje k pronájmu měla jen jednou a vrátila jsem to a tohle vypadá s odpuštěním stejně zfušovaně od začátku (nrozlišení plateb a nájemného..)

Eva

Jo a dotaz: klient se teď rozhodl k přechodu na paušál, má nějaké malé pohledávky, ale případné ddp by nezměnilo daňovou povinnost ani nezvětšilo ztrátu. Mám ho podávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
19.3.10 15:49

Evalu - já bych ho podala, práce s tím bude minimální a v podstatě vlk se nažere a koza zůstane celá :wink: A hlavně tak tako tak by se ti z FU ozvali.

Jo a holky děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
19.3.10 21:20

Evalu, já za sebe radím podat. Taky jsem podávala, sice se zvýšil základ daně, ale daň stejně neplatil - tenkrát ještě odpočit.položky. Potápka má pravdu, páni finančníci by se ozvali a penalizovali.
Teď se okolo mě nějak množí kontroly, tak mám trochu strach, stát prý nemá penízky a někde je získat musí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
25.3.10 09:23

Jo jo, táta nadává, protože už ho v práci uhání, kam všude mi měli jít po 31.3. na kontrolu (děláa na FU) jsou toho plné noviny, i ve zprávách to říkali, že se letos chystají na „menší ryby“.
Ale ty velký jim stejně uplavou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
29.3.10 22:13

Hotovooooooooooooo :dance: :dance: :dance:
Jsem tak ráda, že už mám pro letošek hotovo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
30.3.10 12:22

Holky, prosím, jeden rychlodotaz:

DPFO - sleva na dani na manželku - pokud vlastní příjem nepřevyšuje 68000,– Kč za zdaňovací období.

Když se jedná o čerpání dovolené na zotavenou (souběžně s RD), je to částka čistého nebo hrubého???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
30.3.10 19:22

Titty - hrubá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
30.3.10 19:31

Tytti:
Kolik činí sleva za rok 2009
V daňovém přiznání k dani z příjmu fyzických osob za rok 2009 můžeme snížit vypočítanou daň o 24 840 Kč za rok.
Na koho můžeme slevu uplatnit
Slevu můžeme uplatnit na manželku nebo manžela, která/ý
s námi žije ve společné domácnosti („osoby spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby“) a
její/jeho vlastní příjem za rok 2009 nepřesáhl 68 000 Kč
Co se počítá do příjmu manželky - manžela
Do příjmů manžela/manželky se počítají příjmy aktuálního roku i doplatky z minulých let:
veškeré výdělky (včetně příjmů, které se nezdaňují nebo neuvádějí v daňovém přiznání)
podpora v nezaměstnanosti
nemocenská
mateřská
invalidní i starobní důchod
alimenty
Nepočítají se tam přídavky na dítě, sociální příplatky, příspěvek na bydlení a školní pomůcky, rodičovský příspěvek, dávky pěstounské péče, porodné, pohřebné ani příspěvek na péči o blízkou nebo jinou osobu.

Pokud máme majetek ve společném jmění manželů, nezahrnuje se do příjmu ani příjem, který plyne druhému z manželů nebo se pro účely daně z příjmů považuje za příjem druhého z manželů.

Na druha - družku slevu neuplatníme
Uvedená sleva platí jen pro manžele, ne pro druhy.

Pokud splňujeme podmínky jen po část roku
Jestliže splňujeme podmínky jen po část roku, uplatníme 1/12 částky za každý kalendářní měsíc, ve kterém podmínky splňujeme.

Nárok na slevu také neexistuje po měsíci, ve kterém došlo k zániku společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
30.3.10 19:36

Ahoj,
také mám hotovo, dneska najíždím na 1. čtvrtletí DPH :zed: . Mám zas na čtyři týdny co dělat :-) .

• Citovat
  • Upravit
10054
30.3.10 20:18

Jase - já taky říkám, mám hotovo a přitom kupu DPH a ELDP přes sebou :mrgreen: Ale velikonoce budu mít volné a pak se na to vrhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
30.3.10 21:01

Potápko, VeKo, jste zlaté, moc díky! :-D

S tím „hotovo“ to tak dobře znám!!! Už v práci, jen jsme doúčtovali měsíc, hned začaly reporty… brrr, je to kolotoč. Já teď ještě dopíšu DP pro manžela a taky si před DPH na chvilku vydechnu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
30.3.10 22:49

Holky, rychlej a blbej dotaz. Pokud koupí něco za 40 tisíc rovných bez DPH, tak je to normálně provozní režie. Kdyby to bylo 40 001, tak už odepisuje, že jo?
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
31.3.10 08:26

Potápko - jj je to. U plátce DPH je to částka základ 40.001,– už je odepisujícíse majetek. U neplátce DPH je to 40.001,– vč.DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
31.3.10 08:42

Veko - díky.

Holky já včera musela předelat celé jedno účto. Zapomněla jsem na IM, sice jsem ho neodepisovala - nebylo potřeba, tak jsem odpisy ušetřila na rok 2010. Ale i tak to byla fuška.

A včera jsem ještě ségře dokázala ušetřit 12 tis. Jsem jí donutila podat dodatečný přiznání k SD a následně uplatnit paušál na auto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
1.4.10 11:26

Hotovo!!! už od neděle - ale já tak padla, že jsem si říkala, že jsem snad marod, ale spíš asi ten uvolněnej stres. A taky samo přede mnou DPH a spousta odkládaných drobností, ale to už půjde.Potápko - ještě že tě ségra má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat